Nyheder og SamfundFilosofi

Begrebet "bevidsthed", egenskaber og niveauer af bevidsthed. Hvor til at sætte vores sind?

Hvor til at sætte vores sind? Hvad er det? Hvordan det fungerer, og interagerer med vores kroppe? Disse spørgsmål er ikke nye. De spekulerede selv som de gamle lærde som Hippokrates. Og selv i de dage kom han til den konklusion, at alle mentale processer genereres direkte i hjernen. Det er denne komplekse menneskelige organer og er det sted, hvor der lægges vores bevidsthed, som tvinger os til at leve fuldt ud, til at fungere, analysere og udføre en hel række tiltag, som vi ikke selv tror.

Oprindelse af konceptet

Til at begynde med, besluttede vi at beskrive i detaljer, hvad er den samme, er bevidstheden. Når udtrykket blev født, hvad er pointen i det investerede eller at forskerne identificeret som hans almindelige mennesker? Begrebet bevidsthed, som nævnt ovenfor, dukkede op i oldtiden. Filosoffer, der ikke ved, hvor de skal trække sin fænomenale viden, klart giver klar over, at hver person opfatter verden forskelligt. De skelner et objektivt billede af den omgivende, hvilket, som det var kun synlige for guderne, og subjektiv. Den anden var meget fortolkninger som levende mennesker på planeten. På basis af deres lære og afhandlinger, og der er begreber som eksistens, virkelighed, perception, og mange andre.

gendrivelse af videnskab

Til gengæld Platon fremmet en meget anderledes fortolkning af dette fænomen. Begrebet bevidsthed i hans værker er udelukkende baseret på religiøse kanoner. Han mente, at mennesket er skabt i billede og lighed af Gud og hans bevidsthed, som kun er nødvendigt for tjenesten, som ligger i hjertet. Det er naturligvis adskilles fra kroppen. Hans Christian efterfølger - Foma Akvinsky - baseret på værker af disse gjorde deres konklusioner om, hvor at sætte vores sind. Han fremførte også, at det er adskilt fra kødet, og er ét med sjælen. Det sjove er, at denne teori blev taget op og Descartes. Men han har lavet nogle specifikke, som blev kaldt "dualisme" i fremtiden. Den nederste linje var, at mennesket består af to dele - krop og sjæl. De er indbyrdes forbundne, og modtager signaler fra det første sekund og derved indstiller behov og ønsker.

Moderne filosoffer og deres meninger

Vores samtid er overbevist om, at det sted, hvor der lægges vores bevidsthed er væsentlig hjerne. Det er denne organisation regulerer driften af alle de andre, der opstår tanker, impulser, behov, der genererer som væsentlige skridt (fødevarer, køn), og den mere "dyb" i form af filosofi (læsning, tegning, rejser og så videre. D. ). Men så alle snuble på en stor faldgrube: at studere bevidsthed er uløselige problem. Hvis dette stof er tæt forbundet til hjernen, vil det ikke blive undersøgt indtil den sidste, vil vi ikke komme videre.

Mere dybtgående tilgang til problemet

Nogle forskere såsom J. Searle og T. Nagel, mangler alle ekstremer og afslører et helt andet billede. Begrebet bevidsthed den er repræsenteret som et sæt af mentale funktioner, som er baseret på biologisk. Det fremgår således, at stoffet - det er noget meget mere end en enkelt hjernens funktion. Bevidsthed omfavner den menneskelige krop helt, herunder alle sensoriske kanaler, alle de funktioner i organer, muskler og hjerne. I denne henseende Nagel og Searle deler den i to dele - enhed og subjektivitet.

enhed

Denne kategori omfatter sådanne egenskaber af bevidsthed, som en sammenligning af de faktiske omstændigheder og oprettelsen af billedet. For eksempel finder vi os i et nyt sted, hvor vores opmærksomhed er tiltrukket af en smuk yacht. En mand beundrer skibet, taber af alle øvrige detaljer, der omgiver det syn. Samtidig, han ikke se på båden, som er i et vakuum eller i studiet, hvor alle vægge, gulv og loft er malet i en farve. Han ser det i baggrunden af havet, naglet til molen, ses omkring træer, sand og så videre. Og alt dette, han er ikke overrasket, fordi disse betingelser er typiske for yacht. Men hvis han virkelig overvejet det i studiet, ville hans sind opfatte det som noget mærkeligt. Eller omvendt, hvis der i stedet for yacht var en lastbil, halvt sunket i vandet, ville det have forårsaget en helt anden reaktion, men ikke beundring.

subjektivitet

Meget sværere er problemet med subjektive bevidsthed. Dens essens ligger i det faktum, at hver af os, og ikke kun mennesket, men også et dyr opfatter alle deres egen måde. Det faktum, at farverne og lyden af alle de mennesker (eller alle hunde) se det samme, etableret af fysikere. Lys eller lyd har sin egen bølge, der også gælder for vores neuroner. Men her er den forstand, at vi investerer i en bestemt nuance, en eller anden måde notat lød på et klaver, fundamentalt anderledes. vi kan bruge kun indirekte på baggrund af erfaringerne fra en anden person, baseret på hans historier, som igen vi opfatter gennem prisme af deres egne erfaringer. Rant om dette emne kan være flere dage, fordi der i korte vi siger, at det subjektive aspekt af bevidsthed endnu at forskere forbliver et mysterium.

Lidt af essensen

Det samme person eller andre levende væsen gevinster som følge af det faktum, at det er udstyret med bevidsthed? Hvorfor er dette element en væsentlig del af os, uden hvilken der ikke kan være et fuldt liv? Hovedsageligt essensen af bevidsthed ligger i det faktum, at takket være ham, vi bliver en person. Det består ikke af en række biologiske processer, der styres af hjernens neuroner og hældes os i form af ønsker og fysiske behov. Over et helt liv, det er i konstant udvikling og fyldt med hukommelse, erfaring, nye erfaringer og viden. Bevidsthed former vores fantasi og verdenssyn. Takket være ham, kan vi være en interessant person, forskere kan præsentere sig selv i et gunstigt lys. Bevidsthed gør det muligt ikke blot at vurdere de miljømæssige billede, men også til at acceptere dig selv. Takket være ham, vi føler, vi er, hvem vi er.

"Rækken af tjenester"

Nu tager vi et nærmere kig på de vigtigste elementer i bevidstheden.

 • Den første af disse er aktiviteten - en person er bevidst om, at han lever i denne verden og skal handle.
 • Selektivitet - vi ikke opfatter hele verden eller universet som helhed. Hver af os er konstant forundret over dette særlige problem.
 • Generalisering - analysere i hans sind visse begivenheder, handlinger, objekter, vi fokusere på det væsentlige, mens der i hele billedet af mistede eller overdriver mindre punkter.
 • Integritet - det er det, der gør det muligt at fornuftigt opfatte de ting, der er på deres pladser, og Entourage omkring dem.
 • Konstans - betinget af erfaring og hukommelse (ikke angribe en rive eller på anden måde omgå den tiende vej, etc ...).
 • Dynamik - bevidsthed er en ustabil substans. Det gennemgår metamorfose bogstaveligt talt hver dag.
 • Forvrænget - Det mest interessante kvalitet. Hver af os subjektivt opfatter verden. Hukommelsen kan bedrage øjne og ører. Og alt sammen fordi i vores sind er der visse konstanter at korrekt opfattelse af virkeligheden.

Spejlet af vores sjæl

De filosofiske og religiøse afhandlinger besluttet at tildele flere niveauer af bevidsthed. Ifølge vismændene, at nå dybet af sin essens kan være gennem meditation. Vi vil ikke dykke ned i buddhistisk praksis, men lige overveje de to sider af mønten - en fornuftig bevidsthed og underbevidsthed. Det første niveau er afgørende for den fulde eksistens den enkelte i hans omgivelser. Denne såkaldte bevidste plan kommer opfattelsen, analyse, informationsbehandling, og som en konsekvens - den videre konstruktion af personlige syn på verden. Lige så vigtigt er det underbevidste. Det er oftest aktiveres under søvn, men ofte arbejder i vågen tilstand af en person. I modsætning til sindet, betyder det ikke har denne kvalitet, som analysen, fordi vi kan producere kaotisk billede, som du ønsker at dekryptere. I nogle psykiatriske afvigelser mand baser hans verden er på det ubevidste. Dette er grunden til dens utilstrækkelighed.

buddhistiske kanoner

Hvis du vil vide om , hvad de verdener af bevidsthed, er det nødvendigt at anvende en lille smule af buddhismen, at vi vil gøre nu.

 1. En verden af helvede - ikke et liv efter døden og eksistensen af mennesket i realtid. Ekstremt knust tilstand, fysisk og psykisk smerte, som du ønsker at dø.
 2. Sult i verden - en sindstilstand, hvor en person altid vil have noget, og hans grådighed har ingen grænser.
 3. Verdens kvæg - levende følge instinkter, ikke mere.
 4. Verden dæmon Asura - Life aggressive og arrogante mennesker, der er tilbøjelige til egoisme, vold, hån og foragt svagere.
 5. World - Centrale position, som svinger mellem gode og dårlige realiteter. Her bor vi, nyder processen, arbejde og vokse børn.
 6. World of Heaven - en sindstilstand, når en person er konstant overvældet af glæde. Han nyder hvert minut, fange øjeblikket, og altid positiv.
 7. Verden lytte til stemmen - så gennemgået de niveauer af bevidsthed, der kræver forbedring. Mennesker, der er i denne position, altid læse bøger, gå dybt ind i nogle form for aktivitet, læring, dyrke.
 8. Verden dig selv at gå til oplysning - alt er enkel. Den repræsenterer mennesker, der udvikler sig, uden hjælp fra mentorer.
 9. Verden Bodhisattvas - en mand bevidst ofrer sig til gavn for andre.
 10. Verdens Buddhaer - blottet for begær, behov og grådighed. Alle, der tilhører ham, ikke ved lidelse, han er kun bekymret over det gode i andre, for hvad betyder det hele.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.