Kunst og underholdningFilm

Batmans bil ("Batmobile"): laver biler til film om Batman

Batman er en af vores mest populære superhelte. Berømt for helten kom i de fjernt 40'ere af det sidste århundrede takket være tegneserier. Siden da er der meget tid, og Dark Knight fra siderne af grafiske romaner flyttede til de store skærmbilleder. Tegneserier om Batman er blevet gentagne gange screenet. Hans vision om superhelten blev demonstreret af sådanne fremtrædende filmskapere som Tim Burton, Christopher Nolan.

Hvorfor er Batman så populær?

Med hensyn til berømmelse og antallet af tilpasninger giver Batman ikke et enkelt skridt til Spider-Man. Men hvad er årsagen til dette? For eksempel er kærligheden til seerne for Spaydi ganske let at forklare. Helden i røde og blå leotarder er tiltrukket af det faktum, at han i tillæg til superheroaktiviteter primært er en almindelig person. Spiderman står ofte over for indenlandske problemer, og det hjælper seerne med at føle helten, begynder at empati med ham. Det er, at karakteren tager sin sjæl med sin enkelhed. Men hvordan virker dette med Batman? Hvorfor vil den mørke ridder intet trods sin afstand fra den almindelige tilskuer? Svaret på dette spørgsmål finder du i denne artikel.

For det første er Dark Knight en ret dyb og interessant karakter. Batmans film fører os til en helt anden verden og viser os en temmelig usædvanlig helt i en ukonventionel situation. Det er derfor, at filmen ikke kan blive slået fra.

Og glem ikke om underholdning. Ja, den mørke ridder har ikke en termisk vision, ligesom Superman, han smider ikke lynet a la Thor. Ikke desto mindre er film om Batman altid mættet med genial handling. Og underholdning under kampen giver mange gadgets. Hvert tilskuer husker sikkert betarangs eller batpoys. Den vigtigste og mest genkendelige egenskab af Dark Knight er imidlertid "Batmobile". Det handler om ham, der vil blive diskuteret i denne artikel. Lad os se, hvordan Batman bevæger sig gennem byens gader.

"Batmobile"

Kampen mod kriminalitet er ikke let. For at komme til scenen og hjælpe folk, skal du bruge meget tid. For at lette sin opgave fik Dark Knight et specielt transportmiddel - "Batmobile". Batmans bil er meget hurtigere end konventionelle biler, og derudover har den en masse ekstra funktioner. For første gang viste denne egenskab i tegneserier. Imidlertid skinnede bilen gentagne gange på store skærme. I denne artikel vil vi se på forskellige varianter af Batman-maskine og deres implementering i forskellige filmtilpasninger.

Superhero-bilens historie

Men før man ser på film om en person iført en flagermus, skal man se på oprindelsen. Vil du vide, hvornår "Batmobile" først optrådte i tegneserier? Så er denne artikel til dig.

Mærkeligt, som det kan synes, begyndte begrebet "Batmobile" i 1934 kun at optræde i tegneserier. Interessant nok er bilen ikke den første transport af en eared superhero. Først kæmpede Batman succesfuldt mod kriminalitet ved at bruge "Batplein" (batfly). Efter Batmobils debut kunne forfatterne ikke hjælpe sig selv og fortsatte med at levere helten med forskellige køretøjer. Således fik den mørke ridder "Betziklom", "Batlodka" osv.

I mange år udviklede og udviklede konceptet bilen som helten selv. Efter slutningen af tegneseriens sølvalder blev grafikværkerne mere alvorlige. Dette berørte også vores helt. Batman blev mere noir. Og for at understrege karakterens sværhedsgrad og alvorlighed arbejdede forfatterne på designen af "Batmobile". Superhero-bilen er blevet længere og mere omfangsrig, bilfarven brugte udelukkende mørke farver. Også man kan ikke hjælpe med at bemærke overflod af skarpe detaljer, som ifølge kunstnerens idé bør ligne Batmans silhuet.

"Batman" (tv-serie)

For første gang "Batmobile" på store skærme dukkede op i 1966, takket være den populære på det tidspunkt tv-serien "Batman". Hovedrollens rolle blev udført af skuespilleren Adam West. På trods af at seriens budget var temmelig mager, var skaberne i stand til at lave en anstændig version af "Batmobile".

At oprette en superheltmaskine brugte rigtige biler. Så, "Batmobile" i 1966 var en bil Lincoln Futura, som blev ændret af forskellige gadgets. Hvad var der kun var ikke: atommotoren, raketter, computer, telefon, radar, bremseskærmer og så videre. Generelt ser bilen godt ud, men fra den og blæser i 60-åndens ånd. I disse dage blev superhelten ikke opfattet som noget alvorligt. Tegneseriens figurer, for eksempel Batman eller Superman, blev opfattet som bestemt til børn. Derfor ser det serielle "Batmobile" på en eller anden måde i karikatur.

For nylig blev den oprindelige bil, som blev brugt i filmoptagelsen af serien, auktioneret. Batmans bil blev købt af en af fansen for 4,2 millioner dollars.

Tim Barton, der filmade Batman

I 1989 udgives en film i fuld længde om superhelten. At forkynde massespektøren med Batman blev betroet den talentfulde direktør Tim Barton. Han gjorde en hel del for filmmanchen om Dark Knight. Vi kan sige, at han satte tonen til fortællingen ikke kun for yderligere film, men også for kinomics generelt.

I filmen oplyste Barton også en ny "Batmobile". Han var radikalt forskellig fra den serielle version. I filmen "Batman Returns" så bilen mere tilbageholdende, hvilket generelt svarede til begrebet film. Denne bil blev bygget på basis af to modeller. I "Batmobile", selvom du med stor vanskelighed kan finde ud af Buick Riviera og Chevrolet Caprice.

Den version af Barton er en af de mest kanoniske "Batmobile", som simpelthen ikke kan, men venligst de loyale tegneseriefansere. På sådan en bil skåret Dark Knight gennem de legendariske tegneserier i "Crisis" æraen. Desuden er der i moderne grafiske romaner, der er mærket "New 52", når de laver design af "Batmobile" -artister, klart inspireret af Bartons hjernebarn.

Joel Schumacher

I slutningen af 1990'erne tog Joel Schumacher ansvaret for hjulet. Det var han, der måtte genoverveje Batman, gøre ham mere levende og venlig. Men som du ved, sluttede ideen dårligt. Schumacher i mange år begravet franchisen om Batman. Filmen "Batman og Robin" kan uendeligt langskalet for dumme dialoger, rå plot, svag motivation af tegn, karikatur, miskast osv. Ikke desto mindre er det nødvendigt at give direktøren forfald. Schumacher kunne udvikle et smukt godt design til en superheltbil.

I "Batman Forever" så "Batmobile" sig temmelig stilfuld og dystre. Schumacher-varianten er en open-plan maskine, hvor der ikke var nogen sædearrangementer. Dette kan forklares ved, at Robin havde sit eget køretøj i form af en motorcykel. For at skabe en ny "Batmobile" otte meter bil udstyret med en Chevrolet 350 ZZ3 motor. Takket være denne Batmans bil i turbo-tilstand kunne levere hastigheder på mere end 500 kilometer i timen.

Christopher Nolan

I mange år var franchisen i glemsel. At rette op på situationen var ringe kendt på det tidspunkt, hvor instruktøren hedder Christopher Nolan. Han genkalder helt nyt begrebet superhero, og det kan siges, åndede nyt liv i Batman. Ikke desto mindre var der i Nolan's film ganske mange kontroversielle punkter, som fans diskuterer til denne dag.

Batman maskine var helt anderledes end hvad vi så tidligere. Den nye "Batmobile" var mere som en tank end en bil. Dette dyr havde ud over indførende dimensioner et anstændigt arsenal af våben. Toggle (dette er navnet på bilen i kinotrilogien af Nolan) er lavet af utrolig solid hærstål. Det er derfor, at han ikke frygter kugler eller eksplosioner.

I overensstemmelse med filmens plot blev oprindelig "Batmobile" udviklet til militære formål. Bilen blev oprettet af firmaet "Wayne Intersprise", men det var dog ikke i høj efterspørgsel på grund af, hvad der var "afskrevet". Bruce Wayne henledte imidlertid sin opmærksomhed på bilen og begyndte at bruge den til sine superheltaktiviteter. Hvis du tegner paralleller med tegneserier, kan noget lignende ses i grafisk roman "The Return of the Dark Knight". Nogle fans kunne godt lide det nye koncept "Batmobile". Andre var simpelthen rasende. Tværtimod er brugen af militærudviklingen i modstrid med superheltens ånd.

Filmen "Batman vs Superman: I dagets retfærdighed"

I 2016 optrådte en ny del af heltenes eventyr i lyset, hvor Batman med sin bil oplyste. "Batmobilen" Zach Snyder i sin opfattelse ligner Nolan-varianten. For eksempel har Batmans bil (2016) også imponerende dimensioner og ikke et skrøbeligt arsenal af våben. Ikke desto mindre er forskellene mellem Nolan og snider-versionerne synlige for det blotte øje. Så, "Batmobile" i 2016 har et mere sportigt design. Her er de funktioner, der lånes fra Bartons film, tydeligt synlige.

spil

Batmans maskine optrådte også i spil. Og i Batman: Arkham Knight, som blev frigivet relativt for nylig, får spilleren mulighed for at sidde bag "Batmobile" hjulet. Er det ikke drømmen om hver fan? Med det blotte øje kan du se, at udviklerne blev inspireret af Nolans film.

Spillebilen ligner således tungt militært udstyr. Men det er værd at bemærke, at denne variation af "Batmobile" demonstrerer utrolig potentiale. Batmans maskine fra spillet har to tilstande. Den første er en konventionel pansret bil, der kan accelerere til utrolige hastigheder. I kampmodus bliver bilen til en rigtig tank, som er i stand til at manøvrere i et begrænset rum og endda klatre op ad væggene.

Resultatet

"Batmobile" er en af de mest genkendelige attributter af Dark Knight. Konceptet med dette køretøj udviklede sig i mange år. Desuden kan bilen endda spore udviklingen af Batman som et tegn (fra lys og karikatur til dyster og alvorlig).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.