HjemlighedHavearbejde

Badan: plantning og pleje på det åbne område, dyrkning og reproduktion

Denne blomst er især berømt blandt dem, der er glade for folkemiddagsmedicin. Denne unikke plante er i stand til at standse blod, bekæmpe inflammation og give antiseptisk virkning. Artiklen beskriver detaljerede oplysninger om en plante som bahan, plantning og pleje på det åbne område, hvilket er af interesse for mange gartnere. Disse oplysninger vil hjælpe dem, der ønsker at have denne blomst i deres have for at vokse den ordentligt, tage sig af det, transplantere den og anvende den til medicinske formål. Planten blev opkaldt efter den tyske botaniker Bergen, men hans hjemland er Asien.

Anvendelsesområde for en plante

Siden oldtiden har planten været aktivt brugt af healere til behandling af inflammatoriske processer, stop blødning og som antiseptisk til behandling af sår. Anlægget blev brugt til både kvindelige og mandlige sygdomme. Desuden hjalp blomsten perfekt med farvning af stoffer og garvning af huden. Meget ofte blev det brugt som teblad i stedet for te. Naturligvis, med så mange nyttige egenskaber, ønskede mange at vide om, hvordan man korrekt plantede bahdans. Plantning og pleje, voksende og omsorg for forskellige sygdomme - disse spørgsmål vil blive behandlet nedenfor.

Badan som et middel til udsmykning

Hvis vi taler om badan's enkle dekorative egenskaber, så bruges det ofte til landskabspleje territoriet. På grund af tæt vegetation vokser planten godt i skyggen og kan helt dække jorden, den er plantet til at dekorere skovområder. Meget imponerende ser bananer sammen med de blomster, der ikke er som ham, heller ikke i form af løv eller farvelængden af blomsterne. Landskabsdesignere bruger ofte bahan til at fremhæve stenlinjen eller dekorere grænsen i en blomsterhave.

Badan: plantning og pleje i det åbne område, sorter og egenskaber

Før du begynder at opdræt en plante, skal du omhyggeligt studere oplysninger om den. Det anbefales at lære så meget som muligt om bananerne. Plantning, sygepleje, karakterer - alle disse spørgsmål skal udarbejdes grundigt. Der er mange forskellige typer af badan. De mest almindelige af dem er:

 • Tykt bladede, medicinske;
 • serdtselistny;
 • lilla;
 • Stillehavet, flerfarvet;
 • Hybridkvaliteter af badan, kendt som dukken, aftenglans, Badan er runde og mange andre.

Alle arter er kendetegnet ved bladernes og blomsternes farve samt bladernes form. Blomster kan være lyserød og lyserød, og lilla og rød. Bladene kan have skarpe kanter, bølget eller i form af et hjerte.

Badan: dyrkning, pleje, plantning. Hvad skal du vide?

Et fælles træk ved planten er, at det er en meget ubehagelig blomst, der perfekt tolererer frost. Landing badana i din have og omsorg for blomsterne vil ikke tage meget tid og opmærksomhed væk. Du skal bare følge alle reglerne, og blomsten vil glæde dig fra år til år. Så har Badan flere egenskaber, der gør det attraktivt for gartnere:

 • Evnen til at vokse i skyggefulde steder og under den åbne sol;
 • Evnen til at plante en blomst i forskellige jordarter: tør eller moderat fugtig;
 • Fremragende frostbestandighed;
 • Upretensiøsitet af planten, den kan vokse i mange år uden transplantation (på samme sted kan den vokse op til otte år).

Pleje af planten

Så besluttede du at dyrke en bianade? Landing og vedligeholdelse i det åbne areal kræver flere handlinger, som, hvis du gør det, garanterer din succes i avlsprocessen.

 1. En blomst kan lide at blive vandet regelmæssigt.
 2. Det er nødvendigt at rense planten af gammelt løv om foråret, mens forkortelse for lange skud.
 3. Badan skal næres, især efter blomstringsprocessen er gået. Det er på denne hviletid, at planten begynder at danne nye rosetter. Den bedste gødning vil være en spiseskefuld Kemir Kombi, fortyndet i ti liter vand.
 4. Periodisk er det nødvendigt at løsne jorden omkring blomsten for at undgå tørring eller overophedning.

Jordvalg

Det eneste der ikke tåler bahan - det er høj luftfugtighed og stagnerende fugt. I betragtning af plantens oprindelige land kan blomsten lide stenig jord, tør (men ikke overtørret) eller medium fugt. Naturligvis bahan holder fugt i jorden, takket være de tykke blade der dækker jorden. I haven fjerner vi de ekstra gamle blade og forhindrer planten i at kontrollere fugtighedsniveauet selv. Derfor skal du overvåge vandingen og ikke overdrive jorden. Badan vokser godt i jorden med proportioner: en del af græsset og to dele sand og fin sten. Som substrat er en blanding af humus (en tredjedel), sand (en tredjedel) og loamy jord (en tredjedel) egnet.

reproduktion

Badan kan reproducere både ved hjælp af frø og ved hjælp af stiklinger. Hvis frømetoden er valgt, kan de plantes på to måder:

 • Plantning efter høst. Indsamling af frøene, du skal forberede jorden. Efter at have gravet og udjævning af plottet sætter vi frøene på jorden og sprinkles med et tyndt lag jord og sand. Med vinterens komme skal dette område være dækket af blade. Badan udvikler sig gradvist, inden for to år skal du overvåge planten og regelmæssigt vandre dem.
 • Landing i maj. Frøene spirer i gennemsnit om et par uger. Efter at have nået ti centimeter i længden, kan bananen transplanteres til det sted, der er valgt til permanent dyrkning. Om fire år vil planten allerede blomstre i din have i fuld kraft.

Med cherenkov-metoden skal du vælge de mest sunde buske. Om sommeren er det nødvendigt at afskære en del af roden med blader og nyrer efter blomstringen. Bedst hvis der er omkring tre nyrer. Blade skal også være to eller tre. Stiklinger skal plantes i løs grund og placerer rødderne i en dybde på 4 cm fra overfladen. Med passende pleje begynder bønnen at blomstre for det tredje år.

Sammenfatning

Det er muligt at sige meget og i lang tid om alt, der vedrører en sådan plante som bahan. Plantning, sygepleje, avl, sygdomme og skadedyr - disse spørgsmål er bekymrede for mange gartnere. Men i sidste ende kommer al information ned til, at denne plante kræver minimal indsats for avl. Selv et sådant emne som skadedyr, gælder næsten ikke for badan. Han er næsten uskadelig for de fleste af dem. Sommetider kan kammen blive angrebet af svampen. I dette tilfælde er bladene dækket af pletter af brun farve, så bliver bladene gråbrune, og der dannes en hvid belægning i deres nederste del. Efter at have bemærket sådanne symptomer er det nødvendigt at fjerne syge blade og spray badan med væske mod svampen (Bordeaux). Badan kan også ikke lide snegle, der nogle gange ses i vores have. I alle tilfælde er det nødvendigt at ty til standardmetoder for skadedyrsbekæmpelse og at behandle planten med en særlig agent i overensstemmelse med instruktionerne. I sidste ende kan du kun føje rådene: vokse op i bahan, plant og pleje på det åbne område, hvilket ikke tager meget tid, og resultaterne af dit arbejde vil forårsage misundelse af naboer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.