TravelingTips til turister

Attraktioner i Åbo og deres beskrivelse

Du kan ikke besøge tusindvis af søer og ikke besøge den gamle hovedstad, som har ydet et stort bidrag til Finlands kulturelle og åndelige udvikling. Turister tiltrækkes af den usædvanlige bys usædvanlige atmosfære, hvor middelalderen og moderniteten er harmonisk kombineret.

Byens historie

I oversættelse fra finsk er Åbo oversat til "marked", og det er ikke tilfældigt. Den første omtale af byen, som blev et pulserende handelscenter, går tilbage til XII århundrede. Men den officielle dato for dens grundlæggelse er 1229 år. Det var på dette tidspunkt, at svenskerne erobrede regionen og kaldte bosættelsen af Abo. For en lang eksistenshistorie var byen under danskernes regering, russiske tropper og et helt århundrede var en del af det russiske imperium.

I 1827 blev Abo ødelagt af en ild, og mange gamle monumenter blev tabt. Design af et nyt billede blev optaget af den berømte arkitekt Engel, der bogstaveligt talt genoplivede byen, som var Finlands hovedstad. Efter 1918 modtog Abo det officielle navn - Turku.

Et behageligt klima og en overflod af kulturelle og historiske monumenter tiltrækker et stort antal turister om vinteren og sommeren. Her er en moderne havn, der er efterspurgt i international handel, og ikke for ingenting betragtes byen som en havneport til vestlige lande.

Katedralen

Åbos historiske seværdigheder er meget forskellige og kræver detaljeret beskrivelse. Den vigtigste religiøse struktur er den lutherske katedral, opført i det XIII århundrede. Det monumentale gotiske monument blev gentagne gange genopbygget og signifikant forøget i størrelse. En frygtelig ild sparer ikke katedralen, men kapellet og objekter af kulten blev ikke skadet.

Den majestætiske bygning, hvor de vigtigste tjenester holdes, blev genopbygget fra bunden og overrasker nu de besøgende med sit udsøgte udseende. Inde i katedralen er dekoreret med farverige glasmosaik og fresker på bibelske og historiske temaer. Resterne af de svenske militære helte hviler i kapellerne. Efter genopbygningen af det nationale helligdom dukkede op en hundrede meter klokketårn, en frugtbar ringing, som byder byens bymænd og besøgende. Indgangen til katedralen er gratis, men i tilfælde af vigtige kirkelige begivenheder er den religiøse bygning lukket.

The Abo Castle

Alle, der ønsker at blive bekendt med det største monument i skandinavisk arkitektur, perfekt bevaret til denne dag, kommer til en hyggelig Åbo. Byen, hvis seværdigheder er kendt for oldtidens historie, er utroligt stolt af Abo-slottet, der oprindeligt tjente til militære formål. Det viste sig i det XIII århundrede, det var da, at militære lejre blev bygget.

Finlands største fort under den svenske regering styrede et vigtigt strategisk punkt, og under renæssancen blev der en midlertidig bolig for Sveriges monarker. Men den mest berømte middelalderlige defensiv struktur blev erhvervet under hertug Juhan III's regering, der elskede elskede sin polske kone. Som følge af politiske intriger blev parret sendt til fængslet på slottet, og efter paladskuppet sad parret på den svenske trone. Og til denne dag til ære for hertugen og hans kone holdt farverige teaterforestillinger.

I XIX århundrede besluttede myndighederne at oprette et historisk museum på slotten i Åbo (Finland). Seværdighederne, som repræsenterer et helt arkitektonisk kompleks, er åbne for besøg på alle dage, undtagen søndage. I de centrale haller arrangeres underholdningsbegivenheder årligt for byboere i middelalderlig stil, og i det gamle kapel holdes bryllup ceremonier.

Hovedtorget i byen

Butikker af gammel Turkestan historie er af stor interesse for turister. Et vigtigt kulturområde på det gamle torv er det mest populære sted for lokalbefolkningen og byens besøgende. De strukturer, der er lavet i forskellige arkitektoniske stilarter, udgør et farverigt rum.

Cobbled square giver et hav af følelser, selv de mest kræsne rejsende. Hver sommer åbner en messe her og dypper sine gæster ind i atmosfæren i de dage der er gået. I fire dage i juni er byen forvandlet og overført til middelalderen. Ridder turneringer, smukke damer, glade buffoner og købmænd, der byder på varer, der er populære flere århundreder siden, vil tage en tur langs den uforglemmelige plads.

Så sørg for at komme til Turku om sommeren, hvis seværdigheder vil glæde hver gæst. Men ikke mindre interessant er kvadratet i vintersæsonen. Det åbner julemarkeder, hvor man kan prøve forskellige delikatesser, tage del i kostumeforestillinger, se på det mindeværdige show af fyrværkeri. Det er her, at landets vigtigste juletræ er sat, og til jul og nytår ferie turister fra hele verden skynd dig her.

Museum of Moomin-trolls

Du kan ikke ignorere det berømte Moomin Museum, der ligger 16 km fra Åbo. Attraktioner, hvis billeder vil føre til den entusiastiske glæde for børn og deres forældre, er på øen Kailo. Eventyrfigurer kommer til liv i en stor park og byder alle besøgende velkommen. Her kan du chatte med dine yndlingshelte, tage billeder med latterlige fantastiske væsner og endda inspicere deres hjem.

På grønne græsplæner bliver der støjende og sjove spil for barnet, men ingen voksen forbliver ligeglade med denne ferie i barndommen. Sandt nok accepterer parken kun gæster om sommeren. Minimumsprisen ved besøget er 26 euro, men de små besøgende får gode rabatter.

Museer i Åbo

Lokale beboere mener, at byens unikke museer er de vigtigste turistattraktioner i Åbo. Men det mest interessante er Museum of Crafts, som er et stort område på 18 kvartaler. Alle træhuse beliggende i det fri er ægte. Når du inspicerer et usædvanligt museum, får turister kendskab til lokale håndværkeres liv og livsstil. Her kan du købe forskellige souvenirs og slik, lavet i hånden ifølge gamle opskrifter.

Hvil i det nordligste land i Europa er længe ophørt med at være noget eksotisk, og mange turister har længe lillet de gamle hjørner af gæstfri jord. Attraktioner i Åbo og den afslappede rytme i den smukke by tiltrækker et stort antal turister, der indrømmer, at de aldrig fortryder deres valg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.