ForretningIndustri

Antipersonelminer MON-50: hvordan du installerer, features og anmeldelser

For at imødegå den manøvre og fremme af fjendtlige styrker på jorden er meget udbredt minefelter - de kunstige hindringer, på forhånd eller umiddelbart før kampoperationer at påføre maksimal skade på fjendtlige tropper og ødelæggelsen af dets udstyr og våben.

Blandt alle de ingeniør ammunition er de mest effektive antipersonelminer retningsbestemt Man-50. For første gang denne type af eksplosivt våbenteknisk materiel blev brugt i kampene i Afghanistan. Siden da har minen blevet væsentligt forbedret, og blev udviklet i et par ændringer.

personale minen

MON-50 - den første indenlandske fragmentering minen, der er designet til at ødelægge fjendens arbejdskraft. Det er et rektangulært prisme fremstillet af plast. Det kan bruges til at dræbe soldater i pansrede køretøjer og andet let pansrede automotive engineering. Besejre fjenden deponeret metalkugler (diameter 6,35 mm) eller ruller (tromler). Antipersonelminer MON-50 med metal ruller mere skadelige mål på grund af den specielle form af subammunition.

Afhængigt af den type sikring minen kan betjenes ved fjernbetjening af operatøren eller tripping på fjendtlige soldater brud / spænding sensor. Engineering skal er anbragt på jorden på en speciel foldning ben eller fastgjort til vandrette flader og lokale individer under anvendelse af klemmer.

Man-50 konstruktion

Eksternt mine er konveks forholdsvis snæver rektangulært prisme. Sin struktur består af fem hovedelementer: et hus submunition, en sikring sprængladning og klemme.

Huset er fremstillet af plast. Dette reducerer den samlede vægt af projektilet, og på samme tid gør det vanskeligt at detektere minedetektorer. Husoverdelen har to gevindhuller til montering sikringer under elektrisk detonator EHP-P eller til æglæggende fuse MD-5M og observation spalte og en pil angiver retningen af virkning. På sin nedre væg har MON-50 folde ben at installere den i jorden eller sne, samt en flange til fastgørelse af klemmen. Som subammunition rager metalkugler (diameter 6,35 mm) eller cylindre (ruller) med højden på 7 mm og en vægt på 1,5 gram. Splinter er anbragt i et enkelt lag på den indvendige side af den konvekse del af huset og dækket med epoxy. Den samme størrelse og geometri af subammunition tillade dem at fordeles jævnt i rummet, længere fastholde sin oprindelige hastighed med en god aerodynamisk form.

Sprængladningen og detoneringsindretningen

Som anvendt RDX sprængladning. Dets vægt - 0,7 kg, placering - bag slagteprodukterne elementer (fylder hele kavitetsfri af fragmenter). MON-50 er tilkoblet for tændsatsen EDP-elektrisk detonator eller sikring MD p-prik med 5M mekanisme. Begge enheder bruges til fjernstyring detonation af eksplosive. EDP-P ligner en sprængning cap, som er placeret i cylinderen af en elektrisk tændingsanordning med glødetråden bro nichrom eller platin-iridium legering. EB har etableret sig som en af de mest pålidelige.

Styrede variant minen brandrør er bevæbnet MVE-72 eller MuV anvendes selv under Anden Verdenskrig. I dette tilfælde er minen aktiveres, når sensoren tripping sikringen (PHE-72) eller forskydning af tråden detonator MSY serien.

Ydeevnekarakteristika

Stamfader til MON-50 minen var en ingeniør ammunition M18 Claymore amerikanske tropper, som bruges aktivt i kamp i Vietnam. TTX miner man-50 forskellige fra de amerikanske analoge egenskaber mere fokuseret radius søgning af fragmenter, samt en række andre indikatorer:

 • Totalvægt miner - 2 kg;
 • dimensioner (ShhVhT) - 226 x 90 x 66 mm;
 • antal slagteprodukter elementer - 485 kugler eller ruller 540;
 • nederlag sektor - omkring 54;
 • radius fragment emission - 50 m, højde - 4 m;
 • transportafstand og destruktion af arbejdskraft i det - op til 30 m.

Mina kan bo sned en ubegrænset mængde af tid. Selvdestruerende mekanismer, anti-handling enheder og neobezvrezhivaemosti ikke givet. Sikker fjernelse fra minerne i den bageste - 30 meter. Men i praksis, at dømme efter de anmeldelser, brikkerne ikke påvirker de ansatte i en afstand af 12-15 meter.

Installation af miner i jorden

Flere metoder kan installeres Mon-50 (mine). Mining Metoder afhænger af terrænet og klimatiske forhold. At fremføre fastgørelsesindretningen i jorden er nødvendigt:

 1. Løsne udluftningsproppen sikring.
 2. Forlænge benene og drej skallen konvekse side til fjenden.
 3. Ved hjælp af sigteindretningen at gendanne enheden til et mål.
 4. Skubbe benene på minerne i jorden i en dybde, der giver en stabil position.
 5. Screw socket i en af fyring detonatorer.
 6. Disguise mine.

Ved brug af EDP-p tilslutte kablet til den elektriske styring netværk. Hvis situationen tillader for synet monteres lodret milepæl højde 60 (160) cm, i en afstand af 10 (30) meter.

Installation miner på sneen, lokale elementer

Installation man-50 miner i en højde driver mindre end 20 cm udføres i en præ-pakket sne pose, der er placeret på en godt sammenpresset sne. Efter installation engineering ammunition stænkede det til den nederste kant af kroppen, samt maskeret løs sne. Det er vigtigt, at tykkelsen af snedriver konveks forreste væg ikke var mere end 10 cm.

Hvis terrænet ikke tillader at løse mine i jorden eller sne, er det monteret på de lokale emner. For at gøre dette, er flangen på undersiden af huset skruet klemme. Den fastsættes med skruer til træ stillinger, træer, og ved hjælp af skruehullerne og nødder - til metalkonstruktioner. Rækkefølgen af bringe miner er ikke ændret.

Måder til neutralisering

Teknologi neutralisere miner afhænger af den type af detonatoren. Hvis du bruger en sikring kontrolleret af EDP-typen p, bør du:

 1. Afbryd EB fra kontrol-netværket.
 2. Afsløre minen og fjern sikringen.
 3. Tag enheden fra anlæggets område.

Hvis MON-50 minen brandrør er bevæbnet MVE-72, umulig dens neutralisering. I dette tilfælde er det ødelagt trawling i overensstemmelse med instruktionerne. Når der anvendes sikringer malorasprostranennyh HMI eller HMI-6h-144ch (forsinket-action detonatorer) neutralisering af miner udføres udelukkende militære ingeniører fremstillet i overensstemmelse med den instruktion, som gives til den type detonatorer.

bekæmpe ansøgning

MON-50 miner blev flittigt brugt til beskyttelse af grænserne, lufthavne, checkpoints sovjetiske styrker under krigen i Afghanistan. Det er især udbredt metode til at installere noder minefelter i kløfter, hvor der ifølge intelligens, skulle passere campingvogne eller oprørernes enheder.

I løbet af kampoperationer MON-50 minen har vundet udbredt berømmelse i de sovjetiske soldater, især dem, der måtte bære mange timers tjeneste på patrulje eller i sikkerhedskontrollen. Resultatet af "national berømmelse" var forekomsten af modifikation MON-90, som skal sammenligne positivt med længere rækkevidde fragmenter (op til 90 m). Men i praksis, elementer af slagtning minen MON-90 lige før årsskiftet kom de 50 meter. I lyset af samme effekt, men meget større masse og størrelse, er denne ændring ikke fortjent ry af soldaterne. I øjeblikket er der adskillige modifikationer af denne ammunition med en række læsion 100 og 200 meter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.