BilerBiler

Almindelige symptomer på tændrør: en liste over grunde, især reparation

Tændrør - er en integreret del af motoren af enhver benzinbil. Det er denne del sikrer den nødvendige gnist, som derpå antænder blandingen af luft og brændstof i forbrændingskammeret. Ligesom alle andre dele af motoren, kan det mislykkes, og hvis der bare den mindste tegn på svigt af tændrør, skal de fjernes.

Hvis varen er i uorden, og øger belastningen på tændspolen, der som et resultat kan også brydes. Udgifterne til stearinlys er uforlignelige til prisen på spolen. Hvis du fortsætter med at ride en defekt lys lys, vil føreren observere uregelmæssig drift af motor i tomgang. Ofte, når alt er i god stand, motoren arbejde ved 1000 omdrejninger i minuttet. glat og blød. Når funktionssvigtet gnist omdrejningstælleren nål vil ride, og motoren til at vibrere og udsender ubehagelige lyde hård. I dag opdage tegn på svigt af tændrør hjælpe bilister ECU. For et par årtier siden, er dette ikke sket, og dem, der ejer deres biler serviceret, skulle udføre diagnostik af disse elementer. For at foretage en korrekt diagnose, er det nødvendigt at kende de typiske problemer med stearinlys og være i stand til at identificere dem visuelt.

Hvad er tegn på svigt af tændrør?

Så ved afgangen fra stearinlys ned motorens drift er afbrudt. Motoren nægter at opfylde sine funktioner. Her er en liste over egenskaber, der er et presserende behov for indgriben specialist. Hvis man starter motoren kører med en seriøs og synlige vanskeligheder, er det et signal til ejeren af behovet for at diagnosticere og erstatte stearinlys. Det handler også om en mislykket gnist snak med motordrift: hvis enheden troit, ryk, og trækkraft og magt ikke er til stede, er det endnu et tegn. Sammen med dette er ofte tilfældet af fejl i tændrøret gentagne gange brændstofforbruget stiger, og i sammensætningen af udstødningsgasser hersker CO. Hvis der er en lav effekt motor eller ikke ønsker at tage fart, når speederen, det taler også om behovet for diagnose.

Hvis tiden at være opmærksom på disse grundlæggende funktioner i fejlfunktion af tændrørene, kan situationen løses. Hvis du ikke er opmærksomme på disse signaler, ville resultatet være beklageligt.

Konsekvenserne af defekt gnist

I cylinderen er der en detonation, hvilket vil resultere i en kraftig chokbølge. Det kan provokere detonation af ladning, som stadig er i cylinderen. Efter dette, vil motoren helt mister sin magt. Ved fremgangsmåden ifølge denne virkning på grund af alvorlig overophedning lider krumtapakslen, stempler og plejlstænger. Også brænde de små detaljer og ødelagde oliefilm på cylinderen.

Når du har brug for at ændre gnist

Hver avtopriozvoditel anbefaler rutinemæssig udskiftning under vedligeholdelse. Men erfarne chauffører ikke enige i disse udsagn. De fleste bilister udføre udskiftning af stearinlys på sigt - hver 20-30 tusinde km .. Producenter anbefaler skiftende stearinlys klassiske stearinlys allerede 15 tusind. Km. Nærmere oplysninger om platin kan skiftes sjældnere - deres udtryk kommer og 100 mia Km.. Må ikke vente, indtil de første tegn på svigt af tændrør. Hvis tanken jævnligt er fyldt med brændstof af lav kvalitet, vil en gnist akkumulere indlån, og svigt af vilje inden fristens udløb fabrikanter.

Diagnose: på udkig efter et lys med en defekt

Problemet kan bestemmes visuelt med det blotte øje. Men fiasko er indlysende, når bilen ikke kører jævnt og boder. Det er værd at huske, at den manglende af denne art gør det umuligt at behandle brændstof-luft tænding gnist i cylinderen.

Som et resultat af, at brændstoffet ikke er brændt, kan det komme ind i katalysatoren. Dette vil kunne mærkes en stærk lugt af benzin. En anden tydelig tegn på svigt stearinlys - en betydelig stigning i brændstofforbruget. Dette sker på grund af det faktum, at blandingen ikke blev fuldstændig forbrændt grund fejltænding.

For effektiv forbrænding i benzinmotorer nødt til at holde temperaturen i cylindrene når 400-500 grader eller mere. Dette er muligt ved hjælp af kompression af brændstofblandingen, hvilket yderligere forøger temperaturen. Bare så let at blande, og vigtigst af alt - helt antænde og brænde.

Men høje temperaturer er ikke den bedste måde påvirker ressource stearinlys. Oftest findes på ældre lag af detaljer. Også kan elektroderne se indskud, som har en indvirkning på kvaliteten af gnisten. Det bør erindres, at i det intakte tændrørselektroden har en ensartet farve og ensartet form, og eventuelle aflejringer er fraværende.

Test tændrør

Normalt elementet har næsten ingen brænde ved elektroden. Med et stearinlys motor vil køre som et urværk. Det er vigtigt at vide, hvad der kunne være svigt af tændrør. Det vil hjælpe nybegyndere bilister.

partikelformet raid

Hvis grundstødning element, og elektroden og proplegemet er synlig plak, så dette lys er funktionssvigt. Årsagen er den ukorrekt madlavning blandingen. For eksempel i sammensætningen kan være for meget luft eller, tværtimod, er ikke nok. Desuden kan disse aflejringer forekomme som følge af kontaminerede luftfiltre funktionsfejl injektionssystemer, svigt af en temperaturføler eller lambda-sonde.

Olie stearinlys

I dette tilfælde er det grundstødning element, kroppen og elektrode dækket med et ensartet olie-coating. Disse symptomer åbenbar fejl tændrør på grund af en for stor mængde olie i motorens cylindre. Dette fænomen opstår på grund af overløb af olie i motoren. Desuden kan denne funktion indikere slidte stempelringe, stempler selv eller ventilstyr. På biler med en turbo-kompressor kan olie stearinlys tale om problemerne i drift af kompressoren.

fernisophobninger

Hvis der er aflejringer af brunt stearinlys gul eller grøn nuance, den mest populære årsag - tilstedeværelsen af tilsætningsstoffer i benzin eller olie. Dette symptomer motordrift er for mager brændstofblanding eller en gas.

slagge indskud

De kan ses på grundstødning element, og ikke elektroderne. Disse er store forekomster af brændstof og olie. Årsagen kan være tilstedeværelsen af tilsætningsstoffer i olien, som bliver mere og mere populære hos producenter af smøremidler. Det kan også være årsag til fejlbetjening af både motor og tændingssystemet. Det er ofte muligt at overholde sådanne tegn på funktionsfejl tændrør VAZ-2110.

Centerelektroden smeltes

Det kan ses smeltede center elektrode og det fusionerede kant på grundstødning element. Årsagen til dette kan være som følge af overophedning af tændrøret af ukorrekt drift af systemet. Det er tegn på svigt af tændrør VAZ-2114. På sådanne køretøjer kan ofte se et problem med tændingen modul.

Elektrode gnist wore hurtigt

Elektroderne og jordforbindelse elementer kan observere øget slitage, hvilket resulterer i beskadigede materiale kritiske elementer af et stearinlys. Grunden til dette - lav kvalitet brændstof med en masse tilsætningsstoffer. Også, kan det føre til olie og tilsætningsstoffer. Hurtig slitage af stearinlys kan observeres i detonationen og overophedning.

smeltet stearinlys

Dette er angivet ved stærke aflejringer på jordforbindelse element og elektroden. Dette sker på grund af tilstedeværelsen i kammeret af forskellige aflejringer af forbrændingsprodukter, der kan spontant antændes. Det kan også være et tegn på en forkert ventil operation. Nå, den mest populære årsag - dårlig brændstof.

slidte stik

Ofte bære gnist opstår på det punkt, hvor gnisten er oprettet. Dog beskadigelse kan være fra den anden side - når den tilsluttede højspændings-ledning. Årsagen til denne fejl - den gamle stik på ledningen eller overophedning.

Kontrol tændrør

Spun til gengæld udløse en særlig nøgle og lytte til motoren arbejde. Hvis motoren ikke brød rytmen, og fortsætter med at arbejde støt med normal lyd, den aktuelt tomgang trak et stearinlys. Du kan også afbryde ledningen fra den gnist og røre det til motorblokken. Hvis der ikke er gnist, så lyset skal ændres. Desuden kan fejlen informere den elektroniske styreenhed. Tag for eksempel den franske bil "Peugeot Partner Teepee". Tændrør, tegn på en fejl, der kan genkendes ikke blot ved visuel inspektion, kan ejeren tjekke ind ved hjælp af computeren. Som du kan se, er det ikke så svært. Faktisk er det meget vigtigt at vide dette. Defekt gnist - motor fejlfunktion, beskadigelse kritiske komponenter og dyre reparationer motor. Og hvis du ved, hvordan man betjener tændrøret, og tegn på svigtende, kan undgås de store problemer med motoren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.