Nyheder og SamfundNatur

Almaty bjerge: en kort beskrivelse

Almaty indtil 1997 var den vigtigste by i Kasakhstan, i dag er det uformelt anerkendt af den sydlige hovedstad denne tilstand. Vidunderlige by beholdt de kvaliteter, der er opstået i det i den periode, hvor det var den centrale del af landet. Han har stadig ikke mistet sin appel og charme. Af særlig betydning i denne leg og bjergene i Almaty - en vidunderlig skabelse af naturen magi. På dem vil blive drøftet i denne artikel.

Almaty: Generelle oplysninger

En smuk by beliggende ved foden af den Trans-Ili Alatau - bjergene, som ligger i det ekstreme sydøstlige del af landet. Denne højderyg del er stor nordlige Tien-Shan, stigende i området på 600 til 1650 m. Over havets overflade.

Den Almaty Klimaet er skarpt kontinentale, i forbindelse med de temperaturændringer dramatisk, selv inden for en dag. På det område af flere små floder: Små, Store, og deres bifloder. Særlige stolthed og de vigtigste naturlige attraktioner er bjergene i Almaty. Navnet kan findes nedenfor.

Den tidligere hovedstad - en central stat centrum (videnskabeligt og kulturelt). Også byen er også den sport hovedstaden i staten. Det skal bemærkes, at det er her, de 2011 Asiatiske Vinterlege blev afholdt. Nedenfor er et kig på nogle bjerge i Almaty har den største højde.

Lidt om bjergene i North Tien Shan

Er det mest besøgte bjergområder i Kasakhstan på grund af nærheden til storbyen. På grund af de enorme muligheder for udvikling af forskellige former for turisme, er dette område kaldes Ile-Kungeyskoy TRS (turist-rekreativ-system), der omfatter de følgende områder: Zhetysu Alatau og Ile Alatau.

Nedenfor er mere detaljerede oplysninger, overveje beskrivelsen, navnet på bjergene i Almaty.

Kok-Tobe

På Kasakhisk navnet betyder "grøn bakke", og i midten af 1900-tallet, blev det kaldt "Verigin Mount." Næsten ved foden placeret boligområder distriktet i Almaty. Bjerget selv har en højde på omkring 1.130 meter over havets overflade.

Kok-Tobe er ikke kun en naturlig attraktion i byen, men også et sted af national betydning. På dens skråninger Almaty tårnhøje tv-tårn (372 meter). At bestige bjerget, kan du bruge en bil eller tovbane, som blev bygget i 1967.

Ile-Alatau

Hvilke bjerge i Almaty populære i dag? Blandt dem, Ile-Alatau. Det har stejle skrænter på den nordlige og skånsom mod den sydlige del. Og det nordlige næsten over hele sin længde til de almindelige ændringer i en slags rullende "tællere", og de sydlige skråninger gradvist ned i bjerget dale i Kasakhstan og Den Kirgisiske Chilika Chon-Kemin.

For Ile-Alatau karakteristisk træk ved relieffet er de dybe kløfter og lange skafter før moræne gletsjere, hvilket gør det meget vanskeligt at nærme sig dem.

Kungei Alatau

Dens nordlige skråninger af Alatau ned til dalen. Chilik (Zhalanash Valley), orientalsk - til s. Charyn. Dal dens forskellige canopy, men skråninger er den samme stejle bakke som Ile-Alatau. Syd ned til søen Issyk-Kul (Kirgisistan).

Feature Kungei Alatau - en temmelig højalpine plateau, der brat afskåret i retning af floden Chilik. I syd er bjergene indrammet af sne og is toppe, nåede en højde på 4.000 meter og derover.

Endelig andre funktioner i Almaty bjerge

Almaty bjergene har deres egen unikke. Kammene placeret nord for den vigtigste (Kungei Tau), er der toppe overstiger dens højde.

For eksempel kløften er Taldi toppunkt kiz-Ymshek med højden 4024 m, og højden af den vigtigste højderyg ikke overstiger 3830 m (i den øvre Taldi). En afstand fra spidsen kiz-Ymshek til de vigtigste højderyg er 8 km. Desuden er den vigtigste højderyg når en højde på 4000 meter kun Karaki River Valley, der ligger 25 kilometer vest for Taldi.

Almaty bjerge har også deres egne klimatiske forhold. Snarere blev observeret store forskelle i de regionale karakteristika klima Kungei Alatau og Ile Alatau.

På den anden højderyg af det meste af nedbøren falder i det område mellem floderne Lille Almatinka og Talgar. Tørreste - vestlige område af Ile-Alatau. Dette er særligt tydeligt i vinterhalvåret. Alt dette påvirker temperaturen regime.

Kung-Alatau vinternedbør (sne) er meget mindre end i de Ile-Alatau bjerge. Sommer vejret er nogenlunde det samme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.