Intellektuelle udviklingReligion

Al-Aqsa - "Seclusion moskeen" Beskrivelse og historie af kirken

Al-Aqsa-moskeen - moskeen, som har alle de muslimer af stor betydning. Det er den tredje mest hellige islamiske verden. De to første - et tempel i Mekka Al-Haram moskeen og Profetens moske i Medina. Hvad er så berømt for Al-Aqsa? Dette er, hvad vi finder ud af i løbet af denne artikel. Om den, der byggede templet, dets komplekse historie og dens nuværende betegnelse, se nedenfor.

Forvirring i navnene

Umiddelbart til prik "i". Nogle skrupelløse turistguider peger på den store gyldne kuppel af moskeen, kaldet Qubbat som-Sakhra, og sige, at dette er den tredje i betydningen skrin af islam. Den omstændighed, at de to kirker står side om side og er en del af arkitektonisk kompleks. Men en smuk bygning med en gylden hest, hvis navn kan oversættes som "Klippemoskeen", og Al-Aqsa moskeen - stadig ikke det samme. Dette er en fuldstændig separat bygning. Tredje helligste helligdom i islam har en beskeden størrelse. Og kuplen af sin beskedne. Moskeen, at kun én minaret. Selvom templet er ganske store. Det kan tage fem tusinde tilbedere ad gangen. Navnet på Al-Aqsa oversættes til "distal moské." Det ligger i Jerusalem, på Tempelbjerget. Selve byen er helligt for kristne, jøder og muslimer. For at undgå tvister og religiøse stridigheder, alle moskeer og islamiske mindesmærker er under tilsyn og pleje af Jordan. Det er i øvrigt blev bekræftet af traktaten 1994.

Hvad er exceptionel hellighed tempel Al-Aqsa-moskeen

Moskeen blev bygget på det sted, hvor den mirakuløse billede blev flyttet fra Mekka profeten Muhammed. Det er en natlig rejse, hvad der skete i år 619, muslimer kalder Isra. Samtidig på Tempelbjerget Mohammed var profeter, som blev sendt af Gud til sit folk. Det Musa (Moses), Ibrahim (Abraham) og Isa (Jesus). de alle bad. Så englene symbolsk skære profet bryst og vaskede hans hjerte og retfærdighed. Derefter Muhammed var i stand til at bestige. Han klatrede op ad trappen blandt englene trængte de syv himmelske sfærer og viste sig for Gud. Allah åbenbarede og forklarede ham reglerne for bøn. Opstigning af profeten til himlen kaldet Mi'raj. Dette forklarer den ekstraordinære status af templet af Al-Aqsa. Moskeen har længe været Qiblah - en vejledning, i den retning, som muslimer vende deres ansigter under bøn. Men Kabaen betragtes som den mest hellige. Så nu Qiblah er et tempel for Al-Haram i Mekka.

Historien om moskeen

Det var oprindeligt en lille bøn hus, som blev bygget i 636 efter ordre fra kaliffen Umar bin al-Khattab. Derfor er der to andre navngivne i templet af Al-Aqsa. "Sindets Moské", og Umar. Imidlertid har den oprindelige bygning ikke er blevet bevaret. Andre kaliffer udvidet og afslutte opbygningen af moskeen. Abdullah-Malik ibn Marwan og hans søn Walid lagde det store tempel på stedet af et hus for tilbedelse. Abbasidiske dynasti restaureret moskeen efter hver ødelæggende jordskælv. Den sidste store naturkatastrofe fandt sted i 1033. Jordskælvet ødelagde en stor del af moskeen. Men allerede i 1035 Halif Ali az-Zihir rejst den bygning, som vi kan se så langt. Efterfølgende herskere supplerende indvendig og udvendig af moskeen og det omkringliggende område. Specifikt senere er facade, minaret og kuppel.

Salomos stalde

Umar Moske har en rummelig kælder. Det er et mærkeligt navn - Salomos Stables. For at forstå dette koncept, du har brug for at vide, hvad det Tempelbjerget. Al-Aqsa-moskeen står på det sted, hvor der tidligere var Salomons tempel. I halvfjerdserne e.Kr., blev denne bygning ødelagt af romerne. Men navnet på bjerget tilbage. Det er stadig kaldes templet. Men på et helligt sted kunne være placeret stalde? Og det er - er nyere historie. Når i 1099 korsfarerne erobrede Jerusalem, blev den del af moskeen konverteret til en kristen kirke. Med andre lokaler beliggende Commander (hovedkvarteret for ordenen af hovedet) af Tempelridderne. Knights munke holdt i moskeen gear og våben. Der var også stalde for gangere. Sultan Saladin (ad-Din korrekt at kalde det skal Salah) bortvist korsfarerne fra det hellige land og bragte Al-Aqsa moskeen titel. Senere mindet om Salomons tempel og stalde af Tempelridderne var blandet, hvilket førte til sådan en mærkelig titel kælder muslimske helligdomme.

Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem

Den moderne kirke har syv rummelige gallerier. En af dem - det centrale. Fra øst og vest for at støde op til yderligere tre gallerier. Moské kuppel er kronet med en. Udefra det er dækket med blyplader inde i en flisebelagt mosaik. Det indre af moskeen er dekoreret med et stort antal søjler af sten og marmor, forbundet med buer. Templet på nordsiden er syv porte. Hver dør åbner en passage i samme galleri. Væggene i bygning i den nederste halvdel er dækket med hvid marmor, og toppen - smukke mosaikker. Temple redskaber ofte lavet af guld.

Information til turister

Moske i Israel Al-Aqsa moskeen med Klippemoskeen (tempel Qubbat som-Sahra) - er en arkitektonisk kompleks, kendt som Haram al-Sharif. Stedet selv - Tempelbjerget - er helligt, ikke kun for muslimer, men også for jøderne. Efter alt, der var den Pagtens Ark. Og på dette tidspunkt, i henhold til jødiske tro, begyndte skabelsen af verden. Derfor er hele Tempelbjerget er hellig. Indgangen til det er kun gennem en port - Maghreb. Der er strenge adgangskrav timer. Om vinteren, med den halv otte om morgenen indtil 01:30 dag (med en pause polodinnadtsatogo før halv). Om sommeren, Tempelbjerget tilladt fra otte til elleve og 13:15 op til tre timer. De islamiske helligdage og fredag indgangen til moskeen er udelukkende forbeholdt muslimer. Besøger helligdommen Isry og Mi'raj betalt. Tredive sekel at købe en integreret billet, som også omfatter et besøg på museet for islamisk kultur. Før ind i moskeen, skal sko fjernes. besøgende Tøj skal være anstændig og beskeden. Personer af det modsatte køn, selv om de er ægtefællen, du kan ikke røre hinanden inde i templet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.