HjemlighedSkadedyrsbekæmpelse

Vinter scoop: fotos, kontrolforanstaltninger

Agerugle (North Locust, vinter orm) - kedelige grå sommerfugl, er faktisk farlig køkkenhave skadedyr. Dets virkefelt er bred nok: larven af denne insekt i bare en dag kan ødelægge op til 20 rodfrugter rødbeder og hvede på en kvadratmeter kan håndtere 12-14 kopier af kravlende skadedyr. Majs, meloner, raps, tobak, vindruer, kimplanter, solsikke og grundlæggende "svaghed" - vinterafgrøder - ikke en komplet liste over "smagspræferencer" agerugle.

Beskrivelse af agerugle

Eksternt, agerugle (fotos er præsenteret i artiklen), relateret til familien af flagermus, nogle bemærkelsesværdige: de forreste vinger monokromatiske grå eller gullig-brun, med brune skæl, har et klart billede af de kileformede pletter og tværgående mørke bånd af lys, i cash pooling til 30- 46 mm. Bageste vinger i den kvindelige grålig, hvide mænd. kropslængde - 18-22 mm. Hovedet og brystet er dækket med små insekter hår, der er en stærk lang snabel og fremkomsten af hår på panden. Antenner: whiskers - hos kvinder, kam - hanner.

fremgangsmåde levested

Det område af spread skovle vinter - alle klimatiske regioner undtagen den tørre zone og Far North. Pest tendens til at producere to generationer af lys, i den sydlige side - tre, i nord - en. I den voksne stadium larver vinter scoop udfylder portioner landbrugsjord vintre i jorden til en dybde på 30 cm og er i stand til at overleve ved en temperatur -11 C. I foråret, når jorden opvarmning til +10 C. insekter vandre ind i toplaget og forpupper. Måned - periode for den fulde udvikling af pupper, kendetegnet ved en rødbrun farve, 20-mm længde og 2 nitter bagenden. Butterfly fremgår af puppe med undersiden af hoveddelen - gennem sprækken. Efter at have frigivet, insekt under blodtrykket i venerne sprede vinger, som er mindre end en halv time, er egnede til flyvningen.

Perioder med masseflugt af sommerfugle agerugle

I midten af maj (i de sydlige habitater - fra slutningen af april) begynder år sommerfugle 1st generation, som varer omkring tre uger, indtil omkring midten af juli. Fra midten af denne måned til tidlig falde massivt flyvende sommerfugle af anden generation.

Aktive sommer agerugle sommerfugle kan bestemmes ved at sætte i en højde på 20-25 cm fra jorden lysfælde eller trug med fermentering melasse (melasse del + tre portioner af vand + 50 g pr liter vand pre-fermenteret gær). Den forventede levetid for agerugle sommerfugl - 5-25 dage, er den maksimale - 35-40 dage.

Den mest aktive vinter scoop, kontrolforanstaltninger, som kræver en samlet tilgang, om natten. Forstærkede år observeret i vindstille nat, ved en temperatur på 12 til 15 ° C over nul.

Dag af skadelige insekter gemmer sig under blade af ukrudt, bunker af halm, jord krummer og andre krisecentre. Som en ekstra strømforsyning for optimal modning af æg, sommerfugle forbruge blomst nektar.

Om frugtbarhed agerugle

Ægproduktionen er observeret i den anden halvdel af august og finder sted på vegetabilske afgrøder, forskellige blomstrende planter, ukrudt og felter, der er afsat til vinter. Til denne proces agerugle godt varmet udvælger områder med græsser, landing hirse, majs, sukkerroer og andre grønsager eller felt med løs jordstruktur. Æg er halvkugleformet, hvid og mælk, radialt ribbet, en diameter på 0,9 mm. En kvindelig er i stand til at udskyde op til 1.000 æg. Fertilitet af agerugle afhænger af dens magt. Hvis der ikke er nogen blomstrende planter, der er et massivt tab af sommerfugle. Ifølge en igangværende oplevelse, hunner uden mad levet op til 10 dage, og lægger op til 44 æg; når drevet forventede blomst sirup levetid steget til 22 dage, og antallet af æg - op til 860 stykker.

I regioner med et tørt klima, har der været tilfælde af næsten komplet infertilitet sommerfugle. Starten af et gunstigt miljø befordrende for massen reproduktion af agerugle.

Agerugle larver i trin

Larver er født inden 4-15 dage og er karakteriseret ved en rødlig hoved, fine hud, distinkte mørke striber på siderne, jordagtig-grå stammen af 40-50 mm i længden og otte par ben (tre spædbørn, fem abdominal). Først, de lever under bladet rosetter eller på deres underside og gnave små huller; den øverste del ikke røre. Også på dette tidspunkt deres vigtigste måltider er ukrudt: tidsler, quinoa, snerle. Spor af peregryzaniya forårsage betydelige skader på frøplanter af forskellige afgrøder sået frø af bomuld, majs. Det var under den første og anden alder, indtil skaderne på planterne ikke bliver globale, anbefales det at udføre beskyttelsesforanstaltninger kemiske og biologiske midler.

Størrelsen af skader forårsaget af

Den tredje alder af numrene er altid i det øverste lag af jorden og kravle ovenpå kun med det formål at tilfredsstille sult. I løbet af natten, sådanne tilfælde er i stand til at ødelægge op til en halv snes planter og foder på forskellige vegetabilske afgrøder, hirse, sukkerroe, bomuld, meloner, majs. Nu er de gnave huller i bladene, og derefter spise alle bladene, så kun pivot vene.

første generation larver forårsage skade i juni og juli, og derefter synke ned i jorden til en dybde på 3-10 cm til forpuppe. Den største årsag skader på landbrug andengenerations larver skader sået frø og planter opstod vintersæd.

Agerugle og reaktionen på det

For at reducere antallet af vinteren knoporm og reducere skadevirkningerne af sin jord kræver omhyggelig og rettidig proces, især lede aktiviteter på:

  • Global ukrudt - spise agerugle;
  • dyb pløjning, forbehandling og inter-rækken radrensning, forårsager ødelæggelsen af det meste af pupper og larver af skadedyr;
  • vanding på vandede områder;
  • ledende tidlig såning af solsikke, sukkerroe og andre afgrøder, reducere skadeligheden af den første generation af skadedyr;
  • sammenfald af dyrkning af arbejde i marken med timingen af masse æg-lægning;
  • fjernelse af vejene beplantninger og nær de kulturelle blomstrende ukrudt - denne foranstaltning er rettet mod den betydelige forringelse af magt skovl.

Bekæmpelse vinter møl effektiv, når sprøjtning planter sådanne kemikalier som "Fitoverm", "Decis Ekstra", "Agrovertin". Med vinter knoporme kan styres af en biologisk proces: frigivelse af Trichogramma, som kræves for at gennemføre i den periode af masse æglægning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.