FormationHistorie

Historiografi er ... russisk historiografi

Kan du huske, da vi studerede historie på skolen eller universitetet? Var det interessant? Mest sandsynligt vil dit svar afhænge af, hvordan materialet blev angivet af din lærer. Hvis han bare fik dig til at huske bestemte datoer, så er det ikke underligt, at historien syntes at være "en kedsomhed for døden." Men måske var alt helt anderledes, og din lærer kunne trække vejret ind i den historiske videnskab. Da han talte om livet i oldtidens Ægypten eller i Sparta-tiden, kom den historiske fortælling bogstaveligt til liv i de studerendes sind. Fandt du, at de historiske figurer bogstaveligt talt kom til liv i dit sind? Nå, hvis det var sådan. Hvad er der i sagen? Hvorfor kan en læreres tilgang adskille sig så meget fra en anden? Forskellen mellem en god historie lærer og en dårlig er den samme som forskellen mellem tør historie og historiografi. Det viser sig, at stadierne af historiografi har tendens til at beskrive begivenheder meget mere levende. Hvordan sker dette? Lad os finde ud af.

Hvad er historiografi?

Historiografi er simpelthen tilgængeligheden af komplette, systematiserede oplysninger, som afslører essensen af en bestemt retning i historien. Du kan give et simpelt eksempel. Bibelsk historiografi er en samling af indsamlede oplysninger om det jødiske folk i bibelske tider, tilgængeligheden af passende forskning inden for arkæologi, det hebraiske sprogs ordforråd og tilgængelige videnskabelige opdagelser; Et klart system af fakta om den historiske linje eller beviser, der er tematisk dekoreret.

Hvis vi taler om denne form for forskning som videnskab, er historiografi en disciplin, der studerer historie og dens retninger. Historiografi overvåger kvaliteten af den videnskabelige forskning og deres klare design. Dette omfatter kontrol af relevansen af oplysninger til forskere, for hvem den blev fremhævet. Ifølge Ozhegovs ordbog er historiens historiografi videnskaben om udviklingen af historisk viden og metoderne til historisk forskning.

Oprindelse af historiografi

Historiografi er en metode til at undersøge historie, perfektioneret af Croce, hvor det er muligt at se en forbindelse mellem historie og filosofi. Hvorfor har du brug for denne videnskab? Faktum er, at der ud over observation og registrering af fakta altid er behov for at forklare de hændelser, der har fundet sted. Og meninger, som du ved, er folk forskellige. Derfor skal en korrekt opfattelse af virkeligheden nødvendigvis påvirke, hvordan historien beskriver sit synspunkt. Derudover lægger Croce stor vægt på modernitet.

Da historiske dokumenter ofte kun er en præsentation af et rent subjektivt synspunkt for forfatteren, som kan drastisk afvige fra virkeligheden, er kronologisk og korrekt tilgang til forskning vigtig. Sandt nok kan begge disse begreber ikke kaldes modsætninger. Det er snarere to helt forskellige synspunkter. Kronologi beskriver kun fakta, mens historien er livet. Krøniken er fortabt i fortiden, og historien er altid moderne. Derudover bliver enhver meningsløs historie en banal kronologi. I Croce's mening kunne historien ikke komme fra krønikerne, ligesom de levende ikke kommer fra de døde.

Filologisk historie

Hvad er en filologisk historie? Dette er en tilgang, hvorigennem fra flere historiske værker eller bøger man kan få en. Denne teknik på russisk kaldes en kompilering - forening af andres forskning og ideer, uden selvstændig behandling af primære kilder. Den person, der bruger denne fremgangsmåde, mangler behovet for at bryde igennem bjerget bjerge, men slutresultatet opnået som følge af sådanne studier er praktisk taget ubrugelig. Vi får tørre fakta, ikke altid, måske pålidelige, men vi mister det vigtigste - en levende historie. Således kan en historie baseret på filologi være sandt, men der er ingen sandhed i den. Ansøgere af en sådan metode kan og vil overbevise både andre og sig selv om, at et dokument er et ubestrideligt argument til fordel for sandheden. Således søger de som kronologisk kompilatorer sandheden i sig selv, men de savner det vigtigste. En sådan tilgang kan ikke på nogen måde påvirke den sande udvikling af historiografi.

En ting mere om historiografiens oprindelse

Hvis vi snakker om, hvilken sovjetisk historiografi der er eller noget andet, kan det bemærkes, at de tidligere forstod, hvad det betyder, nemlig "historie på brevet" (grafosbogstav). Men senere ændrede alt, og i dag bag dette udtryk ses historiehistorien selv. Blandt dem, der stod ved historiens historie, kan vi nævne SM Soloviev, VO Klyuchevsky og PN Milyukov. De, ligesom nogle andre, undersøgte både fakta-baserede antagelser og allerede beviste systemer. I slutningen af 1800-tallet havde forskere udviklet hele paletten af videnskabelige historiske studier. Ud over de ovennævnte forskere er der andre, der har afklaret betydningen af historiografi som videnskab, og som beskrevet processen med at danne en fortid med en videnskabelig tilgang. Som vi sagde ovenfor, er historiografi over verdens filologisk snævre koncept. Det er snarere et forsøg på at genskabe verden, som det var hundreder eller endog tusindvis af år siden, et ønske om at trænge igennem tankegangen i de gamle tider og endda genopleve liv og liv for mennesker, der levede længe siden.

Betydningen af historiografi

Hovedformålet med historiografi er en komplet forståelse af både tidligere og nuværende historie som en videnskab. Takket være det bliver det muligt at bestemme i hvilken retning historien vil udvikle sig og gøre videnskabelig forskning mere præcis. Takket være historiografi bliver det muligt at træne mere erfarne specialister inden for historie.

Faktisk ville der være et stort forskel mellem videnskab og praksis, hvis historiografi ikke forbinder dem, hvilket gør teori til praktisk anvendelse. Desuden hjælper en professionel historiker videnskabens oprindelse, som han studerer og underviser, det hjælper ham med at være en fremragende professionel inden for hans område.

Moderne forsøg på at udvide syn på historiografi

I de sidste par årtier er der gjort mange anstrengelser for at bringe et nyt perspektiv på historien om historisk videnskab. Blandt den offentliggjorte litteratur kan man specielt notere samlingen "Sovjethistoriografi", 1996-udgaven, samt bogen "Domestic Historical Science in the Soviet era" (2002). Vi bør ikke være overrasket over den nylige interesse for historiografi, da den åbner vejen til en dybere udforskning af historisk videnskab.

Russisk historiografi

Indsats rettet mod bedre at forstå Ruslands historie - ideen er ikke ny. Der var år, folk skiftede, hvilket betyder at tilgangen til at studere også ændrede sig. Tidligere blev historien studeret mere for at opdage tidligere præstationer. Alligevel blev russisk historiografi dannet under indflydelse af filosofien om den tid, hvor forskeren levede. Providentialisme, som på ingen måde var forbundet med de hellige skrifter sande lære, tjente som hovedmotoren i ønsket om at forstå historien i middelalderen. Så blev enhver begivenhed eller hændelse henført til Guds indgriben, idet man ignorerede det faktum, at Bibelen klart siger: "Mennesket styrer mennesket til skade for ham." Skriften indikerer således, at for enhver eventuel begivenhed i historien er de mennesker, der producerer dem, primært ansvarlige. Russisk historiografi har også gennemgået sådanne ikke-faktuelle argumenter.

Slavernes repræsentation

Selv om det i dag ikke er kendt, at alle ideer fra mennesker, der eksisterede i Kievan Russ tid, men undersøger fakta, kan man stadig se, at der i disse dage var mange legend og sange, der afspejler verdens syn på de gamle slaver. Deres ideer om verden omkring dem er radikalt forskellige fra dagens. Og selv om sandhedens partikler, måske er de generelt, vil ingen have tillid til sådanne fads. Man kan dog være opmærksom på en skribents ord, der kaldte alle slaviske sange, epik, fortællinger og ordsprog "folkets værdighed og sind". Med andre ord tænkte folk, der skrev dem, på samme måde.

Men med tiden, med fremkomsten af nye historiske fakta og øget viden inden for tilgang til historiens undersøgelse, er videnskaben selv blevet forbedret. Med fremkomsten af nye synspunkter og skrivelsen af de seneste videnskabelige værker er historien ændret og principperne for dens forskning blevet forbedret.

Gamle forsøg på at holde en kronologi

Når man læser de fleste af de gamle videnskabelige værker om historien, kan man bemærke et interessant karakteristisk træk - fortællingen om enhver begivenhed begyndte normalt fra uendelig tid og var fuld i mellemtiden, hvor forfatteren selv levede. For moderne videnskabsmænd er de oplysninger, som historikeren skrev om den tid han levede selv, vigtigere, da disse oplysninger er mest sandsynlige og pålidelige. At studere værker fra forskellige forfattere viser, at selv da var forskellen i synspunkter på forskellige mennesker på de samme problemer observeret. Så forskellige mennesker havde ofte en helt anden mening om en bestemt historisk begivenhed.

Hvad har vi lært?

Således kunne vi springe ind i middelalderen og se, hvor forskellige tilgange til videnskabelig forskning adskiller sig fra vores tid. De kunne kort se, hvad der påvirker historiens udvikling som videnskab og undersøgte, hvordan den flade videnskabelige metode adskiller sig fra et virkelig levende studie, hvor døren åbner den videnskabelige tilgang, der i dag hedder historiografi. Anvendelse af denne viden i en personlig undersøgelse kan du gøre studie af historie mere interessant for dig selv og andre. Historien om Kievan Rus eller Ruslands historiografi er nu ikke for dig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.