Nyheder og SamfundNatur

Polar Ural: placering, topografi, miljøforhold, industri

Den nordligste del af de små, men maleriske Uralbjergene i det nordlige Eurasien har et navn - Polar Ural. Naturlig område hører til to regioner i Rusland - Yamalo-Nenets autonome distrikt og Komi Republic. Den barske klima og skønheden i de nordlige landskaber gør dette sted unikt. Det er af denne linje passerer fiktiv grænse mellem Asien og Europa.

Generelle karakteristika for regionen

Grænsen mellem de kardinalpunkter, som anses for uformel, passerer nøjagtigt mellem de to regioner i landet, der er nævnt ovenfor, højre langs vandskel af højderyggen, der adskiller Pechora bassin til den vestlige del af Ob-floden i øst. Bjergtoppe i hovedparten i en højde af 800-1200 m, nogle lidt højere, for eksempel Mount Payer - 1500 m.

I den nordlige del af Polar Ural det har en karakteristisk træk ved lettelse. En dyb dissektion arrays og tværgående forhøjninger, dale støder op til gennem lille højde passerer (200-250 m) gennem de vigtigste vandskel. I et af disse steder udvider den eksisterende gren transpolare motorvej.

relief funktioner

Polar Ural-regionen, samt alle Uralbjergene, dannet i den epoke af Hercynian foldning af mere end 250 millioner år siden. Siden den tid, sikkert området er baseret på et stabilt fundament for den eurasiske plade, og aldrig oplevet betydelige stigninger.

Varigheden af virkningen af erosion, herunder gletsjere, fastslået, at det, der nu en lettelse Ural Severny, Ural Polar og hele bjergkæden af samme navn. Det er kendetegnet ved en bred og dybe dale med typiske strukturer: trug, vogn. Der er en masse af depressioner, for det meste termokarst, hvoraf nogle er fyldt med vand og forvandlet til en sø.

For Polar Urals er kendetegnet ved adskillelse af dalen af floden Sob i to dele, som afviger på geologisk struktur. I den nordlige del af bjerget område i bredden når op til 125 km, er det stærkt dissekeret af tværgående dale og har en lav højde passerer - 200-250 m over havets overflade. Men den vestlige skråning stejlere. Det indsnævrer syd kun til 25-30 km i bredden med gennemløb til 500 m, og i nogle tilfælde - til 1500 m.

klimaet

Som det er kendt, Polar, Polar Urals kendetegnet ved ekstreme klimatiske forhold. i rolige steder Klima skarpt kontinentale. Polar Ural-regionen ligger på grænsen af det europæiske samarbejde cyklon aktivitet og den sibiriske anticyclone. Vintre er meget koldt (op til -55 ° C), med en stærk vind og høj nedbør. På grund af det faktum, at bjergene er våde cykloner fra vest, i den østlige del af regnen falder i de 2-3 gange lavere. Fall, forår og sommer - kort, og vejret på denne tid er ustabil. Varmen stemplet til + 30 ° C kan hurtigt erstattes kolde dage med rigelige regn og kraftige vindstød og hagl.

Polar Uralfloden

Som nævnt ovenfor, i det område af Polar Ural er et vendepunkt. Dette udtryk skal forstås topografisk betinget linje på Jordens overflade, der adskiller de to eller flere puljer af oceaner, have, floder og søer. Udfældning med Spildevand ledes fra to modstående skråninger. I dette tilfælde strækker skillelinjen mellem pools og Petjora Ob (Usa). De vestlige skråninger på grund af nedbør, er 2-3 gange højere end i den østlige, tykt oversået med floddale.

Fra nord til syd flyde Kara, dace og Usa. den første længde er 257 km, og bassinet område - 13 400 kvadratkilometer. Strøm leveres hovedsageligt af sne og regn. Polar Ural inkluderer største tilstrømning Pechory - Flod Usa, hvis længde er 565 km, og transportfirmaet poolområde - 93,6 tusind pladsen. km. I nogle områder floden er hurtig, med strømfald, der tiltrækker mange turister for legeringer.

Gennem den østlige skråning af bjerget passerer tre floder. Synya (længde 217 m) - venstre biflod til Ob. Delvist sejlbar flod, flere små landsbyer beliggende langs bredden. Den anden vandveje - Pike har en længde på 500 km og er en grobund, hvor sejler hvidfisk, bred hvidfisk, hvidfisk. Tredje-floden - Longotogan har en længde på 200 km.

Sø i den nordlige del af distriktet

Region rig på kolde og rene nordlige søer. De fleste af dem har termokarst og koncentreret i Cirque dale. Den første faktor bevirker den lille størrelse og lille dybde. I den nordlige del af systemet af reservoirer placeret Hadata-Yugan-Lor, som består af små og store søer sammenkoblet kilometer bro 20-50 meter bred. Smukke sted, der er rig på de polare Ural, for nylig har taget under beskyttelse, og det område indgår i den biologiske reserve, der er vært for akklimatisering og re-akklimatisering af bison moskusokse.

I den nordlige region er det også små og Big Lake Shchuchye. Sidstnævnte er en tektonisk depression og alle målinger Ural har fremragende dybde på 136 m og det største område af vandoverfladen. En fugleperspektiv det ligner en stor flod, lidt over en kilometer bred. Rundt om søen på bredden af stigende toppe op til 1000 m. De klippefyldte skråninger af højderyggen ned til søen, nogle gange ved at blive stejle klipper. Større dybde starter kun 50 meter fra kysten.

En utrolig syn, et malerisk sted - er værd at besøge de barske Polar Ural. Trekking kan arrangeres uafhængigt, men det er bedst at benytte sig af hjælpere. Til fritid passer nordlige og sydlige side af søen med blide og glatte kyster tilgroede med græs og buske. Vandtemperaturen selv i de varmeste dage ikke stiger over 10-14 ° C. Søerne og det omkringliggende område tilhører staten reserven.

bjergtoppe

  • Konstantinov sten - bygget hovedsageligt af sandsten og kvartsit bjergkæden 45 km fra Baidaratskaya Kara Hav. Det højeste punkt på 483 meter fra havet.
  • Harnaurdy-Kaew - bjerget (1246 m), permanent istiden har ikke.
  • Ngetenape - mountain peak (1338 m).
  • Hanmi - 1333 m over havets overflade.
  • Betaleren - det højeste punkt Polar Ural (1499 m) består af skifer, kvartsit og vulkanske bjergarter, har snezhniki.

De dyr og planter

Natur Polar Ural er smuk, men ikke så rig på arter som de varmere klimazoner. Vegetationen er ganske sparsom, taiga skove og kan findes kun i den sydlige del af distriktet. I Ural opfylder birk og gran, i Ural - gran og lærk. De ådale kan ses dødt træ, en sjælden løvskove. På bredden af damme vokse buske, pil, dværg birk, græs og blomster. Distribueret nordlige bær: tranebær, multebær, blåbær og svampe.

Den fauna er opbrugt. Relativt ofte ud over alle store dyr kun rensdyr kan findes i disse dele. Wild næsten udryddet. Størstedelen af befolkningen - tamme dyr, der er arven fra den lokale befolkning. De slog græsgange på grund af overgræsning. Én gang i disse områder føler sig godt tilpas moskusokser, vilde heste, bisoner, Saiga. I øjeblikket holder en lille mængde brune bjørne, der er harer og agerhøns.

Generelt, flora og fauna - typisk for tundra zone. Klart udtrykte højde forklare Polar Ural, dvs. ændring af landskabs- og miljøforhold associeret med et fald i temperatur og en stigning i nedbør.

Den industrielle udvikling i regionen

Alle Ural er de ældste minedrift områder af landet. I dens indre ligger en imponerende mængde af en række mineraler, herunder jern, kobber, platin, guld, ædelsten, potaske, asbest og mere. Årsagen til denne mangfoldighed - en særlig geologisk historie.

Fordeling af mineraler er også underordnet princippet om højden over havet zoner. I 2005 begyndte det at udvikle projektet "Ural Industrial-Ural Polar", som har til formål at opnå en overkommelig pris og muligheden for at engagere sig i industriel produktion af regionens rige naturressourcer i området. Blandt de projekter - minedrift polar kvarts.

Turisme i regionen

Den barske klima og natur bidrager til det faktum, at Polar Ural, og især dens sydlige del, som er almindelig udbredt blandt turister, fans af skiløb, vandreture og vandsportsfaciliteter. En af de vigtigste fordele ved området er dens tilgængelighed med hensyn til transport, samt den maksimale afstand rute fra banegården "Nord", "Ural", "Horota", "Eletskaya" og så videre er ikke mere end 60 kilometer. Den populære turist miljø Voikar flod Sob, Kara, Synya, Gedde, Tanju. Afhængig af deres evner og uddannelse, kan du vælge ruter af varierende kompleksitet - fra den første til den fjerde kategori.

Desuden Polar Ural egne ski har flere komplekser, navnlig i Polar løsning på "Sob" på bjerget stationen og sort. Særligt populære er vandreture og skiløb ruter i den nordlige del af regionen med et besøg i den imponerende bjergsøer. Men den specifikke klima, kendetegnet ved sin sværhedsgrad, der gør, sine egne justeringer. Så på grund af den korte dag og de barske vinter ski ture udføres i april-maj. Vandrestier i bjergene er muligt fra juli til midten af august, fordi der på dette tidspunkt er sat så behageligt som muligt varmt vejr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.