Intellektuelle udviklingReligion

Vietnam: religion og dens funktioner

Hvis vi ser på Vietnam om religioner kortet, så smid et par funktioner i øjet. For det første, det er et land, hvor der ikke er nogen officiel statsreligion: Vietnam tolerante over for forskellige religioner. For det andet, de religiøse trosretninger repræsenteret i Vietnam i en bred vifte. Ud over de tre store østlige lære (taoisme, buddhisme og konfucianismen), her kan du finde den kristne og islamiske traditioner. Der er også lokale religiøse lære - en Hoa Hao og kaodaizm. Og selv om de fleste mennesker ikke betragter sig selv bestemt religiøs skole i Vietnam er stærk tro på forfædre og spiritus: næsten hvert hus kan du se en lille alter med billeder af de døde, tilbud og røgelse.

Mahayana buddhismen

Buddhismen i Vietnam indtager måske den førende plads blandt andre religioner, at antallet af tilhængere er omkring 15% af den samlede befolkning. Han fordelt primært i form af Mahayana og syntes takket være de indiske munke i II århundrede f.Kr. Under regeringstid af Ly-dynastiet (XI århundrede), blev buddhismen betragtes statsreligion (nu i landet uden officiel trosretning). Det er til stede i Vietnam som Hinayana buddhisme og Zen buddhisme.

Selv om størstedelen af befolkningen er indstillet ateistisk buddhismen erobrede Vietnam, er religion spredt blandt alle segmenter af befolkningen i landets historie. Vietnam er ikke overfyldt af buddhistiske pagoder og bedehuse, men kan findes meget interessante objekter, hvis det ønskes. I nærheden af Phan Thiet kender turister, som er tættere på den sydlige del af landet, er det en hellig buddhistisk kompleks - bjerget Taku. Indtil for nylig, anledning til det kunne kun gå, elevator tjente mere end to timer. Men det er det værd: i tillæg til bøn af de komplekse, flere pagoder og reel jungle her er den største statue i Vietnam - Buddha i stilling ligger ned. Dens højde er 11, og længden - 49 meter. Det blev oprettet i 60-erne af XX århundrede på donationer og munkenes kræfter. Konstant udsættelse for vand krænker monumentet, i forbindelse med hvilken den udføres regelmæssig restaurering.

Men Vietnam, den største religion er nu - Buddhisme - maloreligioznaya land for overholdelse af de kanoner.

Konfucianismen og taoismen

Confucianism kom til XV århundrede i Vietnam: kinesisk religion blev erstattet af buddhismen, hvor en opdeling på det tidspunkt. Hans spredning læren modtaget i den nordlige del, hvor de fleste af den observerede indflydelse af kinesisk kultur.

Betydning konfucianismen Vietnam stor: i overensstemmelse med denne ideologi lagt tilstand enhed base og videnskaben har udviklet en ny tid. Indtil det XIX århundrede, har konfucianismen holdt status for statsreligion, udbredt blandt adelen.

Med hensyn til læren af Lao-tzu, kan vi ikke sige, at det manifesterede sig fuldt ud som en religion Vietnam til at acceptere nye koncepter og assimilere dem i overensstemmelse med deres lokale overbevisninger, indebærer tro på forfædre og spiritus.

Kristendommen i Vietnam

Kristne kultur er repræsenteret i Vietnam i forskellige områder, men stadig domineret af katolicismen: omkring 7% af befolkningen er katolikker.

Indflydelse af Europa startede senere end i øst, så kun det XVI århundrede kristne missionærer nåede Vietnam. Af den måde, en af dem, Alexandre de Rhodes, betragtes opfinderen af den vietnamesiske alfabet baseret på latin, før Vietnam brugte hieroglyfskriften ligesom kineserne.

Allerede ved den anden halvdel af det XVII århundrede i Vietnam er der katolske præster og deres første bibel på vietnamesisk. Nu er de fleste katolikker er der i den nordlige provins Ninh Binh og i syd - Donegal.

Protestantismen dukkede op i Vietnam i begyndelsen af XX århundrede og spredes hovedsagelig blandt små nationaliteter. Kristne er stort set fraværende i landet, og er nødt til at besøge i flere udenlandske arbejdere.

islam

Muslimer i Vietnam er opdelt i to grupper. Først - dette muslimske nation af Champa (menes at være grundlæggerne af islam i Vietnam). Den anden store gruppe af muslimer - dem, der omfavnede troen efter ægteskabet eller er en repræsentant for en blandet ægteskab mellem vietnamesiske og muslim.

På det område af det centrale og sydlige Vietnam til det XVI århundrede var der rige Champa. I første omgang, Cham folk bekendte hinduisme, derefter vendte sig mod islam. Det var takket være ham, at islam spredt over Vietnam. Til dato, ca. 80% af de resterende Cham muslimer, men deres antal er lille.

Moderne Vietnam Muslimer er få og er noget isoleret fra deres trosfæller i andre lande. Delvist de bebor fjerntliggende områder i syd, hvor også almindelige folkemusik overbevisninger.

Religion Cao Dai og Hoa Hao

Disse to kult repræsenterer syntese filosofier Øst og kristne tradition med elementer spiritisme. De optrådte kun i 30'erne i XX århundrede og mere som en sekt, krig indbyrdes og med kommunisterne. I distributionen, ligesom de fleste religioner i Vietnam - sydlige del af landet. Først for nylig har regeringen begyndte at henvise til Hoa Hao og Cao Dai mere loyale, tillader holder nogle ritualer.

Cult af Cao Dai er at positionere sig som en syntese af buddhistiske ideer konfucianismen, taoismen, islam og kristendom, det vil sige som en perfekt religion. Hoa Hao er også en syncretic religion, men fokuserer mere på den buddhistiske koncept.

Religion trængte ind Vietnam fra øst og fra vest. Gay og åben holdning til befolkningerne i landet til udenlandske tendenser bidraget til udbredelsen mnogoveriya og polyteisme.

Den religiøse kort over Vietnam

Når man ser på Vietnam på kortet, kan du fange funktionerne i udbredelsen af religiøse bekendelser i landet: langt de fleste af dem er placeret i den sydlige del af landet. Samme sted særlig stærk tro på forskellige spøgelser og guddomme. Sydlige del af landet - det sted, hvor kombinationen mellem en mystisk Vietnam, Western religion, læren af Østen. Det er forbløffende.

Vietnam, religion - begreber, når de kombineres giver en meget original resultat. Europæiske templer og kirker i Asien ser meget usædvanligt, såvel som muslimske moskeer. Hertil kommer, enhver religion i Vietnam bærer spor af indfødte tro og mindet om de døde. Og endelig - den vietnamesiske troende, at hovedparten ikke overholder strenge regler, holde sig til, snarere, den gyldne middelvej.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.