Hjem og familieTilbehør

Velcro til tøj: hvad ville vi gøre uden det?

Vi havde alle lange og ofte mislykket rodet rundt med frække knapper eller deforme knap-lukning af jakken. Disse akavet øjeblikke ødelægge stemningen, tage væk dyrebare minutter, hvilket er specielt frustrerende, når du er nødt til at haste til arbejde, skole eller bare for erhvervslivet. I mange henseender, blev dette problem løst, da den blev opfundet af tekstil tape Velcro. Derhjemme har hun et andet navn, nemlig - Velcro til tøj. Det er dog kun brugen af tøj, "Velcro" slutter ikke der - det også fundet sig selv som en del af sko, tasker, turist-og sportsudstyr, gardiner og endda møbler.

Hvad er det?

Det er svært at finde en person, der bor i den moderne verden, som aldrig har haft til at beskæftige sig med den foreliggende opfindelse, som båndet beslag. Hvad er det en velkendt for mange af os, et element?

Tape Velcro - er en tekstil strimmel, som kan være af forskellige farver og bredder, det består af to dele i indgreb med hinanden på grund af den særlige struktur af dens overflade. En af de halvdele - det er en hård bånd, dækket ihærdige miniature kroge, kan de have en anden form og struktur. Deres slutning er lidt ligesom fiskekroge, de er lige så forskellige som de tackler, fordi bestå af en, to eller endda fire snoede ender.

Den anden halvdel af sættet, på den anden side, en blød strimmel, der består af øjer, hvorigennem befæstelser sikkert holder tøj, der har brug for at oprette forbindelse. Selv minimal kontakt mellem de to halvdele af "Velcro" giver trækkraft, nogle gange så pålidelig, at bryde den "hænger sammen" del er ganske vanskeligt.

Velcro er nyttig overalt og alle

Selvfølgelig, det brede anvendelsesområde, som bruger velcro - tøj. Oftest denne jakker, ned jakker, jakker, træningsdragter. Med tapen bredde er fast og trouser benmanchetter, lukkede lommer, gulve og tøj ventiler (det virker som en yderligere fastgørelsesorgan).

Det er berettiget, at velcro - det er en integreret del af dagligdagen, sport og børnetøj. Det faktum, at dens basis er en stiv nylon bånd. Velcro syet på indersiden, udefra det ville se helt uslebne, desuden er det ikke til megen nytte for sarte stoffer på grund af det faktum, at de vil rynke og danne sjusket folder.

Skoene hun blev et godt alternativ til de snørebånd, hvilket er særligt vigtigt for børn. I møbelindustrien Velcro bruges i skabelsen af sofaer og lænestole, det faste puder, armlæn, eller endda polstring. I de senere år har velcrobånd været aktivt erstattet ubehagelige kroge og løkker til fastgørelse gardiner og blonder, til tagskægget.

Hvordan vælger et bånd?

Gøre valg, skal køber klart vide til hvilket formål han får velcro. Tape-velcro tekstil repræsenteret i butikkerne i syning produkter og tilbehør, kan være anderledes. Først og fremmest sin anden farve. Man kan nemt finde hvid, sort, grå, blå, rød velcro. Lidt mindre sælgere sælge tape kaki som sjælden pink, grøn eller blå velcro.

En anden vigtig faktor er størrelsen af velcro. Producenter levere til butikker 25 m rulle, og de til gengæld, sælge båndet til løbelængden, er prisen sat for en lineær meter, og det afhænger af dens bredde. Således er en bred løkkefastgørelsesorgan - er pyatisantimetrovym tape smallere udførelsesform -. 2 og 1 cm selvfølgelig Velcro kan skæres i stykker, fordi dens base - er nesypuchy syntetisk materiale, men under produktion af kanterne bearbejdes smalle kant, hvorved båndet er syet til produkt. Skaberne anbefales ikke at lægge en linje direkte på krogen og loop, da det deformerer dem og reducerer deres greb. Der er også allerede skåret til en bestemt form velcro - cirkler, kvadrater og rektangler. Deres arbejde er den samme som på båndet, men de kan være fastgjort med nitter eller klæbemidler.

Forankring

Den sidste, men meget vigtig forskel, der præger tekstil velcrobånd, er, at det er knyttet til produkterne. Velcro til tøj ofte blot syet, hvilket betyder at det ikke indeholder en klæbende bund. Der er også mønstre, der er på bagsiden behandlet med specielle varme smelter, de aktiverer deres virkning efter en varm-up. Dette bånd kan knyttes ikke kun til vævene, men også til metal, plast, træ, glas.

Thermoband fikseret til overfladerne er meget pålidelig, det tåler vask og bredt temperaturområde (-10 til +60 grader Celsius). Særligt vigtigt er følgende karakteristika for beklædning og fodtøj til specielle formål (turisme, militær, industriel, sport).

Vedligeholdelse, udskiftning og forholdsregler

Den store fordel ved bånd er, at det ikke kræver en særlig ærbødig behandling. Tøj og sko med velcro kan vaskes, er det ikke bange for selv de mest ekstreme vejrforhold, der er, vil det trofast tjene både vinter og sommer.

Det eneste nuance - er, at nogle gange velcro beskadiget mekanisk. Hendes bløde side strakt sløjfer dårligt klynge sig til krogene til strækning eller rive. Stive side kan blive tilstoppet med støv, tråd og fnug. Du kan prøve at fjerne snavs fra bånd, men det ville være klogt at erstatte det med et nyt, bare kæmpe tilbage den slidte del og sy det gamle sted driftsklar, ikke er beskadiget velcro.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.