HjemlighedHavearbejde

Ved afhentning brændenælder og hvordan man opbevarer?

Brændenælde har længe været betragtet som en helbredende urt, der befrier folk fra mange sygdomme og giver skønhed af kroppen. Desuden planten anvendes til at fremstille alle slags retter. Det er vigtigt at vide, hvornår man skal samle brændenælder og hvordan at høste det.

nyttige egenskaber

De gavnlige egenskaber af den brændende plante kendt som vores bedstemødre og oldemødre. Forskere har nøje studeret sammensætning og egenskaber af lægemidlet kultur. Det blev konstateret, at Brændenælde er rig på forskellige sporstoffer og vitaminer.

Mineralsammensætningen omfatter ioner af jern, calcium, kalium, mangan, iod, chrom, natrium og kobber. Tilstedeværelsen af vitamin K hjælper til at forhindre blødning. Ved regelmæssig brug af afkog af blade af brændenælde stigninger immunitet, normaliserer mavetarmkanalen og kvinders kønsorganer kirtel, stimulerer metabolisme og produktion af interferon, reducerede blodsukkeret, stærkere karvæggen.

De rødder, blade og frø bruges til at lave alle former for kosmetiske produkter til hudpleje og hårpleje.

Hvilke dele af planten høstes

Mange holdes spørger når du har brug for at indsamle brændenælder, at det har indsamlet så mange næringsstoffer som muligt? For at besvare dette spørgsmål, må vi først afklare, hvad en del af anlægget skal indsamles. Nyttige stoffer, der er indeholdt i underjordiske og overjordiske organer. Førstnævnte omfatter rhizomer med rødder, til den anden rang som blade, stængler, blomster og frø.

I indsamling af overjordiske del af det er vigtigt, at planterne var store blade. Dette vil give en kort periode, at øge mængden af grønt materiale.

For at høste jordstængler og rødder bør vælge stærke planter, som er høj, tykke skud og store blade på stilke. Jo større klynge, de mere udviklede det rodsystem, følgelig er det muligt at grave flere råmaterialer.

Perioden til fremstilling af brændenælde rod

Indholdet af næringsstoffer, afhængigt af tidspunktet på året og udviklingsfasen af anlægget er med forbehold for ændringer. Så du skal finde ud af, hvornår de skal indsamle brændenælder, eller rettere dens underjordiske organer med det højeste antal nyttige komponenter i deres sammensætning.

Typisk er den højeste koncentration af aktivt stof detekteret i modne planter efter blomstring og frømodning og før kvældning knopper tidlige forår. Det er efterår og det tidlige forår, før SAP bevægelser er perioder, hvor indsamling brændenælder til at behandle rødder kan være i al slags vejr.

At grave jordstængler og rødder er bedre at bruge en have spade, som er nedsænket i en vinkel i jorden på 10 cm fra bushen. Først, gøre lidt svingende en skovl, og træk derefter hele jorden com på overfladen.

Efter at grave høstes materiale stadig nødt til at vaske med vand, så dårligt vejr med regn, vil ikke være en hindring for rødderne af samlingen.

Herbalists anbefale ikke at vente til næste år, og høsten jordstængler i september eller oktober til bortvisnen antennen skud, så det var let at genkende planten. Hertil kommer, at på dette tidspunkt frøene allerede falde ned i jorden, og planten kan reproducere ved frø, efter at grave den underjordiske del af busken.

Indsamle overjordiske dele

I bladene, skud og blomster indeholder et stort antal af lægemidler under starten af fuld blomstring, når at indsamle brændenælder til hår og behandling den mest hensigtsmæssige. Flower dannelse og fuld offentliggørelse varer fra juni til august, hvilket er grunden til udarbejdelse af blade produceret i denne periode. På et senere samling af lavere blade blade på stilken visne og tørre op, og toppen - blive stive og de ophobes skadelige affaldsprodukter af planter.

For at opnå høj kvalitet tørt græs er vigtigt, når indsamling brændenælder. Normalt er det er afskåret under tørt vejr, om morgenen, efter at duggen tørring. Fugt kan skade og ødelægge planten, der tørres.

Hvor bedre at indsamle

Brændenælde vokser i næsten alle europæiske del af Rusland. Det kan findes i regionerne i Kaukasus og de vestlige regioner i Sibirien, undtagen den barske nord. Som med enhver plante i brændenælde har særlige betingelser for eksistens. For det er egnet fugtig, frugtbar jord med skraverede områder, såsom skovkanten, have, buske, flodbredder, kløfter og ledige partier.

Nem tilgængelighed og bred formidling af denne plante ikke tillader det at afbryde på ethvert område af vækst, især ved indsamling brændenælder er nødvendig for fremstillingen af lægemidler. Et eksempel er planten vokser i nærheden af vejen eller jernbanen. I sådanne brændenælder vil sidde støv akkumuleret i bladene af skadelige forbindelser, som er indeholdt i udstødningsgassen.

Fordel af behandlingen af forurenet anlæg er lille, vil det medføre den modsatte effekt. Industries og deres afløb, byggepladser, kommunale lossepladser, sted overdimensioneret stråling eller ugunstige sanitære og epidemiologiske indikatorer ødelægger miljøet, og kemisk sammensætning brændenælde forringes. Dette er netop tilfældet, når det ikke er nødvendigt at indsamle nælderne. Ved anvendelse af sådanne planter kan købes og endda nye sygdomme.

regler indsamling

Det er nødvendigt at skelne mellem, hvornår man skal samle brændenælder til tørre om vinteren, og hvornår man skal bruge friske blade. For præform af tørt græs stilke skæres under anvendelse af en segl eller kniv. Leave skyder et par timer til at ligge ned, der efterlader ikke længere brænde huden, og først da de kan slå ned. Hvis der ikke er tid til at vente, og derefter bruge handsker eller vanter for at beskytte dine hænder fra de stikkende hår af planten.

Når indsamling brændenælder til tørring bragt i et stort og rent område, sin første klipning, derefter lov til at tørre ud lidt, og derefter rive blade blade. Således er det muligt at opsamle i en enkelt dag fra 70 til 100 kg af rå blad.

Skal af hensyn til uddannelse ikke kun områder med et stort antal planter, men også for at kontrollere kvaliteten af græsset. I udseende kan defineres, er det ikke smittet med forskellige parasitter eller bakterielle infektioner. Især elsker denne plante sommerfugl nældefeber. Ofte behøver insekter ikke skade græsset, men forlod om fordelingen af sider gør det uegnet, især ved indsamling nælder i behandlingen nødvendig. Brug ikke planter, viklet ind i net fra internettet, med gulnede eller visne skud, der er et tegn på en usund instans.

Hvorfor bruge den beskadigede græs, hvor man kan samle brændenælder med stærke stilke, blade med glat jævnt farvet og uden indeslutninger.

Efter at grave op jordstængler og rødder med dem strushivayut store klumper. Derefter, at den uopvarmede vaskevand fjerne al snavs og derefter skåret med en kniv alle stængler.

Hvis høstet en stor mængde af råstoffer til vask er bedre at tage en fletkurv, som tilføje op rødder. Kapacitet er neddykket, den fjernes fra reservoiret til dræne snavset væske. For at vaske det varme vand er ikke brugt, fordi det kan vaske næringsstoffer.

Høst rødderne fører til fuldstændig destruktion af planterne. For at bevare og yderligere reproduktion anbefales at lade 10 til 15% af sunde planter brændenælder. Gentagen høst på en given lokalitet kan kun udføres efter tre år.

tørring af råmaterialer

Efter grave rødder fortørrede på posen, opskæringsresterne af skud og rødder og rådnet små dele.

Tørring af råstofferne til langtidsopbevaring. Det forhindrer dannelsen af mug og bakterier, der forårsager ødelæggelse af vegetabilske præparater, især ved indsamling nælder til håret falder.

Tørring forhindrer kemiske reaktioner inde i planten, hvori stoffer nedbrydes.

tørremetoder

Følgende typer råmaterialer tørring: air-cured, luftsolvarme tørring og termisk tørring, ved hjælp af kunstig opvarmning.

Den første udførelsesform påføres emnets over jorden plantedele. Tørring sted er godt ventileret rum eller loft, skur i tørt, blæsende vejr. Om natten græsset er trådt i rummet.

Den anden udførelsesform for en lufttørrer anvendes til sol blank rod del af planten, så brændenælde rødder er lagt ud i solen.

Store jordstængler skal skæres i stykker, vil det forbedre fordampningen af fugt. Rå spredning i et enkelt lag, med 1 gang om dagen skal vendes. Natten til rødder er indgået i lokalet.

Tørretiden varer 3-7 dage. Slutningen af emnet blade kan findes på slibning materiale lethed, som stammer bryde nemt.

Det kan høstes en råvare indstille den ønskede temperatur er tilstrækkelig til at tørre den tredje form.

Nå tørret plante kan opbevares i omkring to år.

opbevaring

kvalitet af råvarer afhænger af, hvornår at indsamle og hvordan man kan holde nælderne. Efter tørring, at det er nødvendigt at finde et godt sted at opbevare, at råvarer let kan anvendes, hvis det ønskes. Forkert opbevaring reducerer mængden af næringsstoffer og gør græsset uegnet til brug.

Normalt tager tør emballage eller poser fremstillet af stof eller papir. Indendørsfugtighed bør være lav for at forhindre skimmelvækst. Kapaciteten skal markere, tilstrækkeligt at angive navnet på græsset og samlingen tid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.