SundhedSygdomme og betingelser

Urogenitale schistosomiasis: behandlingen, diagnose, symptomer

Schistosomiasis - en kronisk sygdom forårsaget af de aktive vitale funktioner i det menneskelige legeme af parasitiske orme. Hvert år er behandlingen af denne sygdom kræves for mere end 200 millioner mennesker.

generelle oplysninger

Schistosomiasis - Det er en alvorlig sygdom provokeret af blodikter af slægten Schistosoma. Under indføring i kroppen af parasitter hos mennesker dermatitis vises som senere kompliceret af feber, forgiftning, intestinal læsion af uorgenitalsystemet, eller direkte. Det kliniske billede i dette tilfælde skyldes udviklingen af immunoallergisk reaktion på æg ikter.

Parasitterne indtaste den menneskelige krop, som regel, mens den mest almindelige landbrugs- eller industriel aktivitet som følge af kontakt med vand forurenet med dem. Børn af teenage og små børn er mest modtagelige for sygdom på grund af manglende overholdelse af de grundlæggende regler for personlig hygiejne eller bade i snavset vand. WHO aktivt kæmper med dette problem, udfører forebyggende behandling flere gange om året.

Samlet skelne to former for schistosomiasis: tarmsystemet og urogenitale. Det handler om det sidste, vi diskuterer nærmere i denne artikel.

Hvad er det urogenitale bilharziose?

Denne sygdom helminthiske natur med en primær læsion af uorgenitalsystemet. Denne patologi er almindelig i Nordafrika, Egypten, Saudi-Arabien, Libanon og Syrien. I vores land er der ingen ordentlige miljøforhold for livet af schistosomer.

Smitte sker ved direkte kontakt med vand, hvor disse parasitter lever. Efter deres indføring i det menneskelige legeme i en inficeret gradvist at udvikle en allergisk reaktion i form af kløe, udslæt. Under vandringen af orme i kroppen er der en generel utilpashed, feber, hovedpine. Det er kendetegnet ved sådanne træk og urogenital schistosomiasis.

grunde

Symptomerne forekommer umiddelbart efter indtagelse af parasitten Schistosoma haematobium. mandlig kalv længde ikke overstiger 15 mm. Den forreste del har en cylindrisk form, placeret derpå en flerhed af sugekopper. kvindelig kalv længde på op til 20 mm.

Parasitten trænger ind i huden af svømmere / arbejdsgrupper personer i vandet. Også kendt tilfælde af infektion efter indtagelse af usikre drikkevand. Gennem blodkar og selv lymfe Schistosoma haematobium siv til bækken organer, der lægger æg i lumen af venen. Derefter blev de gennem det vaskulære væg trænge membranen af blæren, og i nogle tilfælde, og i kønsorganerne. Derfra senere i urinen er skubbet ud. Forskere peger på, at æg fra disse parasitter kan også overføres ved samleje.

Indbyggerne i epidemiologisk farlige områder af disse parasitter kan findes i kønsorganerne. Men fagfolk på området kan endnu ikke bevise en associering mellem spontan abort og aktiviteten af orme.

De kan leve mellem tre og op til omkring 10 år i kroppen. tilfælde, hvor der er optaget parasitten æg er blevet overført af kontaktperson, smittet omkring 30 år siden.

Patogenesen af sygdommen

Urogenitale schistosomiasis - en meget interessant sygdom, som altid har tiltrukket sig opmærksomhed fra forskere rundt om i verden. Infektion forekommer under direkte menneskelig kontakt med angrebne vand. Patogenesen af denne sygdom er toksiske og allergiske reaktioner som følge af sammenbruddet af affaldsprodukter helminter. Huden omkring stedet for indførelse af larverne udvikle ødem, og i løbet af deres vandring dannede de såkaldte infiltrater bestående primært af leukocytter og lymfocytter.

Parasite æg "live" noget af sin udviklingscyklus i kroppen musling op stadier haleikter, som allerede kommer i den menneskelige krop gennem huden. Her modnes de meget hurtigt og blive allerede shistosomuly. Derefter parasitterne trænge de perifere vener, hvor gradvist regenererer i modne individer. Befrugtede hunner er sendt til de organer i urogenitale system, lægge æg her. Nogle af dem er afsat i urin og afføring direkte i miljøet.

epidemiologi

Urogenitale schistosomiasis fordeles hovedsageligt i subtropiske og tropiske områder, berøvet vand af høj kvalitet og ordentlige sanitære forhold for at blive. Ifølge eksperter, i øjeblikket omkring 90% af mennesker med denne diagnose er fundet på det afrikanske kontinent.

Sygdommen rammer som regel, fattige landdistrikter. Messen sex, hjælp forurenet vand i hjemmet, også er i fare. Urogenital schistosomiasis hos børn og unge i disse områder er ikke en undtagelse. På grund af dårlig hygiejne og regelmæssig kontakt med forurenet vand, mens svømning, de er særligt sårbare over for syg.

Permanente migrations- og flygtningestrømme fremme udbredelsen af sygdommen til nye områder. Med stigende ønske om folk til at smage ukendte lande i stigende grad diagnosticeret sygdom blandt turister i dag.

kliniske billede

Som er karakteriseret ved tegn på urogenital bilharziose (symptomer)? Og behandling, og diagnosticering af sygdommen er ikke mulig uden tilstedeværelsen af karakteristiske kliniske billede.

Den gennemsnitlige Inkubationstiden er mellem 10 og 12 uger. På tidspunktet for indtrængningen af parasitten gennem huden på en person bemærket en lille ubehag, som en prik med en nål. Under migreringen af orme i hele kroppen udvikle en allergisk reaktion i form af dermatitis med en alvorlig kløe, udslæt. Der er også symptomer på forgiftning (hovedpine, anoreksi, overdreven svedafsondring). I nogle tilfælde, leveren og milten forøget i størrelse. Men ikke altid ledsaget af symptomer såsom urogenital schistosomiasis. Symptomer på sygdommen, men snarere graden af deres sværhedsgrad afhænger af individuelle modtagelighed og sværhedsgraden af menneskelig angreb.

Ved afslutningen af de akutte og tidlige kroniske stadier af sygdommen ofte forekommer hæmaturi, der er ledsaget af frigivelse af blod under vandladning. Patienter typisk klager over utilpashed, feber op til 37 grader, blæren smerter placering område. Desuden yderligere stigninger i størrelsen af leveren og milten. Disse symptomer er forbundet med indførelsen af parasitter i organer væv.

Under passagen af æggene gennem væggen af blæren kan være petechiale blødninger og hyperæmi af slimhinden. På grund af en sådan mekanisk beskadigelse den patologiske proces ofte forbundet infektion, hvilket indebærer udviklingen af blærebetændelse. Betændelse kan spredes op ureter direkte til nyrerne.

Urogenital schistosomiasis hvis venstre ubehandlet kan blive kronisk fase. Urinleder læsioner er kendetegnet ved et fald i deres distale dele, hvilket fører til stagnation af urin stendannelse og udvikling af pyelonephritis. Sent stadium sygdom karakteriseret ved fremkomsten af fibrose væv og organer forkalkning. I denne slags situationer indvoldsorme æg undergår forkalkning. Formen af blære ændringer, øget intravesikalt tryk. I særligt alvorlige tilfælde kan schistosomiasis føre til invaliditet og endda tidlig død.

Hos mænd er det patologi ofte ledsaget af fibrose af sædkanalerne, og messen køn - flere sår i vaginal slimhinde.

diagnose

Urin schistosomiasis genkendelse udført baseret på kliniske data (urticaria, svaghed, utilpashed, dizuricheskie disorder).

Ifølge eksperter, de mest intense parasitæg udskilles i urinen omkring middag. Men deres afsløring normalt studeret daglig urinprøve. Hendes advokat oprindeligt i de høje banker, efter en pakket væske drænes, og bundfaldet centrifugeres. Derefter et bundfald mikrosporiya. Bestemmelse af tilstedeværelsen i urinen af larver udføres ifølge en lignende ordning.

I nogle tilfælde kan lægen ordinere en biopsi stykke af blæren slimhinde. Endvidere er cystoskopi og radiografi anvendes til at vurdere tilstanden af den urogenitale kanal. Sådanne diagnostiske procedurer kan registrere udtynding af blodkarrene, deformationen af mundingerne af urinledere, polypous byspredning.

nødvendige terapi

Behandling og forebyggelse af bilharziose udelukkende foretages i hospitaler. Patienter, der normalt anbefales "Praziquantel" eller "Azinoks" i en daglig dosis på 40 mg / kg to gange om dagen. Effektiviteten af disse midler, ifølge eksperter, er 80-95%. Vigtigt i behandlingen af denne sygdom hører til symptomatisk behandling for at forbedre ydeevnen af interne organsystemer. I tilfælde af sekundær infektion antibiotika udpeges. Ved svær skrumpelever, polypose anbefalede kirurgi.

Bemærk, at "Praziquantel" er en effektiv og samtidig billig stof, der er i stand til at besejre alle schistosomiasis (bilharziose). Det betyder behandling er også indiceret til børn og unge. På trods af, at der efter forløbet af behandlingen er der en chance for re-infektion, er risikoen for at udvikle en alvorlig form af sygdommen er stadig muligt at reducere og endog forhindre.

Forudsigelse anvendelse af de ovenfor beskrevne præparater, er generelt tilfredsstillende.

mulige komplikationer

En vigtig forudsætning for at bekæmpe denne sygdom er tidlig behandling. Urogenital schistosomiasis, ellers truer udviklingen af en meget ubehagelig komplikationer. Disse omfatter følgende sygdomme: pyelonephritis, kronisk nyresvigt. Desuden er denne patologi betragtes som en ægte præcancerøse, som på baggrund af kronisk inflammation udvikler ofte pladecellecarcinom i blæren.

forebyggende foranstaltninger

Hvordan undgår urogenitale bilharziose? Behandling af årsager, har symptomer på sygdommen er beskrevet ovenfor i denne artikel. Nedenfor er de vigtigste mål for forebyggelse.

  1. Rettidig opdagelse og efterfølgende behandling i hospitalspatienter.
  2. Forhindre indtrængning af schistosomæg i vandet.
  3. Ødelæggelse af skaldyr med molluskicider.
  4. Ved hjælp af særlige vandingssystemer.
  5. Iført beskyttelsesdragter under den direkte kontakt med forurenet vand.
  6. Vandbehandling (filtrering, kogning) før anvendelse.
  7. Bundfældningsanlæg rovdyr, ødelægger skaldyr.
  8. Centraliserede vandforsyning regioner.
  9. Aktiv sundhedsuddannelse til befolkninger, der er bosiddende i deres respektive regioner.

Særlig opmærksomhed anbefales at give turister, der kommer fra områder, hvor fælles urogenital schistosomiasis. Symptomer bør advare alle. Dette er en klar årsag om adgang til den relevante specialist. Den eneste måde at forhindre yderligere spredning af infektionen og bogstaveligt redde et liv.

WHO strategi til bekæmpelse af denne sygdom primært rettet mod at reducere forekomsten af behandlingen er gennem periodisk "Praziquantel". Denne form for terapi er beregnet til alle personer, der risikerer (dem, der bor i endemiske områder).

Hyppigheden af en sådan behandling afhænger udelukkende af forekomsten af infektion. I områder med høje niveauer for overførsel af sygdomme er ofte nødvendig årlig gentagelse af behandlingsforløbet, og i flere år.

Den foreslåede behandling kan overvinde bilharziose urogenitale system i de tidlige stadier og forhindre dens omdannelse til en kronisk form i mennesker, der allerede er smittet. I øjeblikket er den største hindring for gennemførelsen af programmet er beskrevet ovenfor, er den begrænsede adgang til medicin, men snarere at "Praziquantel". Ifølge rapporter, i 2012 modtog kun 14% af mennesker, der virkelig har brug for behandling.

konklusion

Denne artikel blev forsynet med oplysninger om "Urinary schistosomiasis: årsager, symptomer, diagnose og behandling." WHO eksperter arbejder aktivt på spørgsmål om forebyggelse af oversete tropiske sygdomme i det moderne samfund, som omfatter patologi beskrevet af os. På trods af alle de mange forskellige lidelser, de har fælles træk, der gør dem i stand til konsekvent at blive vist i fattigdom.

Schistosomiasis - det er en alvorlig sygdom, der hvert år får diagnosen oftere. Overholdelsen af de elementære regler for hygiejne, og tidlig behandling tillader dog at glemme alt om dette problem for evigt.

Vi håber, at alle de angivne information i denne artikel vil blive vist for dig faktisk at være nyttig. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.