Nyheder og SamfundØkonomi

UDC: koncept, struktur og principper

Mange mennesker bruger biblioteket eller elektroniske kataloger, konfronteret med den universelle Decimal Klassifikation. Det går uden om og dem, der arbejder på videnskabelige artikler på mange områder, for eksempel, økonomi, fysik, matematik, astronomi, politik og andre. der er en vis kode til hver videnskab, hvilket forenkler søgningen efter oplysninger.

Begrebet indekset UDC

I mere end 100 år, er der begrebet den universelle Decimal Klassifikation - UDC. Takket være M. Dewey UDC bevaret sin struktur og hovedformålet. Gennem det meste af sin eksistens, er et sådant system ikke engang ændret, forbedret, erhvervede den bedste udsigt. Mange har kritiseret det, og mange beundret. Endnu, der passerer århundrede har UDC numre blevet uundværlige i den internationale bibliografi. Og det skal tages i betragtning.

UDC-indekset - er en hierarkisk klassifikationssystem af videnskabelige værker, publikationer, information, der bruges i internationale bibliografier nemmere at finde det nødvendige materiale, systematisering af viden om forskellige videnskaber (litteratur, kunst, metamathematics, astrologi, videnskabelige tidsskrifter, kort og dokumenter).

Princippet ved dette system er, at hver sektion (undersektion) er opdelt i ti tal. Som et resultat heraf er hver afdeling opdelt i strukturer, der fra hele flytte til private. Således, hvert objekt har sin egen celle, mærket med arabiske tal. Til hjælp for tre tegn i koden er adskilt af prikker, der skaber universel kode.

Strukturen og principperne for den unikke Decimal Klassifikation

Talrige sektioner dækker hele universet af viden - intet er overladt glemt. Hertil kommer, takket være den brede og komfortable interne struktur, er UDC opfattes som et enkelt, integreret system med sin egen hierarki og regler for byggeri. Her kan du finde ikke kun store landområder, men også en lille note, stramt temamøder, og så videre.

Strukturen af UDC er tydeligt spores lydighed og underkastelse forbundet klasser. For eksempel, § 32 i "Politik" adlyde enheder såsom 321 "form for politisk organisation", 324 "folkeafstemning. Folkeafstemninger. Valgkampagner. Korruption i valget, "og så videre. Til gengæld hvert underafsnit har en speciel sektion, hvor detalje viden. Således for hver forskning eller videnskabelig viden er sin egen celle - UDC.

Hertil kommer, at UDC bruger de generelle og specifikke determinanter, som afspejler de processer, sprog, tid og sted, udstyr osv For eksempel i den politiske sektion af en af de særlige kvalifikationskampe - "Den generelle teori om staten. Teori af staten. Teorien om magt. Essensen af begrebet, mål og funktioner i staten "under koden 321,01.

Opbygning af vigtigste række UDC tabel:

0-3 I de første tre dele af den viden, kan findes ved videnskaben i almindelighed (f.eks journalistik, kultur, museum, skrivning, information, etc.), religionsfilosofi, teologi og samfundsvidenskab.
4 Siden 1961 er denne celle ikke anvendes.
5-6 I disse celler er væsentlig i matematik, naturvidenskab (afsnit 5); Anvendt (medicin, teknik, generelt) (6 afsnit).
7-9

I disse afsnit kan du finde information om kunst, musik og sport (afsnit 7); filologi, lingvistik, litteratur (afsnit 8); geografi, biografi og historie (9 afsnit).

Således hver afdeling for videnskab og viden har deres plads, takket være et sådant koncept som UDC-koden. Med det kan du nemt finde det nødvendige materiale, selvom volumen. Det er et vindue ind i en ny verden af viden!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.