FormationVidenskab

Typologi af videnskabelige revolutioner og typologi af samfundet i sociologi

Typologi kaldet den videnskabelige metode, som opdeler objektsystem og grupper ved hjælp af en idealiseret (eller generaliseret) eller -type. I sociologien, er der flere typologier af samfundet, men den mest berømte og anerkendte er typologi samfundet D. Bell og typologi af samfundet A. Toffler.

Typologi af samfundet i sociologi

Typologi af samfundet i sociologi A. Toffler, baseret på teorien om "tre bølger". Videnskabsfolk og forskere A.Tofler mente, at udvikle, samfundet har tre vigtigste af radikal forandring: den agrare revolution, den industrielle og teknologiske. Så den første bølge vendte nomaderne i stillesiddende kultivatorer. Den anden bølge har ændret det sociale system med landbruget til industriel. Men en tredje bølge af begyndelsen af computeren æra, proklamerede og etableret et nyt informationssamfund.

Den sidste bølge, ifølge A. Toffler, kan resultere i en kontinuerlig ændring af sociale relationer til fremkomsten sverhindustrialnogo samfund.

, Bygger på hans teori, A. Toffler skaber således følgende typologi samfund:

- traditionel eller agrare samfund,

- kapitalistiske eller industrielle samfund,

- moderne, eller informationssamfundet.

Og det giver den følgende beskrivelse af sorvremennomu (information) samfund. Han mener, at det moderne samfund er kendetegnet ved følgende: en vilje til konstant udvikling og forandring, en høj grad af social mobilitet, rationalisme, baseret på viden, der er menneskelig adfærd styres af markedets relationer, samt mangel af moralske forbud og regler og meget mere.

Typologi af samfundet i sociologi Daniel Bell ser samfundet i form af udviklingen af viden og teknologi. Baseret på dette, Daniel Bell har identificeret følgende selskabsformer: til industriel, industriel og post-industrielle.

Og det giver hans svar postindustrielle samfund. Til dette formål har virksomheden funktioner er en udvidelse af samhandelen mellem stater, "information eksplosion", dvs.. E. værdi og rolle information vokser, samt gennem udvikling af instant kommunikation konvergenslande, der er. E. Fremkomsten af en "global landsby".

Typologi af videnskabelige revolutioner

Den pludselige overgang af systemet til en ny kvalitet kaldet revolution. Videnskabelige revolutioner tendens til at have en masse forskellige aspekter. Problemer med typologi af videnskabelige revolutioner er, at det er nødvendigt at identificere og analysere alle aspekter af det, for at forstå den rolle og indflydelse på hver af dem for videnskaben. Men identifikation og opdagelsen af noget indebærer altid erhvervelse af ny viden og forståelse, som igen skal behandles, så de sluttede sig til videnskaben. Et eksempel er opdagelsen af mikroskopet i biologi eller et teleskop i astronomi, hvilket gav hende fremkomsten af ny viden tidligere utilgængelige og en revolution inden for videnskab.

Videnskabelige revolution - .. Er primært en ændring i den videnskabelige viden ved roden, det vil sige, at der opstår ny viden fører til en fuldstændig revolution i videnskaben.

Afsætte 4 typer af videnskabelige revolutioner af følgende grunde:

- fremkomsten af nye teoretiske begreber;

- udvikling af nye metoder;

- udvikling af nye metodologiske undersøgelser;

- identifikation af nye forskningsfaciliteter.

Der er også en typologi over forskning af andre årsager:

- segmenter af forskning, (fremkomsten af den nye metode, identificering af en ny verden, og andre.)

- bredden af dækning (en global revolution i en videnskab eller kompleks).

Således, som de typer af videnskabelige revolutioner, og typologi samfundet i sociologi baseret på genstanden for undersøgelsen af systemet partition og gruppering på baggrund af en generaliseret model.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.