Kunst og underholdningLitteratur

Typer af poesi: et frit, blankvers og andre

Blank vers - er navnet på femfodede vers uden rim. Navnet har engelske rødder. Poetik den engelske definition af «blankvers» bestået i den franske - «vers blanc». Således blev de datoer vers digte ødelagt med "slettet" rim. Fravær af rim var typisk for de gamle digtere.

Blank vers er helt almindeligt i traditionel russisk poesi. I værker af en strukturel rolle for en specifik klausul (ende). I bogen af poesi, tværtimod er blankvers bruges mindre hyppigt.

Stavelseskrift periode af russisk poesi er kendetegnet ved ekspressionen af særlig opmærksomhed at rime. Men Trediakovskii oplevede som udgangspunkt ikke rimer, og rytme og måler. Det var ham, der først skrev blankvers, ingen rim.

Efter Trediakovsky Kantemir oversat "Letters" Quintus Horatius Flaccus. Dette viste, at digterne sillabisty betragtes grundlæggende i verset ikke rimer, og Jog størrelse, metrisk rytme.

Jeg må sige, at i bogen de poetik gamle dimensioner, herunder Hexametret, blev accepteret uden tvist. De "blankvers" andre dimensioner var ikke umiddelbart accepteret af digtere.

I begyndelsen af det nittende århundrede, stærkest i forsvaret af de udførte bezrifmennyh Zhukovsky værker. Han blev støttet af Koltsov, Pushkin, Lermontov, og dels. Efterfølgende blankvers bliver hverdagskost i poesi. Den mest accepterede det betragtes i de dramatiske værker, som regel iambic pentameter.

Det skal bemærkes, at fraværet af rim i værkerne ikke fratager dem af litterær værdi. Den blankvers, som faktisk i andre, gemmes og billedsprog, og klausulen, og rytme.

På trods af den absolutte mangel på rim, konsonans i rækker ende, er vers skrevet i overensstemmelse med kravene i metriske. Med andre ord, at produktet består af et lige antal af fødder, er én størrelse opretholdes. Sammenligning af "hvide" og "fri" vers, behagelig lyder først. Forfatterne i det første tilfælde, mere frihed i brugen af udtryksmidler, hvilket gør produktet meget følelsesladet.

Gratis vers rimede iambic finde arbejde, som er karakteriseret ved et ulige antal (højst seks) fødder i rækker.

Brugte fri vers Fables Mikhalkov, de fattige, Krylov. Ved begyndelsen af det nittende århundrede i denne stil er blevet offentliggjort inskriptioner, epitafier, epigrammer. I fri vers, skabte drama "Masquerade" (Lermontov) og "Ve fra Wit" (komedie Griboyedov). I den første tredjedel af det nittende århundrede, på en lignende måde at skrive nogle elegi med lidt forskel i længden af strengen. Når en stor forskel i længden af strengen lyriske værker erhverve vis stilistisk nuance, som er ejendommelige fabler.

Nogle digtere, forsøger at skrive en lyrisk værk, "gratis" ikke finde støtte. "Darling" (Bogdanovich digt) - det eneste digt i fri vers gjort - holdt adskilt. Mange litterære kritikere repræsenterer stilen i det historiske perspektiv af den nationale raeshnika efterfølger. Begge stilarter har et fælles system anisosyllabic linjer. Gratis vers ingen forskellige rytmiske intervaller i denne forbindelse, at det ikke har den cantabile, hvilket er typisk for den korrekte metriske vers. I hjertet af freestyle er disyllabic fod, som ikke forsvinde eller shestidolnik chetyrehdolnik meget begrænsede ændringer.

Siden begyndelsen af det tyvende århundrede kom fra vestlige poetik udtrykket "fri vers". Denne definition er kendetegnet "fri vers" - nogen grad ejendommelige vers formationer. De adskilte sig fra den syllabisk-tonic isosyllabism og syllabisk vers. Først blev udtrykket "fri vers" bruges til navn oversat til russisk værker af de franske symbolistiske digtere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.