ComputereOperativsystemer

Turbo Boost-teknologi fra Intel

Til at begynde at forstå, hvad Turbo Boost, skal du i det mindste kortvarigt at forestille sig, hvad den "acceleration" af computerens komponenter.

Acceleration (eller overclocking) computer - er at øge dens ydeevne ved arbejdsdele i unormale forhold (typisk ved høje frekvenser). Den mest almindelige form for overclocking er at øge hyppigheden af CPU og GPU, og RAM og videohukommelse.

Overclocking processoren som fænomenet har eksisteret siden begyndelsen af 90. år af forrige århundrede, efter CPU 482:e serien, begrebet en faktor. Bundkort fabrikanter, ivrige efter at forene sine produkter under hele linjen af nye processorer fra Intel, designet deres produkter på en sådan måde, at ved at lukke visse broer på "mor" kunne afsløre bussen hastighed og CPU multiplikator anvendes. En endelig frekvens af CPU - det er det produkt, dæk frekvens multiplikator.

Over tid, takket være indsatsen fra nogle virksomheder (Abit, Epox, og nogle andre), har accelerationen ophørt med at være det parti af en separat kaste computer guruer. De fleste bundkort BIOS optrådte hele sektioner indstillinger tillader selv en uerfaren bruger til at ændre parametre såsom frekvensen af processoren bussen, den spænding, der leveres til CPU'en, de tider (forsinkelse) af hukommelse, osv

Drikke overclocking processorer fra forskellige producenter var også anderledes. I AMDs, for eksempel, hvis den ikke er opmuntret, så i hvert fald ikke sætte en kæp i hjulet. Hertil kommer, at processoren af dette firma for første gang i mange år var der en multiplikator låst "op", dvs. gør det muligt at hæve frekvensen af processoren højere end den nominelle. Men Intel har længe været en konsekvent modstander af acceleration. For eksempel giver bundkort sælges under sit varemærke ikke har nogen muligheder, der er ansvarlige for at finjustere processoren og hukommelsen muligheder. Ting begyndte at ændre sig i slutningen af 2008, når de nye processorer Bloomfield dukkede Turbo Boost-teknologi.

Årsagen til Turbo Boost er en multi-core processorer i dag. Selvom de første dual-core desktop-processorer er over næsten syv år, er det stadig ikke alle programmer er optimeret til multi-threading. I denne forbindelse er det ofte tilfældet, når en eller to kerner er lagt næsten til 100%, og resten af "hvile" på dette tidspunkt. I denne situation, de nye processorer er minimale fordel i forhold til deres single-core forgængere. En Turbo Boost automatisk i et stykke tid til at hæve frekvensen af de belastede kerner, og derved øge og reelle og tilsyneladende processor ydeevne i dette særlige problem. I dette udstyr ikke ud over processoren TDP tildelt det af producenten. Med andre ord CPU'en i denne tilstand er ikke-normative ikke udlede mere varme end det er i stand til at trække sig tilbage fra den nominelle kølesystem.

Nu Turbo Boost-teknologi understøttes af de fleste af Intel familien af processorer Core i (men ikke alle!). Budget Pentium og Celeron, indtil det er desværre berøvet. Hver model af processorer sammen med en nominel frekvens og en maksimal "acceleration" frekvens. For eksempel processoren Intel Core i7 kan 870 ved en nominel frekvens på 2,93 GHz i Turbo Boost-tilstand dispergeres til en tilstrækkeligt imponerende 3,6 GHz.

De, der ikke ved, hvordan man inkludere Turbo Boost, kan berolige standard er denne indstilling er aktiveret i den aktuelle bios'er (medmindre, selvfølgelig, er processoren støtte installeret på computeren). Som regel, menuen, der er ansvarlig for at anvende denne teknologi, kaldet eller «Turbo Boost», eller «Turbo-mode», eller noget meget lignende. I avanceret firmware designet til erfarne brugere, er det muligt ikke kun at ON / OFF af modus (parameterværdi Aktiver / Deaktiver), men også styre den maksimale multiplikator for hver kerne. Nogle gange endda lov til at øge den maksimale teplopaketa processor. Sidstnævnte funktion tillader CPU'en til at operere i turbo mode i længere tid eller samtidig opretholde den øgede hyppighed på et større antal kerner.

Desuden skal systemet være installeret Turbo Boost Technology driver, muliggør moderne operativsystemer til sikre korrekt samspil med bundkortet BIOS.

For nylig, AMD har også i nogle generationer af deres processorer bruger analog teknologi turbo boost - TurboCore. Fra teknologi fra Intel er alt andet end navn, i virkeligheden, ikke anderledes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.