Kunst og underholdningLitteratur

Vasiliy Grossman: Liv og Skæbne

Når en ung kemiker, besluttede han at forlade sin jordiske karriere og dedikere sit liv til litteratur. Og han begyndte at skrive. Han begyndte med borgerkrigen, gik til slaget om Stalingrad. Men en roman om en stor sejr på Volga læste kun i fangekældre i Lubyanka. Vasiliy Grossman - en forfatter, journalist, krigskorrespondent. Bogen af hans liv blev udgivet kun femten år efter hans død.

Krigen i livet i Grossman

Siden krigen begyndte, kun om hende skrev Vasiliy Grossman. Hans biografi begynder med sin barndom i den lille by Vinnitsa regionen, hvor en dreng fra en uddannet jødisk familie for bekvemmeligheden ved ikke kaldte Josef og Vasya. Dette navn blev hos ham og blev en del af den litterære pseudonym.

Fra en ung alder elskede han at skrive. Arbejde i Donbass, skrev jeg en note til den lokale avis. De første forsøg på at skrive var helliget indbyggere minedrift afvikling. Den fremtidige forfatter af episke roman "Liv og Skæbne" var tre og tyve år gammel, da han endelig besluttet at tilslutte sit liv til at skrive. Tre år senere den Store Fædrelandskrig, og Vasily Grossman, var vidne til den frygtelige begivenhed i menneskets historie. Indtil de sidste dage af sit liv, han levede disse begivenheder, og at reflektere dem i deres bøger.

dedikation mor

Fire veje, grøfter støv og blod af de sårede - om Grossman vidste på første hånd. En krigskorrespondent , han var en krig fra start til slut. Han skrev essays, historier om militære område og ikke utilbøjelig til fronten. Og et eller andet sted langt væk, i den jødiske ghetto, hans mor døde. Ligesom det tegn, han skabte, Vasily Grossman skrev til sin mors brev, når det ikke længere var i live.

I romanen sammenflettede skæbner forskellige mennesker. Hver af dem i deres egen tragiske. Nogle er dræbt af SS bødler hånd, den anden - på slagmarken. Men der er andre. Deres død er død af sine kære. Shtrum kone efter død af hendes søn hun går, ånder og taler, men han indser, at hun ikke var omkring. Og han kunne ikke gøre noget, fordi han har sin egen smerte. Smerten fra tabet af moderen bliver hovedmotivet i arbejdet, men at det Vasiliy Grossman dedikerede sin bog.

House "seks one shot"

Hus på gaden af Penza blev centrum for fortællingen i romanen "Liv og Skæbne". Symbol af heltemod af russiske soldater kom ind i bygningens historie, indfangning af som dræbte tyske soldater mere end under besættelsen af Paris. Den legendariske hjem af Pavlov afspejler Grossman i sin bog. Men opmærksomhed ikke kun i det heltemod og mod deres karakterer, men heldigvis, det enkle, menneskelige. Heldigvis kan der forekomme selv i ruinerne af Stalingrad, i de sidste øjeblikke af liv.

Liv og Skæbne efter krigen

Det er den militære tema viet deres kreativitet Vasily Grossman i efterkrigstiden. Kommentarer om disse værker af sovjetiske kritikere var negative. Udvalgets medlemmer har set i bøger af anti-sovjetiske overtoner. Når forfatteren til romanen "Livet og Skæbnen" var død, var han ikke endnu tres. Måske ville han have levet længere, hvis vi kunne udgive romanen, hvor han satte hele sin sjæl.

I sit hovedværk, har Grossman ikke undgå emnet lejren, hvor fangerne var politiske "kriminelle." Uretfærdige arrestationer og brutale forhør af KGB uchinyali selv når fjenden var i udkanten af Moskva. Og vigtigst af alt - i bogen er der en usynlig parallel mellem Stalin og Hitler.

Senere så åbenlys kritik af kunstform Grossman er ikke let. Manuskriptet blev konfiskeret. Det var først i 1980, nogle hidtil uset måde, hun gik til udlandet, hvor det blev offentliggjort.

"Treblinka helvede"

Nitten år efter krigen boede Vasily Grossman. Alle værker af denne periode var ekkoer af det levede og set i fyrrerne. I historien "The Treblinka Hell", forfatteren forsøger at besvare spørgsmål om, hvad Himmler beordrede i 1943 så hurtigt ødelægge mere end otte hundrede fanger "dødslejre". En sådan uforklarlig grusomhed gav ikke nogen logik. Selv logik Reichsführer SS. Forfatter til romanen lavet en antydning af, at disse handlinger var en reaktion på sejr den Røde Hær ved Stalingrad. Tilsyneladende, i toppen begyndte at reflektere over konsekvenserne af det uundgåelige og forestående straf. Det var nødvendigt at ødelægge spor af forbrydelsen.

Vasiliy Grossman døde i Moskva i 1965. I hjemlandet af det vigtigste arbejde i sit liv offentliggjort i 1988. Det er sent. Men længe før denne begivenhed bebudet Suslov. Sovjetiske ideologi, hørte om plottet, sagde: "Denne bog kan udskrives i to hundrede år, ikke før."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.