ForretningIndustri

"Tunguska" (luft forsvar missil-gun-system): beskrivelse af de vigtigste karakteristika ved

Med forbedring af luftangreb sandsynlige modstander i slutningen af tresserne den havde brug for ny luft forsvarssystem. Hvert af midler til bekæmpelse af flyvende mål har sine fordele, men det er ikke komplet, og uden mangler. En af de forsøg på at skabe en alsidig våben stand til at ødelægge mål i forskellige højder, blev sovjetisk IRC "Tunguska", bevæger sig med forskellige hastigheder. Det faktum, at bag dette kodenavn, og hvad var forudsætningerne for dens optræden i tjeneste, vil blive drøftet i denne artikel.

Rocket-antiaircraft pistol eller pistol?

I anden halvdel af det XX århundrede, det vigtigste middel til forsvar blev en raket. Dens fordel var tydeligt under den berømte episode i 1960, da den spionfly, flyver på en hidtil uopnåelig højde, blev skudt ned af sovjetiske luftforsvar. Med en sats på flere missiler end nogen artilleri skallen, og får det højere. Hun har dog en væsentlig ulempe - prisen, men for hende, når der er tale om sikkerhedsmæssige luftgrænser, bør ikke stå. I de tidlige 80-erne af den sovjetiske hær var luftforsvar missil-gun kompleks 2C6 "Tunguska", som er en bevægende kompleks, der kombinerer og missiler og artilleri våben. Sådanne muligheder, der kombinerer "to i én" dengang ikke havde en enkelt luft forsvarssystem i verden. For at realisere det presserende behov for en sådan form for våben, tog en grundig analyse af nutidige militære konflikter, der fandt sted så, heldigvis, ud over grænserne i vores land.

Erfaringer med at bruge SLM og det overordnede koncept for "Tunguska"

I 1973 Mellemøsten. Under Yom Kippur-krigen, sovjetiske officerer specialister assisteret arabiske lande-deltagere i konflikten, herunder Egypten.

15. oktober sporing stationer Egypten rapporterede nærmer sig fra Middelhavet gruppe af israelske "Phantoms", der består af snesevis af fly. De var på en lav højde, der kommer på Nil-deltaet.

Målet med fjenden var egyptiske flyvepladser. Så Israel Air Force piloter forsøgt at undgå risikoen for at blive ramt af antiluftskyts missiler af sovjetiske fremstilling, i stand til at ramme fly, der flyver på mellemstore og store højder, men de venter på en ubehagelig overraskelse. Blandt de mange bifloder ved sammenløbet af den gamle flod i havet egypterne placeret på tømmerflåder, pontoner anti-fly "Shilka" selvkørende kanoner, bogstaveligt vsporovshie plane skrog og "Phantom" med deres hurtige-fyring pistol. Disse ZSU havde deres egen radar og meget god automatisering, hjælper vejledning rettet ild, og også brugt de nord vietnamesiske tropper under afspejling af amerikansk aggression. Det bliver ZSU "Tunguska" På en måde hendes arving. SAM luftforsvar havde begrænsninger på den nedre grænse for højden, og selvkørende installation anti-fly - på toppen. Og i Sovjetunionen besluttede at kombinere mulighederne i disse to typer af luftforsvarssystemer aktiver i et enkelt system.

Arter navn og modifikation

Komplekset blev taget i brug med den sovjetiske hær i 1982, umiddelbart efter udgivelsen af Ulyanovsk Mekanisk Plant MCI først eksperimentel parti af maskiner. Fra starten blev projektet klassificeret tophemmeligt, dette forklarer nogle af forskellene i kodning, tal og bogstaver, som han er udpeget i det offentlige rum. Nogle gange vises navnet i pressen 2S16 ( "Tunguska"). Luft forsvar missil-system korrekt betegnet 2C6, tilsyneladende, var der en typografisk fejl, selv om det er muligt, at "16" - er også en slags. Forbedring af militært udstyr er i gang, er det normal praksis i alle hære i verden. Han optrådte "Tunguska-M" i 1990. Antiaircraft pistol-missil system er blevet opgraderet og fik en ny ledelse ordning, som omfatter en laser afstandsmåler, determinanten af "ven eller fjende", og kraftværket er blevet duplikeret hjælpemotorer.

Modernisering værker er blevet udviklet, og efter den sovjetiske sammenbrud i hårde 90'erne. Resultatet af dem blev kanon-missil komplekse "Tunguska-M1", hvis offentliggørelse blev tilgængelig på grund af det faktum, at denne ændring blev eksporteret, især i Indien. Den kode, der bruges oftest - 2K22. Denne fabrik betegnelse IRC "Tunguska". Antiaircraft pistol-missilsystem har et NATO "navn" - "SA-19 Grison".

Elektroniske øjne og hjerne

Fra navnet på komplekset er det klart, at dets bevæbning består af to komponenter - artilleriet og anti-luftskyts missiler. Begge disse elementer har individuel vejledning system, men radaren, for at sikre informationsstrømmen på luft situationen, de deler (dual-band). Det er de "øjne" er på udkig efter formål i en cirkulær tilstand. Sektor liste vedligeholdelse station er forudsat, og i tilfælde af muligheden for visuel kontakt er acceptabel og brug af optiske midler.

Det nyeste system er ikke kun i stand til at bestemme din egen eller en andens køretøj, men også til pålideligt at rapportere sin nationalitet til en afstand på 18 km.

2C6 (eller ZRPK 2S16) "Tunguska" kan føre spore antenne mål på flere algoritmer (langsom, tre-akse kantet to-koordinat), ved hjælp af data fra deres egen radar eller eksterne radarstationer. Det udfører de nødvendige beregninger bygget TSEVM bord. Dagslys bestemt måde akkompagnement kontrol eller fyring sker automatisk, afhængigt af elektronisk tæller og støjniveauet. Hvis det er umuligt at foretage automatiske beregninger brand er i manuel tilstand.

artilleri

Selvkørende anti-fly installation "Shilka" (ZSU-23-4) har vist sig at være yderst effektiv, men i slutningen af 70'erne det ophørte med at opfylde de særlige kendetegn ved den sovjetiske militære ydeevne. Krav præsenteres primært utilstrækkelig kaliber (22 mm) har den virkning, relativt lille radius af læsion. ZRPK pistol 2S16 "Tunguska" mere kraftfuld tridtsatimillimetrovye, og deres antal er faldet til det halve, blev de to. Dette er netop tilfældet, når mindre er bedre. Skydebanen er steget fra 2.5 til 8 km, og intensiteten af branden, trods det lavere antal stilke, steg fra 3,4 til 5 omdrejninger pr minut.

missiler

Det vigtigste våben af komplekset - en totrins missil 9M311. Han arrangerede meget interessant. Den første fase - fast brændsel, er en letvægts glasfiber muffe er fyldt med brændstof. I den anden del, besejre formålet med udførelse af en direkte, ingen motor, det bevæger sig som en artilleri projektil med en puls opnået under acceleration, men det kan kontrolleres på grund af gasgeneratoren anbragt i halepartiet. Kommunikation med missil kontrolrum - optik, der giver en perfekt immunitet. Sigter udføres i et halvautomatisk tilstand ved hjælp radio kommando lettered frekvenser installeret umiddelbart før start med ZRPK "Tunguska". Luftforsvar missil-gun system af sin kredsløb fjerner muligheden for en elektronisk skæringspunkt og omdirigere missiler. At sikre nederlag målet er ikke nødvendigt, sikringen giver ekspansion stangelementer slående elementer ved den ønskede afstand i kontaktløs mode. Otte løfteraketter.

chassis

Mobiliteten af luftforsvarssystemer elementer i det frontale indsatsområde, som i virkeligheden er en kompleks, umuligt uden en stærk, pålidelig og høj hastighed gear med høj trafik. For at undgå unødvendige udgifter, blev det besluttet at montere anti-fly missil og pistol systemet 2K22 "Tunguska" i chassiset af GM-352 tidligere udviklet selvkørende "Wasp". Den hastighed maskine som udvikles langs hovedvejen - 65 km / t, i off-road terræn eller undertrykke det naturligt lavere (fra 10 til 40 km / t). Dieselmotoren-46-2S1 kapacitet 710 liter. a. Det giver en stigningsvinkel på 35 °. Suspension af ruller enkelte larver, med en hydro-pneumatiske aktuatorer herunder højdeindstilling og løft kroppen fra jorden.

besætning

Beskyttende personale billede skudsikre og antisplintringskonstruktion reservation svejset boliger. I næsen af bilen ligger førersæde foruden ham, tre flere mennesker, der er i den mobile tårn (kommandør, radar operatør og gunner), udgør besætningen ZRPK "Tunguska". Luftforsvar missil-gun systemet reagerer på skiftende omstændigheder inden for 8 sekunder, genoplade det (ved hjælp af specialmaskiner baseret på KAMAZ-43101) er 16 minutter.

Sådanne tidsrammer kræver forskellige færdigheder og kvalifikationer, der er opnået konstant undervisning arbejde.

Skaberne af den komplekse

Særlige ord fortjener chef systemkonstruktøren - Shipunov AG og V. P. Gryazev, designet pistolen, og den vigtigste ekspert på raketter - VM Kuznetsov, som blev skabt af den indsats, som "Tunguska". Luft forsvar missil-gun-systemet er et resultat af et samarbejde af mange virksomheder i USSR. Spores chassis fremstillet i Minsk, traktoren fabrikken, styresystem og debug foregår de "signaler" Optik - Leningrad LOMO. Arbejdet involveret, og andre videnskabelige og industrielle organisationer af Sovjetunionen.

Artilleri våben produceret i Tula, raketter indsamlet i Kirov ( "Lighthouse").

erfaring med ansøgning

På nuværende tidspunkt i verden er der ikke mere kraftfuld mobil luft forsvarssystem end "Tunguska". Antiaircraft pistol-missil-system, men til sit formål endnu ikke blevet anvendt. Under kampene i Tjetjenien, blev det brugt til at fyre strejker mod jorden mål, men til dette formål er der specialiserede typer af udstyr og ammunition. Den rustning beskyttelse 2K22 var utilstrækkelig til at gennemføre jord krigsførelse. Efter to dusin IRC "Tunguska-M1" femten blev beskadiget (primært som følge RPG skud), har kommandoen kommet til en naturlig afslutning af dårlig effektivitet med hensyn til luftforsvar guerillakrig. Trøst kunne være manglen på ofre blandt personalet.

organisationsstruktur

Kompleks luftforsvar "Tunguska-M" er designet til ødelæggelse af sådanne komplekse mål, som helikoptere og lavtflyvende krydsermissiler. De dynamiske slagmarken betingelser, kan hver sådan maskine træffe selvstændige beslutninger baseret på den operationelle situation, men den største effektivitet opnås ved hjælp af en gruppe. Til denne organiserede hær passende ledelsesstruktur.

Hver deling bestående af fire ZRPK "Tunguska" antiaircraft missil gun system udstyret afsnit centraliserede kommandoen "placering" til kommandoen, danner sammen med den deling, bevæbnet SAM "pil", en større forbindelse - mobile missil artilleri antiaircraft batteri. Til gengæld batterierne er omfattet af regimentet eller afdelte ledelsesstruktur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.