FormationHistorie

TU-143: historien om skabelsen. Beskrivelse af konstruktionen

Behovet for intelligens bag fjendens linjer i midten af halvtredserne, i begyndelsen af konfrontationen mellem USA og Sovjetunionen for en dominerende stilling i verden, har identificeret betydningen af ubemandede fly. Nu egen bemandede udstyr er i tjeneste med mange lande i verden, og antallet af dets voksende. Men kun få mennesker ved, at fødestedet for "smart" fly, som anvendes indtil nu, var Sovjetunionen, skaber enestående rekognoscering køretøjer som TU-123, TU-143, TU-141.

Hvordan det hele begyndte?

Primitive brug af ubemandede køretøjer i form af balloner til at levere bomber østrigske tropper belejrede i Venedig var dateret 1849 år. Et halvt århundrede, Nikola Tesla udformes og gennemføres i praksis, et radiostyret båd. Og i 1910 det amerikanske militær ingeniør Charles Kettering blev bygget og testet flere tilfælde af ubemandede (UAV), men den praktiske anvendelse, de har ikke fundet.

De trediverne var præget af udviklingen af selvforvaltende teknologi genbruges i Storbritannien. Parallelt med denne opfindelse, Nikitin i Sovjetunionen designer skabte torpedo-svævefly og endda designet en torpedo med en rækkevidde på 100 km, men er stadig på papir. I 1940 har tyske forskere udviklet krydsermissil, første gang brugt i kamp, og det jetmotor.

Det var først efter Anden Verdenskrig startede våbenkapløbet inden for ubemandet mellem landene i Warszawapagten og NATO, skyldes som der stadig bliver brugt UAV'er, herunder "Flight" TU-143.

Forgænger UAV "Flight"

I 1956, landene i Organisationen af de Warszawapagten allierede tropper ind Ungarn til at undertrykke anti-kommunistiske ideer. I samme periode skabte Tupolev baglokalet "K", hvis opgave er at udvikle produkter "C". Et år senere, ankommer Ministerrådet i USSR om luftfart betyder noget telegram klassificeret som "Fortroligt" på parathed af flyvningen teststoffer "C" i fjerde kvartal af 1958.

Under oprettelsen krypterede produkt skjulte UAV. udvikle ideen tilhørte AN Tupolev. Hemmelige produkt er et metal monoplan med fejet fløj form. Snart var projektet klar til de stød ubemandede systemer, der kan i en afstand af 10 tusind. Km levere atomvåben, men det blev ikke gennemført efter ordre fra NS Khrushchev.

Intelligens apparater selv-lodsning "Hawk" TU-123, som blev forløberen for TU-143, fik sin første flyvning i 1961. I modsætning til angreb flyet, er det i den forreste del af strukturen havde intelligens apparat, snarere end en nuklear sprænghoved.

Imperfektioner "Hawk" og ordren "Reis"

En første ulempe, der er i forsøgene TU-123 stål varmefølsomme fotolyuki som på luftfartøjer hastighed på 2700 km / t er dækket med revner. Dette problem, besluttede sovjetiske ingeniører til at bruge køb af brasilianske kvartssand under påskud af dens anvendelse i medicinsk udstyr. Det er fra dette råmateriale blev opnået varmeresistent glas, og derefter billeder af høj kvalitet.

Den anden ulempe var den ufuldkomne design af "Hawk", som i drift holdes kun instrumentrum, resten af UAV var engangsbrug. Landets ledere forstod behovet for at udvikle en reddet ubemandet kompleks intelligens. Han blev senere døbt "Flight" TU-143. Historien om UAV begynder med optagelse af allierede tropper i Tjekkoslovakiet og opgørelsen af lederne af Sovjetunionen et nyt job Tupolev om at opbygge reddet en rekognoscering UAV.

Oprettelse af "Reis"

Arbejdet med gennemførelsen af den nye indkøb inden for UAV'er gik hurtigt. To år senere, "Flight" har allerede gjort sin første flyvning. Efter 4 års test og forbedring, i 1976, vedtaget et sæt vedtaget sovjetiske hær. Effektiv styring af taktisk intelligens - som kendetegnet ved TU-143 soldater. Produktion af prototyper i mængden af 10 stykker blev solgt i Bashkiria i 1973. Snart begyndte serieproduktion af det nye kompleks. For 10 år (indtil 1980) producerede i alt 950 stykker.

Frigivelse af komplekset blev realiseret i to versioner: den første - med fotografisk udstyr; den anden - med fjernsynet. Derudover blev UAV udstyret med afsløring stråling midler. I 1985, på grundlag af "Reis" Tupolev ingeniører har skabt et mål, bestået statslige test.

Usårlighed luftforsvar - Denne funktion af TU-143. Bevæbnet med 6 lande var "Flight": Sovjetunionen, Irak, Tjekkoslovakiet, Bulgarien, Syrien, Rumænien. Nu var han i Ukraine og Rusland.

skæbne

Under taktisk flyvning rekognoscering kompleks produceret luftfotos af fastholdelse af data på den fotografiske film. For operationelle opgaver, der anvendes i Tu-143-tv-udstyr. Begge typer af efterretningsvirksomhed blev udført i dagtimerne. Afstanden, der bestemmer indtrængningsdybden af UAV i fjendens bag, kendetegnet ved indikatorer på 60-70 km.

Den "flugt" af anlægget:

 • Startende med en selvkørende ved en vindhastighed på højst 15 m / s.
 • Mission Control med hjælp fra en automatiseret on-board-system (Absu).
 • Kan programmeres flyveveje.
 • Indsamling og bevaring af intelligens ved hjælp af fotografisk og tv-udstyr.
 • Muligheden for bestemmelse af stråling miljø.
 • Levering af data på et givet punkt og gennem en radiokanal til jorden kommandoposter.

TU-143: konstruktion beskrivelse

UAV "Flight" har unikke egenskaber radiozametnosti. LT Kulikov, en af de vigtigste designere foreslået at gøre en særlig beskyttelse. Kiel, vingespidserne, faldskærmen beholder, næsen af flyet er lavet af ikke-metalliske materialer. Det er muligt at opnå usårlighed intelligens kompleks.

Strukturelt, apparatet skrog består af fire rum: den bue, den indbyggede udstyr, en brændstoftank, motoren nacelle med faldskærm beholder. I forreste del af komplekset ligger rekognoscering udstyr. Rummet er lavet af glasfiber og tilvejebringer fotolyuka.

UAV lander på grund trehjulet landingsstel. Forreste støtte ligger i det andet rum, og de to andre er tilgængelige fra vingepaneler. Bremse og plantemaskiner faldskærme beregnet til dæmpning horisontal og vertikal landing hastighed.

udnyttelse

Rekognoscering som er anvendt i Afghanistan og krigen i Libanon. Efter sammenbruddet af Sovjetunionen et stort antal UAV'er forblive på Ukraines område.

I 2001 var han tragisk sag ved hjælp af TR-143 med henblik på uddannelse som et mål. Airliner TU-154 styrtede ned, mens, som dræbte omkring 80 mennesker. Årsagen var en utilsigtet hit missil designet til UAV "Flight".

Se Tu-143 (tilfælde), som en konserveret udviser muligt i sådanne steder:

 • Den Aviation Museum i Kiev.
 • Museum for militært udstyr og våben Spadshchansky Skov.
 • I byen Khmelnitsky.
 • Prag Aviation Museum.
 • Museum. Sakharov.
 • Central Lufthavn i Moskva.
 • Museum of the Air Force i Monino.

TU-143: LTH

 • Vægt - 1230 kg.
 • Længde - 8,06 m.
 • Højde - 1.545 m.
 • Spændvidde - 2,24 m.
 • Wing-området - 2,9 m2.
 • Mindste højde - 10 meter.
 • flyvetid - 13 minutter.
 • Motortype - TRD TR3-117.
 • Dybden af handlingen - 95 km.
 • Maksimal hastighed - 950 km / t.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.