BilerBiler

TPS - hvad er det? Justering af TPS. Throttle Position Sensor

Moderne bil består af en flerhed af komponenter og moduler. Og selv den mindste fejl af dem kan føre til meget alvorlige konsekvenser. En af disse bestanddele er lille gasspjældspositionsføler (TPS). Hvilken slags detaljer og hvordan man kan bestemme sin skyld? Svarene på alle disse spørgsmål og mange flere vil lære i løbet af dagens artikel.

karakteristisk element

Drøvleventil - en strukturel komponent i indsugningssystem benzinmotor. Dets vigtigste formål - at justere mængden af luft ind i motoren. Med andre ord er dette element styrer blanding af luft med brændstof i visse forhold. TPS er indstillet VAZ og mange andre indenlandske biler mellem indsugningsmanifold og luftfilter.

Ved design, droslen sensor - en slags luftventil. Når elementet er i åben tilstand, trykniveauet i indsugningssystemet af køretøjet er lig med atmosfæretrykket, og når den er lukket, er denne værdi reduceret til et vakuum tilstand.

Den gasspjældspositionsføler omfatter en enkelt-turn permanente og variable modstande. Deres modstand mod i alt ca. 8 ohm. I den ene ende konklusioner af dette element af controlleren bliver fodret med en lille referencespænding (den anden terminal er forbundet til den "vægt"). Herfra gennem en modstand til controlleren er et signal ifølge positionen af spjældet i øjeblikket. Ofte denne puls med spænding fra 0,7 volt til 4 afhængigt af niveauet af elementet position.

arter

Der er to typer TPS. Hvad er disse elementer? Dette kan være en del mekanisk eller elektrisk drevet. Den første er ofte brugt i den lave ende biler. Alle de afgørende elementer kombineres i en separat enhed, som omfatter elementer som:

  1. Boliger.
  2. Drøvleventilen.
  3. Sensor.
  4. IAC (tomgang hastighedskontrol).

ventillegemet er inkluderet i køretøjets kølesystem. Også her er der rør, der giver job genvindingssystemer af benzindampe og krumtaphusudluftningen.

Regulatoren opretholder tomgang forbrændingsmotor omdrejningstal, når ventilen er lukket under start og opvarmning af motoren, eller når hjælpeudstyr. IAC består af stepmotor og ventil. Disse to dele er styret strømning af luft, som strømmer ind i indsugningssystemet i bypass-spjæld.

Men flere og flere bilproducenter mans deres biler ventiler med elektrisk drev i de sidste par år. Sådanne elementer har deres eget elektroniske styresystem, som sikrer den optimale størrelse af drejningsmoment på alle hastighedsområder og indlæse bilen. Dette er ikke kun øger effekten og dynamik, men det reducerede brændstofforbrug og emissioner.

Forskelle elektrisk spjæld

Hvad er anderledes ved denne del af deres mekaniske modstykker? Dets væsentligste forskelle er manglen på en mekanisk forbindelse mellem gaspedalen og DMZ samt i forordningen XX ved at bevæge selve ventilen.

Men det er ikke alle dens funktioner. Som mellem speederen og gashåndtaget er der ingen stiv forbindelse, det elektroniske system kan selv påvirke mængden af drejningsmoment forbrændingsmotoren, selv om føreren ikke trykker på speederen. Alle disse ændringer sker gennem handlinger indgangssignalsensorer, styreenheden og aktuatoren.

Udover TPS, eksisterer elektroniske styresystem gaspedalen positionssensor og skifte bremsen og koblingen. Således styreenheden motoren reagerer på signalerne fra sensorerne og konverterer dataimpulser i aktionerne på ventilmodulet kontrol.

Funktioner af modulet design

Dette element omfatter mekanismer såsom

  • Boliger.
  • Gashåndtaget.
  • Motor.
  • Reducer.
  • Throttle Position Sensor.
  • Returfjederen mekanisme.

Nogle gange i bilen umiddelbart sæt 2 TPS. Det giver bilen? I princippet kan enhver magt det tilføjer ikke, men arbejdet kan fortsætte, mens den anden sensor svigter. Således bliver installationen af to TPS udført for at forbedre pålideligheden af driften af modulet. Disse elementer kan være både ikke-kontakt og glidende kontakt. Også i udformningen af modulet har en nødsituation ventilstilling. Det fungerer takket være afkastet fjedermekanisme. Hvis modulet kom til en fejl, det ændrer hele samlingen.

TPS: Fejl

Som enhver anden vare, den gasspjældspositionsføler har evnen til at bryde ned. I dette tilfælde er det nødvendigt at kende de grundlæggende symptomer på hans sammenbrud. Så hvad har TPS tegn på fiasko?

Først og fremmest er det værd at være opmærksom på drift af motoren i tomgang. Hvis det viser sig "flyde", måske det er forårsaget af forkert betjening af sensoren. Det er også et symptom på manglende kunne stoppe motoren, når en pludselig udledning af gas pedalen. Meget meget der er følersvigt når køretøjet accelererer. I dette tilfælde kan fejl være på et sæt sats (et indtryk, at motoren ikke er brændstof medfølger). Nogle gange, mens man kører en bil kan ikke reagere på speederen. Hertil kommer, at motorens omdrejningstal kan fryse på niveau med 1.5-3 millioner, og ikke falde, selv når transmissionen tomgang. Dvs. tegn på fejlfunktion af dette element er direkte knyttet til driften af motoren, og en hvilken som helst af dets forkert betjening kan indikere en sensor eller ventil funktionsfejl. Hvis du bemærker mindst én sådan symptom, så er du nødt til at kontrollere effektiviteten af TPS. VAZ-2114 "Samara" og dens efterfølgere er diagnosticeret næsten ligeligt. Derfor anvisningerne nedenfor, kan anvendes på alle biler i hjemmet (og endda udenlandske) produktion.

Sådan kontrolleres selv TPS?

Lav en diagnose gasspjældspositionsføler er det muligt uden hjælp fra eksperter hænder. Alt du skal bruge et værktøj - det er et multimeter. Så tænd for tændingen og se på instrumentbrættet. Hvis den ikke gør pære "Check Engin" løfte motorhjelmen og kigge efter den position sensor.

Nu tager vi hænderne på et multimeter og kontrollere tilstedeværelsen af "minus". For at gøre dette, skal du slukke for tændingen og finde de "masserne" blandt ledningerne. Det er ikke svært at gøre. Så igen tænde for tændingen og finde strømkablet. Så vi ser, at der leveres strøm til sensoren.

Hvad skal man gøre?

Efter at kontrollere vi åbningen af det tyvende kontakter. De er placeret på sensoren stikket over eller under. Forbundet til kontakterne af trådene på multimeter, og den anden vil bevæge klappen. Hvis alt er godt, vil spændingen ved den mindste bevægelse i enhedens niveau ændres til en værdi på batteriet. Hvis pilen på skalaen af måleren forbliver på plads, kontrollere driften af den variable modstand, som er inde TPS. Hvad er dette element, og hvordan man diagnosticere det? Denne modstand er en bestanddel af positionssensoren, som ændrer sin modstand afhængigt af niveauet af pedal position. Og kontrollerer det på følgende måde. Til at begynde, er den resterende wire fastgjort multimeter, tændingen slås, og derefter ventilen flyttes meget langsomt. I dette tilfælde, skal du omhyggeligt se tilstanden af pilen på skalaen af instrumentet. Der bør ikke være nogen hopper. Hvis de er, mest sandsynligt, at motoren ikke fungerer korrekt.

Korrekt konfiguration af køretøjet gasspjæld klap

Hvordan fungerer selvjustering af TPS? Denne operation kræver ikke særlige færdigheder og viden, så det kan håndtere selv en novice bilist. For at justere korrugerede rør skal frakobles, som leder luft. Endvidere er dette element omhyggeligt vasket ved en potent opløsningsmiddel. Dette kan være en alkohol eller benzin. For let anbefales at rengøre bølgede stykke stof. Men ikke kun hende, vi håndterer benzin. Endvidere er en sådan manipulation lavet med indsugningsmanifolden og gasspjældet selv. Når du har skyllet det sidste element, omhyggeligt inspicere sin stand.

Korrekt konfiguration af gasspjældspositionsføler

Hvis ventilen har nogen mekanisk beskadigelse, fortsæt for tilpasningsproceduren. For at gøre dette, løsne sit fastgørelsesskruer, elevator og lad gå brat. Her skal vi høre et slag i ansigtet. Dernæst justere spændingen af skruerne til det punkt, indtil det forsvinder "zakusyvanie" detaljer. Efter at fastsætte møtrikker og bolte løsne boltene i sensoren. Derefter forsigtigt tørnes ham og satte sin position, således at spændingen ændres kun med åbningen af drøvleventilen. Du kan derefter vende tilbage låsebolte og starte drift af køretøjet. Som du kan se, justere gasspjæld sensor og dens position - dette er ikke en vanskelig proces, at klare som kraften i stort set alle bil ejer. I dette tilfælde hele reparationen er ikke nok til at tilbringe mere end 10-15 minutter af fritid.

konklusion

Så fandt vi, at en sådan gasspjæld, TPS og hvilke elementer det består af. Endelig skal det bemærkes, hvor meget den nye gasspjældspositionsføler. Prisen på elementet spænder fra 200 til 800 rubler. Det sælges i butikker, og de bilmarkedet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.