Af teknologiMobiltelefoner

Telefon SIM-kort: enheden

SIM-kort - en anordning, som er et abonnentidentitetsmodul. Dette integrerede kredsløb er beregnet til sikker lagerrum abonnentidentitet identifikation (IMSI) og tilhørende nøgle, der bruges til identifikation og autentificering af abonnenter i de mobiltelefoni enheder (fx mobiltelefoner og computere). Du kan også gemme kontaktoplysninger i mange SIM-kort.

SIM-kort er altid bruges på GSM-telefoner til CDMA-enheder er kun nødvendig for nye LTE-kompatible enheder. De kan også bruges i satellittelefoner.

SIM-kortet er en del af funktionen af universel integreret kredsløb (UICC), der sædvanligvis er fremstillet af PVC med integrerede kontakter og halvledere. SIM-kort, en anordning, som er baseret på digital teknologi, kan overføre data mellem forskellige mobile enheder.

SIM-kortet indeholder:

  • et unikt serienummer (ICCID);
  • international bilens identifikator (IMSI);
  • autentificering og kryptering;
  • information tid på det lokale netværk;
  • en liste over tjenesteydelser, som brugeren har adgang;
  • enhed telefon SIM-kort har også to adgangskoder: Personal Identification Number (PIN) til normal brug, og Personal Unblocking kode (PUK) for at låse pinkoden.

Historie og tid til markedet

Oprindeligt SIM-formatet er blevet defineret af European Telecommunications Standards Institute i specifikationen TS 11.11 det tal, der beskriver de fysiske og logiske egenskaber af SIM-kortet. Med UMTS udvikling af specifikationen arbejde er blevet delvist overført til 3GPP.

Først SIM-kortet blev udviklet i 1991 af München producent af chipkort Giesecke & Devrient, som solgte de første 300 eksemplarer af det finske netoperatør trådløse Radiolinja.

inaktivering

I mange aftaler "pay-go" du bliver nødt til periodisk at bruge en forudbetaling for at undgå udløb af konto-aktiviteter. Denne periode afhænger af netværksoperatøren, men er normalt bestemt af en periode på tre måneder. Dette er nogle gange på grund af det faktum, at SIM-kortet er inaktivt i netværket.

registrering

De fleste lande og operatører kræver identifikation for at aktivere tjenesten, men der er nogle undtagelser, såsom Hong Kong SAR.

Hvordan fungerer SIM-kortet telefon?

Til SIM-kort har tre arbejder spænding: 5V, 3V og 1,8 V driftsspænding flertallets "simok", der løber indtil 1998, var 5 V. De oprettede senere kort er kompatible med 3 V og 5 V. Moderne tilfælde support 5 V, 3 V og 1,8 V.

data

På SIM-kort, der er gemt netværksoplysninger bruges til at godkende og identificere abonnenter på netværket. De vigtigste af disse er den ICCID, IMSI, Authentication Key (Ki), lokalområdet identifikator (LAI), og antallet af nødopkald operatør.

Sim-kortet, som enheden er baseret på ordningerne gemmer også andre data, afhængigt af operatøren, såsom et servicecenter antal korte beskeder (SMS ServiceServiceName), navnet på tjenesteudbyderen (SPN), roomservice numre (SDN), parametre Advanceofcharge og applikationer værditilvækst (VAS).

SIM-kort kan leveres i forskellige data størrelser fra 8 til mindst 256 KB. Alle af dem giver dig mulighed for at lagre op til 250 kontakter, men hvis der er en version af den 32 KB plads til 33 mobile netregler (MNC) eller "netværk identifikatorer", en slags 64 KB er tilfældet for 80 MNC. Dette indeks bruges af netoperatører til at gemme foretrukne netværk, og bruges primært, når SIM ikke er i dit hjemmenetværk og roaming. Hvad gør en sådan anordning telefon sim-kort?

Operatøren, som udgav "sim-kort" kan bruge det til at tilslutte telefonen til et foretrukket netværk til at bruge de bedste kommercielle aftale for den indledende netselskabet. Det betyder ikke, at telefonen indeholder SIM dette, kan tilsluttes op til 33 eller 80 netværk, hvilket betyder kun, at SIM-kortudstederen kun kan pege på denne mængde af foretrukne netværk. Hvis "Sim" er uden for de foretrukne netværk, vil den bruge den første eller den bedste tilgængelige én.

ICCID

Hver SIM-kortet er identificeret på internationalt plan på identifikatoren af det integrerede kredsløb (ICCID). ICCID gemt på SIM-kortet, samt indgraveret eller trykkes på emballagen under personalisering proces.

ICCID bestemmes ved anbefaling af ITU-T E.118 numre som Primary. Dens layout er baseret på ISO / IEC 7812. Ifølge E.118 nummer kan være op til 22 cifre herunder et kontrolciffer beregnet ved hjælp af Luhn algoritmen. Men GSM Fase 1 defineres som ICCID- længde 10 oktetter (20 cifre) med den specifikke struktur af operatøren.

International Mobile Subscriber Identification (IMSI)

SIM-kortet er identificeret i individuelle netoperatører gennem en unik abonnentidentitet identifikation (IMSI). Operatører af mobile netværk er forbundet til de mobile telefonopkald og udveksle deres SIM-kort på markedet med sin IMSI. Deres næste format.

De første tre cifre repræsenterer den mobile landekode (MCC).

De næste to eller tre cifre er mobilnettet kode (MNC). Trecifret MNC-koder tilladt E.212, men anvendes hovedsageligt i USA og Canada.

De følgende figurer repræsenterer den mobile abonnent identifikationsnummer (MSIN). Normalt er det 10 cifre, men værdien vil være mindre end i tilfældet med en trecifret MNC eller hvis nationale regler viser, at den samlede længde af IMSI skal være mindre end 15 cifre. Alle disse tal varierer fra land til land, så der kan være forskelle i den måde arrangeret SIM-kort. Ordningen er den samme standard og fabrikken, er den eneste forskel observeret i de registrerede oplysninger.

Autentificeringsnøglen (Ki)

Kni - er en 128-bit værdi, der bruges til at godkende SIM-kort i GSM-netværk (netværkstjeneste USIM du stadig har brug Ki, men det kræver andre parametre). I hvert SIM-kort lagrer en unik Ki, tildelt af operatøren under personalisering proces. Denne mulighed er også gemt i en database (kaldet autentificering center, eller AUC) hos tjenesteudbyderen netværk.

Hvordan fungerer SIM-kortet med lyset af ovenstående? Den er udformet på en sådan måde, at undgå at få Ki med et smart card interface. I stedet SIM-kortet giver funktionen "Start GSM-algoritme", som gør det muligt for telefonen at sende data til den "SIM-kort", som skal være underskrevet med Ki. Dette er tanken om at gøre brug af SIM-kortet skal hvis Ki kan ikke fjernes fra SIM-kortet eller operatør ønsker at udvide denne mulighed. I praksis GSM krypteringsalgoritme til beregning SRES_2 (se. Trin 4 nedenfor) af Ki har visse svagheder, der kan tillade udvinding af denne værdi med "SIM-kort" og skabe et duplikeret SIM-kortet.

Autentificeringsprocessen

Når det mobile udstyr er startet, det opnår den abonnentidentitet (IMSI) SIM-kortet og sender det til mobiloperatør anmoder om adgang og godkendelse. Mobilt udstyr kan sende PIN-koden på SIM-kortet, før det vil åbne oplysningerne.

Identifikation af placeringen område

SIM-butikker netværk tilstand oplysninger, der modtages fra lokalitetsområdeidentiteten (LAI). Netværksoperatører er opdelt i placering områder, som hver har en unik LAI nummer. Når enheden skifter placering, det gemmer den nye LAI i SIM-kortet, og sender den tilbage til operatørens netværk til den nye placering. Hvis enheden fungerer cyklisk, vil det udtrække data fra "The Sims", og søge efter den forrige LAI. På denne særlige arbejde og nogle bugs med SIM-kortet.

SMS-beskeder og kontakter

De fleste SIM-kort vil som standard til at gemme en vis mængde af SMS-beskeder og telefonbogen kontakter. Kontakter gemmes i enkle par "navn og nummer": poster, der indeholder flere telefonnumre og yderligere telefonnumre er normalt ikke gemt på den. Sådanne forhold giver et SIM-kort-enhed. Kontakter kan gemmes, er begrænset. For eksempel, når en bruger forsøger at kopiere sådanne optegnelser i "SIM-kort" telefonens software inddeler dem i flere poster, kassere alle oplysninger, der ikke er et telefonnummer.

Antal gemte kontakter og meddelelser afhænger af SIM-kortet. Tidlige modeller vil gemme alt fem beskeder og 20 kontakter, mens moderne SIM-kort som regel kan lagre mere end 250 poster.

SIM-kort: enheden og formater

Gennem årene har udviklingen af SIM-kortet bliver mindre, og deres funktionalitet er ikke afhængig af formatet. For en fuld-størrelse "Simcoe" efterfulgt af en mini-SIM, mikro-SIM og nano-SIM. I dag, de selv indbygget i enheden.

Fuld størrelse SIM-kort

Fuld størrelse SIM-kort (eller 1FF, 1. formfaktor) var den første formfaktor. Det er på størrelse med et kreditkort (85,60 × 53,98 × 0,76 mm). Senere er mindre "Sims" ofte sælges i fuld størrelse indbygget kortet, hvorfra de kan skubbes.

Mini-SIM

Kort mini-SIM (eller 2FF) har den samme kontakt arrangement som fuld størrelse SIM-kort, og leveres sædvanligvis i fuld størrelse adapter fastgjort dertil koblingselementer. Denne ordning tillader dets anvendelse i apparatet og kræver fuld plade og i anordningen, der kræver en mini-SIM-kort (efter sprængning af forbindelseselementer). Da den i fuld længde "Simca" ikke længere bliver brugt, nogle leverandører kalder denne formfaktor standard eller almindelig SIM-kort.

Mikro-SIM

Kort mikro-SIM (eller 3FF) har samme tykkelse og placeringen af kontakter, men det er kendetegnet ved en mindre længde og bredde.

Mikro-SIM-formatet blev introduceret af European Telecommunications Standards Institute (ETSI) til montering i enheder, der er for lille til en mini-SIM-kort. Formfaktor blev nævnt i 3GPP SMG9 UMTS arbejdsgruppe, som er det organ, der sætter standarder for GSM SIM-kort, i december 1998, og som efterfølgende blev vedtaget ved udgangen af 2003.

Mikro-SIM er designet til bagudkompatibilitet. Det største problem var, at kontaktområdet på chippen. Lagring af samme kontaktområde tillader mikro-SIM til at være kompatibel med de tidligere, større læseren SIM-kort ved hjælp af plast hak. Apparatet blev også designet til at arbejde ved samme hastighed (5 MHz) til den tidligere version. Den samme størrelse og placering af kontakterne ført til mange tutorials, og YouTube-videoer med detaljerede instruktioner om hvordan man kan skære mini-SIM-kort i mikro-SIM-størrelse. Men en sådan handling hjemme undertiden føre til, at som følge af SIM-kortet ikke passer til enheden, eller endda blive værdiløs.

Nano-SIM

Kort nano-SIM-kort (eller 4FF) blev præsenteret oktober 11, 2012, hvor de mobile udbydere i forskellige lande begyndte at levere det for telefoner, der understøtter dette format. Nano-SIM har dimensioner på 12,3 × 8,8 × 0,67 mm og nedsætter tidligere format til kontaktområdet, og samtidig opretholde eksisterende funktioner. En lille rand af isolerende materiale forbliver omkring kontaktområdet for at undgå kortslutninger. Nano-SIM har en tykkelse på 0,67 mm i forhold til 0,76 mm i sine forgængere. 4FF kort kan placeres i adapteren til brug med anordninger til SIM-kort 2FF eller 3FF, og dette gøres tyndere, men mange telefon selskaber ikke anbefale det.

IPhone 5, udgivet i september 2012, var den første enhed, der bruger aktiveret SIM-kort nano, som blev efterfulgt af andre telefoner.

Den kommende nye generation af SIM-kort kaldet ESIM eller esim (embeddedSIM), som er en ikke-udskiftelig integreret chip i SON-8 pakke - loddet direkte til kredsløbskortet. Det vil være i stand til M2M og fjernadgang til SIM-kortet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.