FormationSprog

Tamilske sprog. Dravidiske familie af sprog

Tamil er en Dravidiske sproggruppe. Det er vidt udbredt i det sydlige Indien, er det en af den officielle i dette land. Unik antikken af dette sprog og dets direkte relation til den rige kultur i Indien, sit brede distributionsområde opfordres til at studere Tamil voksende antal mennesker.

Taler i Tamil

De fleste af de indianere, der taler Tamil, der bor i Tamil Nadu - omkring 92% af den levende befolkning på denne del af landet mener den indfødte Tamil. Antallet af forskere hævder, at bortset fra Indien, kan det høres i Sri Lanka, Malaysia, Singapore, tales i Mauretanien og Nordafrika. En masse af indbyggerne i de sydlige indiske delstater er udvandret og bor nu i kompakte grupper i Storbritannien, Canada og USA. Antallet af højttalere i Tamil er over tres millioner mennesker.

grå oldtid

Ordet "tamilske" på russisk er kommet til os fra den engelske transskription. I det lokale sprog det sidste lyden af ordet overføres ved hjælp af 'l' eller 'ZH'. Det oprindelige navn skrives på følgende måde:

Dravidiske sprog familie har en masse relaterede dialekter. Den mest almindelige af dem - Telugu, kennarsky, Oraon, Malta og andre. I denne gruppe er der også en tamilsk. Det har sin egen, helt gamle litteratur. De ældste poster blev fundet på den forstenede palmeblade, deres alder kan dateres tilbage til 200 f.Kr.. e. Andre inskriptioner i Tamil blev opdaget i 2005. De er blandt de ældste skriftlige optegnelser over menneskeheden og tilhører det 10. århundrede f.Kr.. Disse optegnelser viste, at den tamilske sprog er afledt af sanskrit - er en helt uafhængig biord som har indarbejdet mange ord fra sanskrit, sinhalskogo og andre lokale sprog. Talrige forsøg på at fjerne indført ved lån og returnere Tamil uberørt renhed. De sproglige kamp startet purister Maraymalay Adigal og Parithimaarom Kalaygnar, blev kendt under navnet 'thanith thamizh iyakkam'. Oversat til russisk sprog, betyder dette flytning af ren Tamil. Derfor, på nuværende tidspunkt i den offentlige og officielle tale lånt fra sanskrit ord er næsten aldrig findes i teksterne.

"Thirukkural"

En af de mest berømte litterære mesterværker skrevet i sprog i Indien, kaldet "Thirukkural". Forfatter af skabelse, Thiruvalluval sandsynligt, var en nutidig af Kristus. Bedst kendt for den første del af digtet - "On Virtue". Dette arbejde er rygraden i den tamilske klassisk litteratur. Det er ofte citeret tænkere 19-20 århundrede, Leo Tolstoy betragtes som "Thirukkural" og en af menneskehedens største bøger. Denne gamle arbejde roste nobelprismodtager A. Schweitzer, der kendte tamil, missionær og oversætter John. Paven, populariseret "Thirukkural", og den store far til Indien, Mahatma Gandhi.

dialekter

Britiske forskere, der blev offentliggjort deres rapport i en bestemt udgave af The Ethnologue, kaldet mere end tyve eksisterende i dag dialekter af Tamil. Geografisk, blev de delt op i seks store distributionsområder: den nordlige, østlige, sydlige, vestlige, centrale og biord Sri Lanka. På øen den tamilske sprog er bevaret i sin konservative form hvorimod de kontinentale dialekter har gennemgået en svær test, modstå stormløb af fremmede ord og leksikale former for andre sprog.

Om Tamil - interessant

Det er interessant at vide, hvordan den tamilske sprog. Alfabet af sine to tredjedele ser standard - i moderne tamilske litteratur har 18 konsonanter og 12 hovedpersoner. Men den tredje del - den største, består af en specifik bogstavkombinationer uyirmeyyelutty. De nummer 216! Disse "stavelser", og danner grundlaget for den tamilske sprog.

I matematik kan Tamila også overraske. I øvrigt, Tamil - såkaldte Tamil. Tallene i denne gamle sprog har en funktion: de ikke binder til tiere og hundreder, og hvert nummer har en ugle "navn". Og ikke kun hele naturlige tal, men selv de mest vanskelige fraktioner. For eksempel er nævnt ordet til indvandrerandelen fraktion 1/320 og 1/7 kaldes Anu. Egennavne er selv de fraktioner, der ikke praktisk anvendes i det virkelige liv.

Klassisk Tamil

The Berkeley - et af de mest berømte amerikanske universiteter (Californien), årligt afholdt konference dedikeret til gamle og moderne Tamila. Inden for murene af Berkli Tamilu overvejet den klassiske sprog, han - en gammel, har sin egen uafhængige tradition i Tamil skrevet mange litterære værker. Dette sprog er lige så gammel som mønten (klassisk græsk), og meget ældre end arabisk. I mange århundreder Tamila forsøgte at undgå verbale lån og distribution i modersmål af udenlandske ord. Især modstod indflydelse sanskrit sprog. Det er derfor, det har bevaret sin leksikalske struktur i flere tusinde år. I 2004 blev Tamila anerkendt som den første sprog i traditionel Indien.

Kampen for modersmål

Tamiler er meget følsomme over for deres sprog. I deres hjemland mener, at hvis nationale sprog i Indien - Hindi - vil blive distribueret til deres jord, Tamila luftfartsselskaber hurtigt vil glemme deres modersmål. I eksemplet med sproglige fortalere føre Hyderabad, Mumbai, Kolkata, hvor det lokale sprog er næsten ude af brug, og befolkningen hovedsageligt tale hindi eller engelsk.

Ch Annaduray, tidligere Chief Minister Tamil Nadu, hævdede, at beslutningen om at godkende Hindi det nationale sprog var forkert. "Hvorfor er den nationale dyr af Indien anses for at være en tiger, ikke en rotte? Efter alt, de fleste af de rotter?" - spurgte han. Annaduray denne erklæring understreges, at der er problemer, som ikke kan løses ved simpelt flertal. For at lytte til den tidligere minister og indiske parlament og uden for dette store land. Kampen for renheden af den gamle dialekt fortsætter. Jeg vil gerne bevare for eftertiden de klassiske Tamila bærere af denne fantastiske sprog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.