Nyheder og SamfundNatur

Cranberry Marsh: beskrivelse, der vokser, når høstet

Cranberry Marsh - bær, gjort berømt i sit arbejde kendt forfatter Paustovsky. Fra sin historie "Pantry sol," vi ved, at indsamle disse indbygger af vådområder er ikke så let, og nogle gange endda livstruende. Men indsatsen er værd, fordi det er et meget nyttigt produkt. Hvor vokser tranebær, det ligner, hvornår og hvordan det er indsamlet? Læs svarene på disse spørgsmål og mere nedenfor. Artiklen beskriver også en tranebær mose.

Om de medicinske egenskaber af bær

I tranebær er der ikke meget konkurrence i form af medicinske egenskaber. Det er bare en guldgrube af vitaminer og sjældne sporstoffer. Det omfatter især indeholder mangan, selen, lutein og zeaxanthin. Også i bær indeholder en masse vitaminer K og C.

Cranberry Marsh - højre værktøj for dem, der ønsker at øge de beskyttende egenskaber af kroppen, eller er ved at blive behandlet med antibiotika (på grund af denne bær deres effekt forstærkes). Tidligere, da antibiotika endnu ikke var opfundet, blev det tranebær brugt i stedet for dem. Fra mose bær forberede medicin til at helbrede sår, bruger det i skørbug og gigt, og hvis temperaturen stiger, kan varmen fjernes ved hjælp af tranebær.

Detaljeret beskrivelse tranebær mose

Det refererer til den busk. Dens grønne buske i sumpen året rundt - deres farve, ændrer de ikke. Er små og tynde, i form af strenge af skaftet (krybning), de samme tynde grene, at de unge planter er dækket med bløde hår (de kryber langs jorden eller meget lidt hævet over den).

Bladene af tranebær små, med kort skaft, er udformet som en aflang æg med en hjerteformet base og en spids top. Deres kanter er let bøjet nedad. Den ydre side af bladet er blanke, mørkegrønne, og den "forkerte side" - grå. Om vinteren, ikke flyve rundt.

Blomstrende busk, dette fint. Kronblade nogtevidnye, pegede på toppen, som regel lilla, men nogle gange er der hvide. Blomsterne har den rigtige form, ser visne.

Frugtsætning eared tranebær, som perler eller små kugler, af bredde 1-1,3 cm Farve umodne frugter -. White, og så er de røde og blive meget intens farve. Bærrene, samt blade, som om dækket med glans, men ikke let at se dem som de er skjult under masken af filialer, spredt ud på jorden.

levesteder for tranebær

Cranberry - Bær, der elsker fugt og tåler ikke forurenet miljø. Dette anlæg er meget følsom og selektiv - hvor som helst ikke vil leve. Derfor, i umiddelbar nærhed af de menneskelige aktivitet tranebær vil ikke finde i eftermiddag med ild. Hun elsker skjult for menneskers øjne sumpede områder, våde lavland, og er undertiden fundet i bjergene og i foden. Grundlæggende krav tranebær: fugtighed og rige jord.

De største bærbuske er i den centrale del af Rusland, i nord og i Sibirien, såvel som i Hviderusland, nordlige Ukraine og Frankrig, Canada og det nordlige USA.

Af de tre typer af tranebær (storfrugtede, små-frugter og fælles) på det område i Den Russiske Føderation kan kun finde de to sidste. Mere almindeligt er en tranebær mose fælles - det sker overalt, bortset fra de sydlige regioner af landet.

Som det også kaldes tranebær?

Cranberry - dette er sandsynligvis en af de mest polyonymous planter. I hver region, kaldes det anderledes. For eksempel beboerne i Pskov-regionen kaldet tranebær slørvinger eller zhiravininoy af kraner; Vologda, Kostroma, og Nizhny Novgorod i sumpene vokser zharavika og Arkhangelsk - zharovitsa; på det område af de Smolensk regionen bær bruges til at kalde zhiravinoy; Hviderussere kaldet tranebær Żórawina, og ukrainerne - zhurovinnikom.

Når høstet tranebær og hvordan gør man?

Den blomstrende periode af tranebær - det sene forår og den tidlige sommer. Men det begynder at bære frugt i september og slutter i november. I løbet af denne periode, dets folk og opsamles. Af den måde, frost denne bær er ikke bange, så der er ingen frygt for, at det går tabt, hvis du pludselig ramte kulden.

Mennesker "jagt" for tranebær har længe været, og i områder, hvor bær er en traditionel, allerede få den hånd til at gøre det. Men den nyankomne eller besøgende vil være vanskeligt at samle det, fordi tranebær vokser tæt på bebyggelser, foruden, det er i stand til at lokke ind i en sump, der dækker grene marsk mesh og derved forhindre det i tide til at se. Når høstet tranebær, være yderst forsigtig.

Der er en anden trick i "vanskelige" bær. Hun skjuler dygtigt fra menneskelige øjne under grenene på frugt, finde dem er ikke let. Erfarne samlere er særlige træ eller knogle kammusling hvorved hæve gren og fjernet fra deres frugter.

Cranberry mose haven

Som nævnt ovenfor, hvor der er voksende tranebær, ikke plads til snavs. Og omvendt. Og folk har tendens til at leve på steder med ikke det bedste miljø. Derfor lægeplante bær hjemme problematisk. I lang tid folk har forsøgt at "tæmme" The Cranberries, men til ingen nytte. Det var kun i slutningen af det nittende århundrede, amerikanerne var i stand til at bringe en hybrid baseret på de storfrugtede arter, der tilpasser lettere.

I dag er der mange sorter af haven tranebær, og nogle mennesker er tilbageholdende med at gøre det i dyrkning. For at opnå succes i denne branche, du har brug for tålmodighed og væbne sig med viden, fordi det er en meget lunefuld og finurlig plante.

Farmakologiske egenskaber og anvendelser tranebær mose

Bærrene af denne plante have analgetisk, antiinflammatorisk, tonic, antibakterielle og tonic handling. Marsh tranebær anbefales at bruge i vitaminmangel. Bær anvendes til at behandle sygdomme i blæren.

Tranebærsaft med honning er meget god til behandling af bronkitis og halsbetændelse. Frisk juice bruges som en lotion til rengøring og helende sår eksem (tør) og herpes. I kosmetikindustrien tranebær mose bruges som en maske til fedtet hud. Ved hjælp af denne bær fra ansigtet fjernes fregner og alder pletter.

Personer, der lider af sygdomme i tolvfingertarmen og mavesår, er brugen af denne bær kontraindiceret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.