Intellektuelle udviklingKristendommen

Suzdal, Pokrovsky Monastery: historie, beskrivelse, interessante fakta

Langt ud over grænserne i vores land er berømt for sine historiske steder gamle russiske by Suzdal. Hvert monument, der ligger på jorden, uden overdrivelse kaldes et mesterværk, ikke kun i Rusland, men også arkitekturens verden.

I dag ønsker vi at invitere dig på en virtuel tur til Suzdal. Pokrovsky Kloster er af stor interesse for turister, og derfor vil vi besøge klosteret.

placering

Klostret ligger på bredden af den maleriske Kamenka floden, der bærer sine farvande langs Suzdal. Hvide bygninger, som ligger på en eng, der er knyttet til klosteret nogle uvirkeligt, fantastisk udsigt. Og faktisk Kamenka - floden er meget smuk, især i juni, hvor det er dækket med blomstrende åkander. Vi informerer alle dem, der planlægger at besøge Pokrovsky Monastery (Suzdal) Convent adresse: ul. Mellemkomst, 76.

Historien om klosteret

Væggene i denne gamle bygning rummer mange hemmeligheder og interessante fakta, som stadig vækker stor interesse blandt historikere og forskere. Den omstændighed, at Pokrovsky klostret ikke var bolig i gængs forstand af ordet: det tjener et liv link kvinder i den øverste klasse. Ofte er de ikke bliver forvist her for nogle alvorlige synder, men kun fordi nogen havde at slippe af med dem. Tvungen nonner whiled væk resterne af deres liv i træ celler, deres skæbne blev forseglet, så klostret var en underjordisk krypt, hvor han afsluttede sin jordiske livsløb uheldigt.

Det menes, at deres udseende hellige Jomfru Kloster (Suzdal) er påkrævet mirakel. Som den gamle legende, Prins Andrew K. vendte tilbage til sin hjemby Nizhny Novgorod, når stormen hidtil uset kraft. Prince svor, at hvis han overlever, så sørg for at bygge i sin hjemby monastiske bolig. Det må antages, at rejsen blev afsluttet med succes som i 1364 begyndte at bygge forbøn Monastery (Suzdal) i den hule bred af Kamenka floden. Historien om klosteret beregnes med 1364.

Zenith St. Pokrovsky Monastery (Suzdal) nåede under regeringstid af Vasily III. Han doneret klostret i begyndelsen af XVI århundrede, enorme mængder af penge, der er blevet anvendt i konstruktionen af bevarede gyldne porte og St. Basil katedralen, og ikke bevarede hegn og celler.

mystisk nonne

En af de første bemærkelsesværdige kvindelige fanger kloster blev gift med Vasily III Solomonia Saburova - Grand Duchess. I 1525 har Vasily III beskyldt sin hustru, med hvem han levede i tyve år i infertilitet. Han tvang hende løfter som en nonne og sendt i Pokrovsky Kloster. I disse dage, skilsmisse var uhørt, og at få fra den kirkelige myndigheder tilladelse til et andet ægteskab, Vasily III afsætter store midler til udvikling af klosteret.

Men snart blev det klart, at Basil III anklager om barnløshed har været forgæves. Det var flere måneder efter løfter, og Salomon havde en søn, men af frygt for rænkespil af den nye kones eksmand Eleny Glinskoy (fremtidig mor til Ivan den Grusomme), blev hun tvunget til at rapportere prins død.

Der er en teori om, at Salomon sendte barnet Krim Khan, som senere spillede en rolle i historien, blev berømt som en tyv Kudeyar. Efter løfter modtog Solomonia Sofia navnet på kirken blev kanoniseret som Sankt efter dødsfaldet af Sofiya Suzdalskaya. Senere blev det set som protektor for Suzdal.

Den efterfølgende historie af klosteret

I 1551, da årige datter døde Ivana Groznogo blev undfangelse kirke re-bygget af hans ordre, som erstattede den forfaldne på det tidspunkt, træstruktur (XIV århundrede). Apsis det blev tilføjet langt senere (XVII århundrede.). Omkring samme tid i klosteret var der hytten og fortsatte opførelsen af hegnet, som blev startet i det XVI århundrede.

Suzdal, Pokrovsky Kloster i det XX århundrede

Ligesom de fleste af de steder for tilbedelse i Rusland, blev klostret lukket og plyndret i 1923. Siden 1933 var der en biologisk krigsførelse laboratorium, Bureau of Special Purpose GPU - en organisation, hvor fangerne arbejdede. Disse blev erfarne fagfolk fra forskellige specialer. Alle af dem er involveret i udviklingen af biologiske våben. I 1935 fanger B. Ya. Elbert og NA Gai skabte her en vaccine mod tularæmi. Laboratorium arbejdede på klosteret indtil 1936.

I tresserne i det sidste århundrede i de monastiske bygninger blev udført restaurering arbejde, og senere blev de museumsudstillinger. I slutningen af firserne er beliggende feriekompleks, som var en restaurant og bar, i den storslåede katedralen i forbøn var en koncertsal. Der syntes selv et hotel for turister, men vi vil fortælle om det senere.

I halvfemserne, de ændringer, der finder sted i landet, påvirkede byen Suzdal. Pokrovsky kloster i 1992, blev returneret til kirken, det har genoplivet en magt klosterlivet. I dag er det en fungerende kloster. Han ejer katedralen, udhuse, bygning almshouses, hytte-celler.

arkitektur

De første bygninger i klosteret var træ. I dag kan vi se de nyere bygninger, som eksperter tillægger det XVI århundrede. Hvide stenvægge, vidunderlige arkitektur, der kombinerer og gamle russiske og vestlige elementer, raffineret indretning.

Men, selvfølgelig, den centrale monument af denne forunderlige ensemble er Pokrovsky Cathedral Pokrovsky kloster i Suzdal. Det blev bygget i 1518 på det sted, hvor trækirke. Desværre blev navnene på mestrene ikke holdt i historien. Dette er en massiv fire søjler struktur, der har en høj sokkel og er omgivet af en to-etagers åbent galleri på tre sider, hvortil der er to overdækkede trapper.

Fra floden til bygningen støder op til helligdommen med høje vinduer placeret i de dybe fordybninger. Apsis adskilt glatte kolonner og dekorerer gesims skåret fint mønstret. Det gentages i udformningen af lette trommer, kroning kuppel hjelm. Vægge katedral, opdelt i tre vinger. De afsluttede køl zakomars.

Det indre af katedralen er ganske strenge: på de hvide vægge ikke har en traditionel maleri, sorte klinkegulve. Det vigtigste udsmykning af interiøret altid været smukke ikoner og udsøgt kunstnerisk broderi. Nogle af disse elementer kan ses i dag på museet af klostret. Katedralen blev genopbygget mange gange i sin lange historie, men dens oprindelige udseende blev restaureret i 1962.

interessante fakta

  1. Katedralen blev den gravplads for mange bemærkelsesværdige nonner i klosteret.
  2. Kloster og kirke under fejringen af tercentenary af Romanov dynastiet besøgte Nikolai II.
  3. I foråret 1994 ærkebiskop Suzdal og Vladimirskiy Evlogy helliget katedralen i forbøn Virgin. Et par år senere blev en ny De fire-ikonostase installeret her, som er dekoreret med ikoner, der skrev nonnerne.

klokketårn

Denne struktur straks se alle, der kommer i Suzdal. Pokrovsky kloster har en meget smuk klokketårn. Det ligger nord-vest for domkirken. Dens nederste del er stolpoobraznaya kirke bygget i 1515. Det var ottekantet, toppet med en kuppel. I anden halvdel af det XVII århundrede på kirken blev bygget på buet tier, som kombineret med stående ved siden af et hegn, og en høj telt, dekoreret med tre rækker af kviste i rammen.

Overdækket galleri forbinder klokketårnet og katedralen, kendetegnet ved en raffineret indretning: to originale buegange adlet rustication og vinduer indrammet med elegante tarme opdelt rusticated pilastre.

hellige porte

En anden fortidsminde af klosteret er den hellige Gate og Gate Kirke. Disse strukturer også forholde sig til 1515. Gates er unik, først og fremmest af deres hverv: de var både en kirke og en kraftig fæstning tårn.

Treglavaya Kirken ligger på toppen af firkanten, som skæres af to buede åbninger, og den samlede sammensætning er meget lig omridset af Pokrovsky Cathedral. I hjørnerne af kirken er der to lille kapel, som er kronet med lette trommer hjelm-domes, og det centrale, mere massiv tromle med smalle vinduer er afhængig af to niveauer zakomar.

De ydre vægge er dekoreret med sofistikeret indretning, der ligner træskærerarbejder. Gate Kirke, også gentagne gange genopbygget, men i 1958 restaurering arbejde på projektet AD Varganova, vendte tilbage til det oprindelige udseende af den unikke monument.

Trapeznaya Pokrovsky kloster (Suzdal)

Denne bygning, som ligger nord for Pokrovsky Cathedral, har mere til fælles med Polen end med russisk arkitektur. Det blev bygget i 1551. Ved den strenge form af en to-etagers bygning tilstødende spisestue er ganske lille undfangelse kirke, som kan identificeres ved en lille kuppel. Massive hvælvinger underskønne hal, som ligger på anden sal, støtte søjle, der står i centrum.

Stueetagen var afsat til forretningslokaler. Den eneste udsmykning af denne bygning kan kaldes ornament i form af tabletter ifølge røde mursten, kuverten omkring bygningen omkredsen. På den vestlige side er der en sekskantet klokketårn.

Refectory i Pokrovsky Monastery (Suzdal), der anvendes til at være omgivet af flere udhuse. Single-etagers hytte, som blev brugt til madlavning, blev opført i det XVII århundrede. I dag er det restaureret og er et sjældent eksempel på kloster arkitektur.

stævning hytte

I den sydlige del af klosteret er bevaret monument af russisk civile arkitektur - skrift hytte. Dens interiør begyndelsen af XVIII århundrede, blev restaureret i 1970. I hulen af bygningen er den såkaldte sten taske. Den indeholdt fangen bolig.

hegn

Den allerførste hegn af sten kloster blev bygget tilbage i det XVI århundrede, og senere blev det ombygget flere gange, og i det XX århundrede e.Kr. Varganov det restaureret. Plottet er et gammelt hegn med et telt tårn, blottet for dekoration, det hører til det XVII århundrede. Det er beliggende i den nordlige del af området, og danner en lille privat terrasse. Tower (XVIII århundrede), dekoreret med halvkugleformede kupler, meget malerisk. Eksperter mener, at, måske, i begyndelsen havde de også en overdækkede.

Hotel "forbøn"

Russiske og udenlandske turister beundre de gamle Suzdal. Pokrovsky Kloster indgår i programmet for næsten alle udflugter. Mange rejsende er overrasket over, at ved indgangen til klostret, de ser pæne træhuse.

Sagen er, at den flotte tid af perestrojka i klostret var placeret hotel "forbøn" er en stiliseret sommerhus. De elskede at stoppe udenlandske turister. I 2008 ophørte hotellet sin drift, og ejerne gav klostret huse. Nu her er et børnehjem for piger, samt monastiske celler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.