SundhedKvinders sundhed

Strukturen af brystet, dens udvikling

For at forstå strukturen og oprindelsen af brystet anatomi hjælp. Brystkirtel - en modificeret apocrine svedkirtler udviklet fra ektoderm. Hos mennesker, udvikling af mælkekirtlerne forekommer ved den sjette uge af intrauterin liv. I brystet huden er tynd og sart, det indeholder hårsække, sved og sebaceous kirtler. Brystkirtlen har en flerhed af nervefibre fra skulderen og cervikal plexus og interkostale nerver. kirtel legeme har en konveks discoid form, farve normalt svagt lyserøde, tyk konsistens, den gennemsnitlige diameter af basen er 10-13 cm Breast piger har en gennemsnitsvægt på 150-200 g og amning -. 400-900, Y de fleste raske unge kvinder er formet kirtel halvkugle og er uprugimi.Stroenie bryst størrelse, form og placering har individuelle egenskaber og funktioner.

Strukturen af brystet og dens anatomi

Kvinders bryster består af mange celler, der producerer mælk, der er indsamlet i lobules. Fra hver særskilte skiver afgår mælkeagtig strøm, og alle segmenterne er samlet i segmenter med en terminal kanal, i hvilken er kombineret alle terminale små kanaler.

Andel radialt anbragt i forhold til patten og er adskilt fra hinanden fedtvæv. Hver aktie kirtel er formet som en kegle med spidsen ved brystvorten, hvor den åbner udskillelseskanal. Kanaler til brystvorten udvide, danner en mælkeagtig bihuler. Dannet området omkring brystvorten kaldes areola, og den lille bakke på det - det er svedkirtlerne. Strukturen af brystet hos kvinder afviger fra mandlige kirtel struktur.

Væksten af mælkekirtlerne udføres takket være prolactin (et hormon af hypofyseforlappen) og ovarie hormoner. På grund af prolactin laktation opstår. I den første halvdel af graviditet breast stigninger i størrelse, som forekommer i den anden halvdel af væksten af epiteliale sekretoriske aktivitet partite celler, som består af alveoler. Ved slutningen af graviditet og for et par dage efter fødslen øger udskillelsen og producerer gullig, tyk nærende væske kaldet colostrum. Kan en ændring i sammensætningen af sekreter, bliver det mere flydende konsistens og mælken. Ved udgangen af fodring periode, nedsætter mælkeproduktionen og stopper indtil næste graviditet.

Breast udvikling i piger opstår i puberteten i alderen 10-15 år. Processen starter med væksten i brystvorten og areola peripapillary begynder derefter bryst vækst generelt. Breast hos kvinder er stigende i lang tid, og endelig sikrede bryststørrelse først efter fodring baby. Den næstsidste etape af vækst af brystet fylder 15-17 år.

Brystkirtel - labile organ, samt livmoderen påvirkes af cykliske ændringer. Før påbegyndelsen af menses forekommer proliferation af kirtler, væv svulme op, jern bliver ødematøs og sprødt. Efter afslutningen af menstruation, disse symptomer forsvinder. I overensstemmelse med alder perioder bryst er opdelt i 4 typer.

  1. Jern pige eller kvinde 20-25 år. Brystkirtlen har en ensartet struktur, mælk kanaler umærkelig premammarnogo space bredde på 5 mm.
  2. Kræft hos kvinder i alderen mellem 25 og 40 er funktionelt aktiv. Hendes mælkeagtig passager er foret med epitel, konstant vokser på væggene er der grene med terminal sekretoriske vesikler. Strukturen af kirtlerne varierer på grund af cykliske ændringer.
  3. Brystkirtel overgangsalderen. I præmenopausale kirtelvæv spredes i form af små øer i glandulære trekant, som er adskilt fra fedtvævet felter. Med alderen, mængden af glandulær parenhim falder bryst er masket. Fibrøst væv vantrives.
  4. Mælkekirtler postmenopausale kvinder. I overgangsalderen ændringer i brystet bliver irreversibel kirtelvæv forsvinder helt, det fortrænger fedtvæv.

Som nævnt ovenfor, strukturen i brystet afhænger af alder, udviklingsniveau af genitalierne, fra fase af menstruationscyklus af kvinder, hormonel status, varighed af graviditet og amning. Alder er den vigtigste faktor, der bestemmer strukturen typen kirtler. Men ikke desto mindre, der er en individuel variation i reduktion og udvikling af glandulær elementer, som bestemmes af fordøjelsessystemet, endokrine og andre faktorer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.