HjemlighedHavearbejde

Spray roserne. Lille dronning af haver

Perfektion har ingen grænse. Det er nemt at se dette ved at kigge på de nye storslåede varianter af roser, der forbløffer med deres pragt eller tværtimod beskeden og udsøgt skønhed. Hvor mange nye smukke blomster dukkede ikke op i vores haver, rosen forbliver altid blandt dem dronningen. Nyligt dukkede spray-roser har vundet et sted under solen og i hjertet af beundrere af disse storslåede blomster.

Spray - stænk af knopper

Spray - en ny gruppe af roser, på mange måder ligner gruppen af floribunda. Lille, ideel form for blomster, samlet i store blomsterstande, er meget velegnet figurativt navn, hvilket betyder i oversættelse fra engelske "stænk". Hver kvist, strødt med talrige charmerende blomster, ligner en miniature buket. Tenderness, refinement og samtidig højtidelighed karakteriserer blomstersammensætninger, hvor der er en rose-spray. Foto, selv den mest dygtige, kan ikke formidle skønheden i disse farver.

Roser fra spraygruppen har tætte men lave buske, der er ideel til dyrkning i beholdere og på små blomsterbed. Højden af planter når 60-80 cm. Blomstrer sprayer hele sommeren til frosten.

Pas på sprayroser

Konstant og rigeligt blomstrende roser i denne gruppe er et fremragende valg både til dyrkning på et snit og til udsmykning af terrasser, balkoner, blomsterbed. De betragtes som uhøjtidelige og kræver ikke særlig pleje.

For stiklinger vælges tynde nedre processer med 3-4 blade, de skæres skråt og efterlader to nederste knopper og et blad. Denne procedure udføres bedst om sommeren, fra maj til august. Stiklinger plantes i en blanding af tørv med sand i forholdet 3: 1 eller i en speciel primer til roser. Fra oven er de dækket af gennemsigtige poser eller glasburker. En måned senere danner en ung, forankret busk.

Sprayroser har brug for nøjagtig samme pleje som alle andre repræsentanter for familien Rosaceae, de har også brug for befrugtning, lossning, vanding, beskæring, fjernelse af falmede blomster. Til vandplanter er det ikke nødvendigt for ofte, kun ved tørring af det øverste lag af jorden. Mulching hjælper med at holde fugt længere, så det er ikke værd at forsømme det.

Spray-roser bruger meget energi på blomstring, de kan ikke gøre uden fodring. Mineralgødning, især langvarig handling, bør introduceres om foråret, under dannelsen af skud. Den anden fodring vil blive påkrævet efter den første bølge af blomstringen.

For at forynge buskene skal du trimme flere gange i løbet af sæsonen. Først og fremmest skal du fjerne beskadigede og tørre grene og kun efterlade stærke skud. Uden beskæring roser mister dekorativitet, og blomstringen forringes. Mange mennesker tror, at roser er lunefuldt, og det er svært at dyrke dem. Faktisk er det let dyrkede blomster og de mest uhøjtidelige blandt dem - rose-spray.

Karakterer af miniatureroser

Gruppen omfatter en række udelukkende dekorative sorter, der har særpræg i farver, størrelse og form af blomster og blade. Her er nogle af dem:

  • Rose of the Arrow Folies sorten har lilla røde blomster med hvide streger, blanke mørkegrønne blade og stærke stilke med store pigge. Disse smukke roser er rigeligt blomstrende og næsten upåvirket, knopperne er ikke beskadiget af regn. Velegnet til masseplantning.
  • De rigelige og langblomstrende roser i Raymond Priv- mærket har en sjælden lilla, med en lilla farvet farve. Den lyse gule peephole i midten af knoppen supplerer meget pænt blomsternes sjældne skønhed. Buskene er lave, op til 30 cm. Planten tolererer varmebrønden. Bruges til grupper og kantstoler.
  • En af de populære sorter er Allegria. Det adskiller sig i originale dobbeltblomstrede blomster af delikat form og mættet orange-laks eller koralfarve. Roser har næsten ingen smag. Buskene er oprejst, op til 70 cm høje. Twigs er en flok 25-30 knopper. Blomster hele sæsonen.
  • Lydia- sorten kaldes ofte spray-rose-prøven. En lille busk under blomstringen forsvinder helt under smukke buketter af små blomster af ideel form. Farven skifter fra cremet rosa til næsten crimson ser meget imponerende ud. Blomstrer Lydia kontinuerligt og rigeligt, tolererer godt afkøling, lidt syg. Dyrk det til at skære eller til at dekorere haven i forgrunden af mixbordere og blomsterbed.

Perfektion har ingen grænse. Og de klassisk luksuriøse roser på lange stængler, og de små roser, der opsamles i blomsterstanden, forbliver altid dronningen af blomster. Vivat, dronningen!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.