SundhedPræparater

Analog "cephalexin" - brugsanvisning, rådgivning om valg

Behandling af nogle sygdomme uden brug af antibiotika er simpelthen umuligt. Denne gruppe af stoffer er den mest forskelligartede blandt narkotika. Repræsentant for de første generations cephalosporiner er "Cephalexin". Det stof anses for at være den mest kraftfulde semisyntetisk antibiotikum, der anvendes i en række patologiske tilstande. Hvis det er nødvendigt, kan lægen vælge analog "Cephalexin", som handlingen vil ikke være mindre effektive. Lad os betragte stoffet selv og sine populære udskiftninger.

"Cephalexin": en generel beskrivelse af lægemidlet

Præparat "Cephalexin" som cephalosporin af første generation har en tilstrækkelig bredt spektrum af terapeutisk virkning. Til det følsomme fleste patogener: Streptococcus, klebsielly, Staphylococcus, Escherichia, Salmonella, forskellige patogener af tarminfektioner, Shigella, Proteus, Haemophilus influenzae. Stabilitet skærm mykobakterier, der forårsager tuberkulose, enterobakterier og enterokokker.

Lægemidlet har en baktericid virkning, dvs. fører til døden af mikroorganismer. Dette er især vigtigt, hvis patienten er for svag og er ikke i stand til at modstå sygdommen. antibiotikum "Cephalexin" bruges også i pædiatrisk praksis. Suspensionen er designet specielt til behandling af unge patienter og har en behagelig smag og en frugtagtig aroma.

Biotilgængeligheden af lægemidlet er 90-95%, lægemidlet absorberes næsten fuldstændig fra tarmen. Antibiotikummet har en høj syreresistens, endnu anvendelsen af fødevarer under eller efter at tage medicinen et par langsom adsorption, men det vil ikke påvirke fuldstændighed. Den maksimale lægemiddelkoncentration observeres efter 2 timer efter påføring af medikamentet. Hvis abnorm leverfunktion og nyre koncentration "cephalexin" stiger.

Indikationer for brug

Instruktioner til anvendelse af det antibakterielle stof "Cephalexin" (patienter bekræftede ratings virkningsgrad) anbefaler at bruge det i en række inflammatoriske og infektiøse processer i kroppen, som blev forårsaget af følsomme bakterier for det aktive stof.

Ifølge den sammenfattende medicin er ordineret til følgende patologier:

 • sygdomme i de øvre og nedre luftvejsinfektioner (tonsillitis, bronkitis, lungehindebetændelse, lungebetændelse, pharyngitis, lunge absces);
 • betændelse i urinvejene (blærebetændelse, urethritis, pyelonephritis);
 • infektiøse natur af reproduktive system (endometritis, vulvovaginitis, betændelse i æggestokkene, gonorré);
 • smitsomme sygdomme i huden (pyodermi, furunculosis);
 • sygdomme i bevægeapparatet (osteomyelitis, en inflammation i leddene).

udstedelse

Semisyntetisk antibiotikum "Cephalexin", hvis pris er betydeligt lavere end mange analoger af den sidste generation, det er tilgængeligt i flere former. For voksne patienter et præparat anvendes fortrinsvis i form af tabletter (kapsler). En kapsel indeholder 250 mg aktiv bestanddel cephalexin. Den anden form for fremstilling - granula (pulver) til fremstilling af en opslæmning. Denne indstilling er ideel til behandling af børn. 1 ml af den færdige opløsning til oral indgivelse indeholder 25 mg aktiv bestanddel.

lægemidlet ikke frigives i form af injektioner. analog "cephalexin" fx "ceftriaxon" (tredje generation cephalosporin serie antibiotika) kan tildeles efter behov intramuskulær eller intravenøs administration.

Brugen af "cephalexin" i pædiatri

Denne praksis med behandling af børn betragtes fælles nok antibiotikum. Som mere avancerede modstykker, "Cephalexin" held klarer med forskellige patologier af bakteriel og smitsomme natur hos børn i alle aldersgrupper. Drug fabrikanter advarer om, at stoffet bør anvendes med forsigtighed hos spædbørn under seks måneder. En beslutning om, at det er nødvendigt at bruge antibiotika i dette tilfælde kan kun acceptere lægen, idet der tages hensyn til barnets sygehistorie.

"Cephalexin" (suspension) kan administreres til børn under 14 år. Det er meget mere effektive end penicillin, som ikke har relativt stabile enzymer produceret af patogene mikroorganismer.

Antibakterielle klarer med halsbetændelse, langvarig bronkitis, Escherichia coli, en blære infektion, otitis media og andre sygdomme specifikke for børn.

Hvordan søger?

Lægemidlet, som enhver anden analog "cephalexin" skal tages i nøje overensstemmelse med alderen-dosis. Regulering kan kun foretages af den behandlende læge. Voksne vist påført til 2 g aktiv bestanddel per dag. Doseringen bør opdeles i flere gange med jævne mellemrum.

Suspensionen er beregnet til behandling af børn, blev fremstillet ved tilsætning afkølet kogt vand i en flaske med et pulver til kassen. Volumenet af fluid vil afhænge af doseringen af den aktive bestanddel. Efter tilsætning af vand, skal hætteglasset dække og rystet, indtil en homogen masse. Den resulterende slam har en behagelig smag, der i høj grad vil lette medicin barn. Bemærk, at før hver efterfølgende anvendelse af lægemidlet flasken skal rystes. Opbevar suspensionen i 14 dage.

Hvad gør manual?

Ifølge vejledningen, er du nødt til at tage antibiotika i mindst en halv time før du spiser. Den optimale interval mellem doserne - 6 timer. I "Cephalexin" individuelt justeres dosis af lægemidlet. For børn op til 12 måneder - vægt op til 10 kg - højst 500 mg (2,5 ml pr dosis). Hvis barnets alder fra 1 til 6 år - en daglig dosis på 1 g (5 ml enkeltdosis). I nogle tilfælde kan lægen øge dosis til 7,5 ml. Børn 6-14 år, bør dosis af det aktive stof ikke overstige 2 gram om dagen.

Kontraindikationer og bivirkninger

De vigtigste kontraindikationer for anvendelsen af antibiotika er tilstedeværelsen af øget følsomhed af patienten til den aktive bestanddel. Med omhyggelig brug medicin, hvis du er allergisk over for antibiotika af penicillin gruppe.

Før du begynder behandlingen, bør du sætte dig ind i de bivirkninger, som kan forårsage "Cephalexin". Vidnesbyrd viser, at bivirkninger forekommer i højere grad fra mave-tarmkanalen (dysbiosis, forstoppelse, diarré, flatulens, appetitløshed).

Allergiske reaktioner, såsom urticaria, kløe af huden, anafylaktisk shock (sjælden). Der kan være uregelmæssigheder i nervesystemet: svimmelhed, hallucinationer, hovedpine. Mindst tilbøjelige til at opleve bivirkninger fra det hæmatopoietiske system, såsom lymfopeni, trombocytose, leukopeni.

udvalgte analoger

Når en allergisk reaktion og forskellige uønskede bivirkninger læge kan vælge at erstatte det oprindelige stof. Den samme procedure udføres, hvis der observeres et par dage efter behandlingens start positiv dynamik. Analog "cephalexin" kan vælge fra både den første og den sidste generation. I sidstnævnte tilfælde er de spredt-spektrum antibiotika har handlinger og udviser aktivitet til næsten alle patogener, hvilket førte til næsten ingen bivirkninger.

De første generations cefalosporiner er følgende lægemidler:

 • "Antsef".
 • "Sporideks".
 • "Ospeksin".
 • "Orizolin".
 • "Natsef".
 • "Ekotsefron".
 • "Soleksin forte."

Disse præparater er kendetegnet ved en forholdsvis lille niveau af aktivitet af gramnegative bakterier. De fleste er tilgængelige i forskellige former - suspensioner, tabletter, injicerbare opløsninger. Den mest passende løsning for terapi bør vælge den behandlende læge.

Repræsentanter for den anden generation er "Cefaclor", "Aksotsef" "Cefuroximaxetil", "Tseklor". En bredere aktivitetsspektrum har en tredjegenerations cephalosporiner "cefotaxim" "Ceftriaxone", "ceftazidim", "Pantsef", "Medakson".

Antibiotikum "Ospeksin"

Instruktioner angiver, at lægemidlet kan anvendes til forskellige infektiøse og inflammatoriske processer. Indikationer er sygdomme øvre luftveje (sinuitis, pharyngitis, tracheitis, bronkitis, lungebetændelse), infektion af uorgenitalsystemet, og bløde væv.

Tilgængelige lægemiddel i form af tabletter og pulver til suspension. I sidstnævnte form for "Ospeksin" bruges ofte i pædiatrisk praksis. Doseringen af antibiotika kan beregnes kun af den behandlende læge. Ved forekomst af bivirkninger (kutane reaktioner, fordøjelsesforstyrrelser eller nervesystemet) bør stoppe med at tage stoffet og konsultere en specialist for at justere behandlingen.

"Sporideks" eller "Cephalexin"?

instruktioner Antibakterielle drug "Sporideks" gælder for de første generations cephalosporiner. Dens anbefales til mild til moderat sygdom. Indikationerne for antibiotikaordineringen er infektioner i hud, kønsorganer og urinveje, øvre og nedre luftveje, bevægeapparatet.

Kapsler og granulater til suspension fremstillet i forskellige doser - 125, 250 og 500 mg aktivt stof. Børn anbefales at administrere et antibiotikum i form af en suspension. Den daglige dosis afhænger af sværhedsgraden af sygdommen og patientens alder.

Lægemidlet har samme virkningsspektrum som "Cephalexin". præparater pris afviger lidt, men "Sporideks" findes i apoteker er sjældne.

Lægemiddel "Ekotsefron": en kort beskrivelse

første generation cephalosporin er baktericide og udviser aktivitet mod grampositive mikroorganismer. Lægemidlet er tilgængeligt i kapselform. Det aktive stof absorberes let fra gastrointestinalkanalen. "Ekotsefron" anbefalet ikke at udpege i tilfælde af overfølsomhed over for cephalosporiner.

Prisen er næsten altid påvirker valget af lægemidler til behandling. Derfor blandt cephalosporiner populære stoffer af den første generation af denne gruppe af antibiotika. For eksempel, en flaske "cephalexin" koster i gennemsnit omkring 100 rubler. Mens for "Ekotsefron" bliver nødt til at betale 80 rubler.

Under alle omstændigheder bør det erindres, at lægerne ikke anbefale selvmedicinering, og vælg lægemidler uden forudgående lægeundersøgelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.