Mad og drikkevarerDrikkevarer

Sportsdrikke, hvorfor drikker dem?

Ofte på længden og kvaliteten af uddannelsen processen påvirker mangel på energi og dehydrering. Derfor, for at mætte de gavnlige stoffer af professionelle sportsfolk forbruge sportsdrikke, som indeholder alle de nødvendige mineraler og vitaminer til at genoprette kroppens funktioner. De kan købes færdiglavet, og forberede dig.

Sport drikkevarer eller vand: der er bedre?

Patologisk mangel væske i kroppen forsinker metabolisme og proteinstofskiftet. I processen med at træne en person sveder kraftigt. Siden da udskilt væske og mineraler nødvendige for aktiviteten af magnesium, calcium, natrium og kalium (kaldet elektrolytter). Og dette igen fører til dehydrering og bremse blodforsyningen systemet. For at gendanne kroppens funktioner er nødvendigt at fylde tabet af væske og mineraler. Hvis uddannelsen processen ikke vare mere end en time, opsvinget er ganske velegnet til almindeligt vand. Hvis styrketræning er designet til en lang tid, bør en person spiser specielle drinks til sport, de hurtigt erstatte tabet væske, og også indeholder vitaminer og kulhydrater, der fremmer arbejdet med musklerne. Særligt vigtigt er processen for barnets krop, i modsætning til en voksen, han ikke er i stand til fuldt ud at regulere deres vand og elektrolytbalancen.

De stoffer, der indgår i drikken for atleter og deres betydning

Under træning kroppen oplever et tab ikke blot væske, men også nødvendigt for den korrekte funktion af sine agenter. Derfor skal de udskiftes. Sammensætningen af sportsdrikke indbefatter sådanne stoffer, der er nødvendige for organismen, som elektrolytter og kulhydrater.

Elektrolytter har til formål at opfylde tre vigtige funktioner i kroppen:

  • er vigtige mineraler;
  • involveret i envejs diffusion af fluid mellem visse dele af kroppen;
  • deltage i syre-base balance, hvilket er afgørende for normal funktion af celler. Liste over elektrolytter i den menneskelige krop som følger: sulfat, phosphat, bicarbonat, chlorid, magnesium, kalium, natrium.

Kulhydrater (som repræsenterer glucose) findes i kroppen i muskel og lever. De er den vigtigste leverandør af energi. Uddannelsen tager udskilles per minut til omkring 4 gram kulhydrater. Og hvis dens varighed er mere end halvanden time, bestanden tilbage. Kroppen vil producere et nyt parti af glykogen tidligst 48 timer. Derfor skal atleter være en speciel drik under træning. Det bør forstås, at jo højere niveau af kulhydrater, der forbruges i en væske, vil den langsommere frigives mave.

Beverage "sport" for beskæftigelse med kulhydrater til 8% passere maven med en hastighed på postevand. Elektrolytter (især natrium og kalium), der er indeholdt i drikken, reducere urin dannelse, fremskynde absorptionsprocessen i tarmen og fremprovokere en forsinkelse i cellerne i væsken.

Vand til atlet, der kører på en langsigtet uddannelse er ikke den bedste drink. Den indeholder ikke elektrolytter, det ikke bærer den energi og forårsage oppustethed.

Klassificering af sportsdrikke om indholdet af nyttige stoffer

Der er tre hovedtyper af drikkevarer, der afviger i andelen af kulhydrater og elektrolytter:

  1. Isotoniske drikkevarer (Carbohydrate indeholde op til 8%). Denne type af drikkevarer hurtigt fylder tabte væsker og leverer uddannelse svækket krop energi. Den ideelle type af drikkevarer for løbere (lang og midterste afstande), bodybuildere, for deltagerne i spillet (holdet) sport.
  2. Hypotoniske drikkevarer (en lavere procentdel af kulhydrater). Gendanner tabt gennem sved væske. De er udvalgte atleter, der ikke er nødvendige kulhydrater øget, men der er behov for at genopbygge tabte væsker. Dette kan for eksempel være, gymnaster.
  3. Hypertoniske drikkevarer (har en høj procentdel af kulhydrater). Kræves for at genopbygge glykogen i muskelvæv.

Klassifikation drikkevarer til sportsfolk, der modtager relativ tid

Inddeles i to kategorier:

  • beregnet til at drikke under træning;
  • beregnet til at drikke efter træning.

Isotoniske drikke tilhører den første gruppe, såvel som deres modstykker med antioxidanter. De er lavet på basis af sukker. De er rige på vitaminer og mineraler komplekser.

De fleste af de drikkevarer til sporten indeholder en tilstrækkelig mængde sukker (ofte op til 10%). Sådan en høj procentdel af kulhydrater (enten glucose eller saccharose) forøger absorptionshastigheden af næringsstoffer i blodet. I dag har forskere bevist, at stærkt koncentrerede sukker baserede drikkevarer forbedre ydeevnen og udholdenhed under en særdeles langvarig øvelse. Dette skyldes det øgede udbud af muskelvæv i kulhydrater, glykogen reduktion og fastholde niveauet med en oxygen balance af antioxidanter.

Drikkevarer beregnet til at drikke efter sportslige belastninger peptidiske og peptid-glutamin. Nylige beriget kulhydrater, antioxidanter, mineraler assemblager og plante hydrolysater. Disse drikkevarer er perfekt genoprette den fysiske form af atlet.

Peptid omfatter også carbohydrater, såsom maltodextrin og hvede eller soja hydrolysater.

Drinks nogen af kategorierne nødvendigvis indeholde vitaminer af gruppe B, A, tocopherol, ascorbinsyre, zink, jern, selen, magnesium og andre næringsstoffer og elementer.

Hvordan man laver en sportsdrik derhjemme?

Ved udarbejdelse drikkevarer af denne type kan variere de forskellige ingredienser vil blive valgt, indtil den ønskede smag og dosen til opretholdelse af kroppens aktivitet.

Den nemmeste sportsdrik opskrift: 100 gram enhver frugt juice (fortrinsvis frisk presses) fortyndet med vand (350 g) og hæld en knivspids salt. Hvis der under uddannelse effekt af drikken ikke er nok, kan du øge mængden af sukker og saft indtil den når den optimale forhold.

Der er en anden opskrift, der er meget populær blandt sportsfolk. For at forberede den isotoniske sportsdrik kategori hjem skal bruge: 20 gram honning (du kan erstatte sukker), en knivspids (et gram) af salt, 30 ml varmt kogt vand, 30 ml friskpresset citronsaft og appelsin, to kopper koldt kogt vand. Bland salt og honning (sukker) med varmt vand. Hæld koldt vand og saft. Lad det stå i 10-15 minutter, og du kan drikke.

konklusion

Som en konklusion kan det bemærkes, at brugen isotoniske drikke bør alle atleter, hvis styrketræning varer mere end en time. Forbered et sådant produkt kan være i hjemmet, vælge de rigtige proportioner, og købe færdige løsning i flydende og pulverform. Pulveret er vigtigt at plante den mængde vand som angivet af fabrikanten for at opnå den ønskede koncentration af stoffer. Nødvendigt at anvende et sådant produkt i form af varme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.