FormationVidenskab

Spectrum - hvad er det? Dens definition og anvendelse

Artiklen afslører begrebet "området": hvad er, hvad er de arter, hvor det er relevant. Vi beskriver synlige og ikke synlige for det menneskelige øje intervaller af elektromagnetiske bølger. Viser områder af livet, som er udviklet gennem videnskaben om spektre - spektroskopi.

Den synlige verden af mennesket

Det menneskelige øje - et mirakel af naturen, højdepunktet af evolutionen. Alle former for levende væsener opfatter verden forskelligt. Vi fik også rollen som tilskuere. Psykologer siger, at op til halvfems procent af de oplysninger vores hjerne modtager gennem farver og nuancer. Da synet er så vigtigt, er det nødvendigt at besvare spørgsmålet: "? Spectrum - hvad er, og hvad er den rolle af menneskers liv" Sikkert selv de yngste læsere har hørt om en regnbue simpel Counting "Hver jæger ønsker at vide, hvor sidder Fasan". Det første bogstav i denne enkle udtryk antyder rækkefølgen af navnene på farverne. Således er de fleste mennesker er tilgængelige fra rød til lilla. Alt, opfattes af det menneskelige øje, er en kombination af lys og skygge. Men vi ikke se alle dele af spektret. Vi er kun tilgængelige synlige område. Han kaldte det, fordi øjnene af vores arter, homo sapiens, er det opfattes. Det er bemærkelsesværdigt, at nogle mennesker ser en lille smule mere - for eksempel nær-infrarød eller ultraviolette område. Det siges, at det første ofte tilgængelige for kvinder, og den anden - til mænd.

Begrebet spektret

Således fordelingen af værdier af en bestemt værdi - område. Hvad er dette koncept nu står vi over det. Antag en mand ud af butikken bringer en masse produkter. Den nemmeste af disse - hønseæg, det værste - kylling slagtekroppen. Massespektrum bragt shopping ligger mellem disse to grænser. Og hvis vi vejer hvert produkt for sig og oprette en tabel, hvor meget og hvilken vægt er i posen, vil vi få et fuldt sortiment af masserne.

elektromagnetiske spektrum

Men oftere det henviser til et andet aspekt af begrebet "spektrum". Hvad menes der med dette, vil vi afsløre nedenfor. Vores regere verden elektromagnetiske bølger. Af deres natur, kan du tale i timevis, men lad os ikke blive distraheret. Husk kun at de er genereret ved at flytte ladede partikler. Omfanget af elektromagnetiske bølger omfatte langt mere end den vifte af farver, der er i stand til at se vores øjne. Radiobølger, infrarød, ultraviolet, røntgenstråler og især gammastråler - alt dette er ud over vores umiddelbare opfattelse. Tænk, hvis folk var i stand til at løse, "se", for eksempel, wi-fi, eller et radiosignal til bilen, eller kropstemperatur. Det synes utroligt, at dette er muligt. Verden ville være meget anderledes, folk lære at kunne lide. Men der er væsener på vores planet, der opfatter det omgivende rum, præcis som slanger eller kakerlakker.

typer spænder

Jeg er sikker på mange, at have læst det foregående afsnit, så spørg dig selv: "spektrum - det er virkelig kun de elektromagnetiske bølger?" Svaret er simpelt: nej. Hvad vil blive diskuteret nedenfor, det har noget at gøre med statistik, men lad læseren fortvivl ikke, fordi intet svært ikke forventes. Så hvis der er nogen værdi, der er i stand til at træffe visse diskrete værdier i den nedre og øvre grænser, er det muligt for spektret. At det kan være for værdi, er det ligegyldigt. Det behøver ikke engang være en tællelig størrelse eller volumen type. Det kan synes utroligt, men i hverdagen ligesom der opstår ved hvert skridt. Mor kokke godt og fyrre-tre retter - det er en kulinarisk spektrum. Barnet læser to til ti bøger om måneden - et udvalg af antallet af bøger læst. Men alle læste publikationer bestemme spektret af menneskelig viden. Dad drikkevarer kun kirsebær og vandmelon juice, og det er dens udvalg af drikkevarer. Som du kan se, er konceptet anvendes meget bredt. Selv hvis en person står foran skranken med is, er det - rækken af sit valg. For ikke at nævne den daglige fremgangsmåde på grund af en personlig oplevelse og moral.

Typer af optisk spektrum

Apropos elektromagnetiske bølger, har vi rørt sådan noget som et spektrum af farver. Men alt er ikke så enkelt. Den sædvanlige farve af et objekt bestemmer, hvilken bølgelængde af fotoner reflekteres fra overfladen. Dog helst fast krop har, udover udvendige flader, og selv interne struktur, som er skjult i sin helhed. Det spektre hjælpe hende identificere. Men i dette tilfælde tøv ikke med fotoner, partiklerne i selve stoffet. Og disse vibrationer, eller rettere deres sortiment, ifølge alle de links i strukturen. Eller se nogen måde at løse disse oplysninger er det umuligt uden specialværktøj.

Anvendelsen af optiske spektre

Men omfanget af anvendelsen af disse spektre er virkelig ubegrænsede. Der er en separat gren af viden om de fysiske, dedikeret til deres undersøgelse og anvendelse. Biologi, krystallografi, atomenergi, udvikling og undersøgelse af kosmos ville ikke være i stand til at nå det nuværende niveau, ikke hvorvidt menneskeheden har en vidunderlig måde at udforske verden - spektroskopi. Selv medicin kender eksempler bruge et værktøj som et spektrum. Bestemmelse af den kemiske sammensætning af blod og plasma fortælle, hvilke der er manglende elementer i kroppen. Mange sygdomme kan opdages tidligt. Dette er især vigtigt for kræft og dissemineret sklerose.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.