Mad og drikkeOpskrifter

Sosvinskaya sild - hvordan man kan se den kongelige delikatesse på bordet

Fisk i vores land er altid blevet betragtet som en delikatesse, især dens sjældne sorter. Og hvis du tror at den dyreste og sjældne fisk - nødvendigvis rød og stor, så fejler du. For titlen på den mest legendariske fisk delikatesse med succes kan konkurrere sosvinskaya sild. Hvad er denne fisk, og hvorfor fik det det navn?

Funktioner af fisk

Faktisk er Sosva-silden slet ikke sild. Det tilhører familien af hvidfisk, underfamilie af laksefisk, og dens nærmeste slægtninge er omul, nelma og vendace. Det virkelige navn på denne fisk er tugunen, og det blev på grund af dets levested. Faktum er, at tugun er en endemisk, det vil sige en art, der lever i et enkelt, begrænset sted og ikke svømmer væk fra sin fødested. I dette tilfælde er det floderne i Sibirien. Men i den lille biflod af Ob, i det nordlige Sosva, nær landsbyen Berezovoe i det autonome område Khanty-Mansi, findes den mest talrige og mest lækre Sosvinskaya sild.

Hendes foto viser et uigennemtrængeligt, lille - op til 20 cm i længden - en rundlig fisk, der ligner noget eksternt, men med smagegenskaber, der overstiger det mange gange.

De tager en tugun om foråret, under et højt vand, når han går til opfedningsskoler. Det er derfor ikke praktisk at spinde og ikke engang et net, men et signal. I midten af sommeren kommer den svækkede tugun tilbage fra lavvandede flodmundinger, flodmundinger og bifloder til floden for at gyde. På dette tidspunkt er det også let at fange. Fiskeri er dog blevet forbudt i nogen tid siden befolkningen i regionen er hurtigt faldende. På trods af alle forbud og store bøder, tager fangstmaskere næsten døgnet rundt en tugun i sin tur.

Den kongelige fiskes historie

I Rusland var Sosva-silden elsket fra oldtiden, og selv før den blev kaldt hendes kongelige sild, da de leverede den direkte til kongebordet. Peter Jeg var meget glad for hendes smag.

I sovjetiske tider producerede den kun 10 tons om året, og kun på grund af dette boede landsbyen og den lokale fiskefabrik. En gang om året efter fangst og pickling blev der sendt et køleskab fra Moskva, som tog værdifuld dåsefoder til borde for de allerførste statsborgere.

Også kendt er det faktum, at på Jalta-konferencen behandlede Stalin Churchill-delikatessen, og han spiste fiskkognac. Sosvinskaya sild var så godt lide af Mr. Churchill, at senere en tønde af denne delikatesse blev sendt til ham på en direkte flyvning.

Hvad gør sosvinskaya sild en delikatesse?

Først selvfølgelig smagen af denne fisk. Det er meget tyndt med en frisk duft af friskhed, der minder om agurk. Selve kød er fedt og ømt nok, at det efter et par måneder i saltlage smelter ind i det uden spor. Derfor bliver fisk saltet og forsøger at sælge lige der. Dette er dog ikke svært - for poachers et kilo kan koste op til tusind rubler. Frisk Sosvinskaya sild holdes meget kort: selvom den ligger lidt, smager den dårlig - i kød er der meget fedt, som i luften hurtigt oxiderer, og fisken bliver næsten umiddelbart, som de siger, med duft. Derfor sælger de officielt ikke frisk, men saltet. Det skal heller ikke fryses, da det helt dræber den unikke smag af produktet.

For det andet skabte ære for hende et underskud og en sjældenhed. Køb det - selv i Khanty-Mansiysk-regionen en stor succes, hvad kan vi sige om det centrale Rusland.

Hvor skal man prøve?

Da denne fisk forbliver lidt, og den holdes meget lille, kan den ikke bringes til hovedstaden eller endog til nabostaten. Derfor salt det på plads - ved Berezovsky fisk fabrik. Der er lignende fabrikker i naboområdet Surgut og Tyumen. Forbered det i fabrikker på en måde - det er en krydret krybbeambassadør, der perfekt afgrænser fiskens smag.

Den nemmeste måde at købe denne fisk på findes på Berezovsky-fiskfabrikens hjemmeside "Sibiriske fisk", hvor der findes flere varianter af Sosva-silden. Der er en virksomhed og et repræsentationskontor i hovedstaden, så hvis du ikke ved, hvor i Moskva for at prøve sosvinskaya sild, skal du kigge efter denne officielle online butik. Der er også en afdeling i hovedstaden i indkøbscenteret "FOOD CITY" på Kaluga motorvejen. Forresten koster en 200 gram bank cirka 500 rubler.

Sådan syltes Sosvina sild derhjemme

Hvis du lykkedes at få en frisk sosvinsku sild, tøv ikke med og prøv det ikke på dig selv. Sådan en fisk bør udarbejdes så hurtigt som muligt og så enkelt som muligt - det er den bedste måde at afsløre smagen af sit kød på. Fiskere spiste normalt det direkte rå, satte det i en spand og påfyldte det med et stort salt. Så var alt simpelt - de tog fisken ved halen, rev af finen, trak indersiden, rev af hovedet (med ød fisk kan alt dette ske i en bevægelse) og sendes i munden.

Men du kan gøre en mere attraktiv udgave af ambassadøren - du kan drys den fugtede fisk godt med salt og peber og forlade en dag, hvorefter du kan spise direkte med knoglerne, de er så blide og bløde. Du kan tilberede en krydret marinade. For at gøre dette skal du sætte hele unpeeled fisk i uoxiderede tallerkener, fyld den med salt i forhold til en spiseskefuld pr. Kilo fisk. Derefter forberede marinaden selv - i 50 ml vand tilsættes et par løvlader, en teskefuld peber, spidskommen, koriander og muskatnød og kog væsken. Derefter afkøles det og hæld fisken, knus det og lad det være i kulden i et par dage.

Alle, der nogensinde har prøvet denne delikatesse, er enstemmigt sikret, at du aldrig vil glemme sin smag, så hvis du kunne finde den på salg, tag den sikkert og smag den sikkert.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.