SundhedMedicin

Sonography. Hvad er det, og hvad er grundlaget for forskningsmetode

Når en læge henviser patienten til ultralyd, er for mange spørgsmål normalt ikke opstå. Men hvis udnævnelsen af brugte mystiske ord "ultralyd", spørgsmålene hælde ligesom ærter. Så er det nødvendigt at forstå, sonografi - hvad er det? Og i nogle tilfælde, er patienten får en lignende opgave.

Association

De første patientforeninger knyttet til at sove, men ultralyd har intet at gøre med det. Ultralyd og ultralydsundersøgelser - forskellige navne for den samme procedure. Af samme forskning er undertiden bruges navn sonografi. Baseret på dette, kan vi drage en simpel konklusion: ultralyd, ultralyd, ultralyd - hvad er det? Denne ultralyd producerer vurdering af morfologiske og funktionelle parametre for organer og humant væv.

På hvilket er den metode

Ultralyd metode baseret på funktionerne i ultralydbølgerne gennem kroppen savnet. Under alle levende væsens organer består af væv af forskellig tæthed og modstandsdygtighed. Med denne ultralyd reflekteres, brydes, spredt eller absorberet. Som et resultat, enheden billedet modtagende opstår. Det er faktisk en optagelse af ultralyd ekkosignaler reflekteret fra genstandene.

Medicinsk apparat til ultralyd (sonografi) anvender en frekvens på 1,5 til 29 MHz. Den maksimale banen, der kan opfattes af det menneskelige øre, 20 kHz. Det resulterende billede - ikke blot konturen af det indre organ eller knogledel som røntgenstråler, og kortlægning af interne strukturer.

Kort beskrivelse af ultralyd maskine

For at gennemføre undersøgelsen ved hjælp ultralydsscanning maskine. Sonography - hvad er det? Hvorvidt alle enheder er de samme? Hvad er de elementer, de består af? Det bedste i enhedens ultralyd apparat kan forstå fysikken. De forstår, hvad der er den piezoelektriske effekt, velbevandret i længder, vibrationer og frekvenser. Almindelig tålmodig nok til at vide, at enheden består af følgende elementer:

  • en generator af ultralydsbølger, dvs. impulsgeneratoren udsender og samtidigt modtage de reflekterede signaler;
  • ultralydssensor-transdyusora, som huser et stort antal pezokristallicheskih transducere i sensoren er der et fokus linse, der giver dig mulighed for at fokusere på den ønskede dybde.

Typer transdyusorov (sensor)

Den indledende division udføres på de mekaniske og elektroniske apparater. Scanning mekanisk sensor udføres ved bevægelsen af strålingselementet (rotation eller vipning). Den største ulempe - lav opløsning billeder, vibrationer og støjende arbejde. Moderne ultralyd sonografi opgive den forældede model, men foretrækker at bruge den elektroniske udgave.

Elektroniske sensorer er mere moderne udstyr. Scan billeder produceret af elektronisk. Billedet er mere klar og fuldstændig. Støj og vibrationer ved betjening af udstyret fraværende.

Ultrasonic scanning er opdelt i en lineær, konveks og sektor type. Følgelig den anvendte 3 slags sensorer:

  1. Lineær. Den benytter en frekvens på 5-15 MHz. Udgange billedet zone undersøgt med høj opløsning, orgel værdi svarer til bredden af sensoren, men dybden scanning af ikke mere end 11 cm. Det er vanskeligt at tilvejebringe et bredt ensartet kontakt sensor til opnåelse af et billede af høj kvalitet. Bruges til at scanne skjoldbruskkirtlen, bryst, mellemstore led og muskler.
  2. Konveks. 1,9-7,5 MHz. Scanning af overfladen af mindre længde end linjesensoren. Sikrer en tæt ensartet kontakt med huden. Giver en smal billede, noget forvrænget i størrelse, men inspektion dybde til 25 cm. Det anvendes til undersøgelse af bughulen og retroperitoneale, urogenitale system, store led (hofte, for eksempel).
  3. Sektor. Den bruger en frekvens på 1,5-5 MHz. Billede større reel. Det giver mulighed for at scanne ved en stor dybde. Oftest anvendes til ekkokardiografi.

Forskellige typer af sensorer, der anvendes til at undersøge den abdominale organer, hjerte, skjoldbruskkirtlen, bryst, ryg og led. Derudover er der mikrosensorer for endoskopi og biopsinåle.

undersøgelse af gravide kvinder

Den bedste mulighed for en fuldstændig undersøgelse af gravide kvinder anses for at være en computer sonografi. Sådant udstyr giver den mest grundige overvejelser til de statslige organer i fosteret, da chetyrehsantimetrovogo størrelse. Undersøgelsen er fuldstændig sikker. Det hjælper med den fjerde uge af graviditeten lytte til hjerteslag, til at identificere og eliminere truslen om abort, svangerskabsuge afklare, identificere udviklingsmæssige forsinkelser og andre afvigelser.

Åbenheden af æggelederne

Behovet for at vurdere åbenheden af æggelederne opstår hos kvinder, der ikke kan forestille sig i en længere periode. Sonografi af æggelederne - en fremgangsmåde til evaluering grundene til, ægget ikke kan opfylde sperm.

Først, lægen undersøger tilstanden af livmoderhulen, skal du sørge for, at kvinden ikke er gravid og har ingen sammenvoksninger, polypper og steder. Endvidere er cervikalkanalen administreret saltvand og evalueret ved anvendelse af sonografi æggeledere. Hvis rørene er acceptabel, drænes væsken fra begge sider af organerne i underlivet. Hvis væsken ikke afladet, og udfylder et segment af æggelederen og livmoderen, er ufremkommelige rør. Ultralyd nøjagtigt kan bestemme placeringen af blokken.

Hvis patienten forstår betydningen af udtrykket "ultralyd", hvad det er, og hvorfor din læge har ordineret undersøgelse, betyder det ikke føler frygt, klar til at opfylde de nødvendige krav til en læge og korrekt henviser til en procedure. Heraf afhænger af mange ting. Som ofte, i stedet for undersøgelse og behandling af skræmte patienter henvende sig til charlataner og "healere", miste kostbar tid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.