FormationUngdomsuddannelse og skoler

Som søer dannes? Find ud af, hvorfor søen dannede

Hvor dejligt, efter en uges arbejde at tilbringe en weekend et eller andet sted uden for byen ved søen, væk fra travlhed i byen. For mange er dette tidsfordriv - en integreret del af ferien. Men ved folk virkelig ved, hvordan man danner søer, de kan være nyttige, men hvad nogle gange ondt?

Hvad er søerne?

Sø - er et lukket depression i jorden, hvor afløbet grundvand og overfladevand, der ikke fordamper. Sådan en fordybning kaldes søen bassinet. På oprindelsen til alle søerne er opdelt i tektoniske, flod (gamle kvinder), kyst-, svigtende, under jorden.

Ved saltholdighed skelne frisk (Baikal), brakvand (kar) og saltsøer (Tchad). Alle forekomster af vand kan være affald, når søen følger en eller flere af floderne; flow - flere floder løber ud i søen, og en eller flere - strømme; afvandede - floderne flyder ind kun søen.

Påfyldning reservoirer opstår på grund af nedbør (regn, sne) eller via grundvandet. Sø også mad kan blandes.

Mineralsk sammensætning søer er carbonat, sulfat og chlorid.

Da søerne dannet?

De fleste af søerne på vores planet - tektonisk oprindelse, der er, blev de dannet i store fordybninger i jordskorpen eller kløfter (tektoniske sprækker). Bunden af søen har en grov skitse og er under havets overflade. Dens banker er dækket med hård rock, dårligt modtagelig for erosion. Alle de dybeste søer dannet som et resultat af brud på skorpen.

Mange forekomster af vand er opnået, og som et resultat af geologiske processer (forvitring, erosion, glacial aktivitet). Blandt dem, de mest almindelige - gletsjersøer på sletterne og i bjergene, samt en fiasko, der blev dannet som et resultat af optøning terrestriske sten. Sådanne reservoirer har en cirkulær form. De er små i størrelse og dybde.

Efter jordskælv og jordskred inddæmmede søer dannes, som kan afskærme ådalene. Der er søer og ådale. Denne såkaldte oxbow søer. Om, hvor formstykke oxbow søer kan blive bedømt af den langsigtede funktionalitet af floden. Hvis klimaet er tørt - afledte alluviale kanaler søer, der danner kæder strækker sig hundredvis af kilometer. Men når vandrer kanaler af delta dannede søer.

Bajkalsøen

Bajkalsøen - den dybeste sø på planeten. Sin maksimale dybde er 1642 km, og den højde når 460 m.

Bajkalsøen uddannelse var resultatet af store skorpe fejl. Baikal er geografisk placeret i Rusland, på grænsen til Republikken Buryatia og Irkutsk-regionen. Det område af reservoiret er 31722 km. I Baikal falder mere end tre hundrede floder og vandløb, hvoraf Selenga, Turka, Sne, Surma. En flod strømmer ud af Ankara. Således Baikal - dræning søer.

Baikal vand frisk og klar. Stones kan ses selv i en dybde på 40 meter! Mængden af mineraler i en lille sø, så vand kan anvendes som destilleres.

Klima Baikal - cool. Vinteren er mild, og om sommeren - cool. Den lever i søen mere end 2.600 repræsentanter fra forskellige planter og dyr, hvoraf de fleste er karakteristisk kun for søen.

Alder sø, forskere bestemmes i de 25-35 millioner år. Oprindelsen af navnet er usikker. Men i tyrkisk - Baikal (Bai-kul) - er rig sø, det er en ubestridelig kendsgerning.

Oprindelsen af marsken

Sump - en del af jorden, kendetegnet ved høj fugtighed og surhedsgrad. I sådanne steder, stående eller underjordiske undergrunden farvande kommer op til overfladen, men "ikke bo" i lang tid. Alle sump forekomme på to måder:

  1. jord vandmætning.
  2. Tilgroning søen.

Ved type sump vegetation er opdelt i skoven, busk, græs og mos. moser relief kan være flad, konveks eller klumpet. For nogle tørvemoser karakteriseret ved dannelsen af (død, men ikke inden udløbet af nedbrudte planter). Tørv anvendes som brændbart materiale, og i medicin (mudder) og industri.

Hvis vi taler om, hvordan man kan danne søer og sumpe, den anden - det er en udviklingsproces først. Reoler slam fører gradvist til forurening og affladiget af søen, hvorved der frembringes moser rige vandige foder.

Værdien af vådområder

Moser - en værdifuld naturarv. Det er en naturlig kompleks, som er hjemsted for sjældne arter af flora og fauna.

Mere almindelig i alle sump tundra, skoven og skoven - i områder med høj fugtighed, hvor nedbør overstiger fordampningen.

Alle moser er opdelt i lavland, bjergegne og overgangsperiode. Kær bliver fodret af grundvand, hesteryg - nedbør. Transition moser - den midterste fase mellem de to foregående typer.

Floraen i marsken er meget værdifuld for menneskeheden. Tyttebær, tranebær, multebær, enebær - bær, der er almindeligt anvendt i medicin. Mange planter fra vådområder anvendes til fremstilling af parfumer og industri.

Moser - en vigtig fødekilde floder. De fleste reservoirer stammer på grund af marsken. Moser - et sekund efter skoven "lunger" af planeten. De genbruge kuldioxid og producerer oxygen.

hemmeligheder af søerne

På Jorden, kan man tælle mere end hundrede søer, om de mysterier, som legender til denne dag.

For eksempel, Sø of Death, som er beliggende i Italien, kun et navn strejker frygte. Omkring ham er der ingen vegetation, og i sit vand - høns. Svøm i søen, er forbudt, og næppe nogen ønsker, fordi i det - en høj koncentration af svovlsyre.

Betragtes unormal sø tom i Alatau. Dens vandet er rent og drikkevand, men ingen levende væsener ikke slå rod i denne sø. Det er alle tomme.

Vagter og Kasakhstan sø kaldet the Dead. I det hele tiden at drukne folk. Når kroppen ikke flyde, men hvis sidder fast på bunden af søen i oprejst stilling på hovedet.

Mange legender ikke blot for søerne, men også deres indbyggere. Alle ved Loch Ness, hvor der ifølge vidner, bor et monster, der ligner en drage. Ikke bare en mærkelig stor fisk med en lang hals og lille hoved blev set. De nyeste oplysninger dateret 2007. Sandhed eller gevinst - endelig bevist.

Hvordan søer er dannet, for nogen er det ikke en hemmelighed, men de mærkelige ting, der fylder deres dybde, er stadig et mysterium, selv til forskere ...

Et par ord om søerne i Rusland

I Rusland, mere end to millioner søer, som hver især holder en hemmelighed. Siden oldtiden, vand fascineret folk for sine egenskaber som et lægemiddel og dødbringende. Derfor er det ikke overraskende, at hovedparten af alle de legender er forbundet med søer.

Samtidig fascinerer og skræmmer hans mystik sø Svetloyar. Dens vand kan opbevares i flere år, på samme tid, det ikke mister sine egenskaber. kvarteret Lake er meget ren. Over vand ofte forekommer mærkelige luftspejlinger, nogle gange - en UFO. Fra bunden af dammen ofte hører mærkelige lyde, ligesom klokkeringning. Det siges, at Svetloyarsky i bunden af søen begravede den gamle by Kitezh, som gik under vandet på tidspunktet for forekomst af horder af Batu Khan.

Der er flere søer i Rusland, der er rygter om at leve portrætfoto af Loch Ness-uhyret. Mærkelige historier går om dragen-firben, der lever i søen Brosno. På overfladen blev set luftbobler lokale fejlagtige til undervands vejrtrækning monster. Den omstændighed, at der er en logisk forklaring - rådnende materiale på søbunden, der kommer op til overfladen. Secrets er også omfattet sø Ivachevskoe, Verdlozero, Lake Satan, Trug.

Den eneste logiske forklaring på alle de uregelmæssigheder, der forekommer i farvandene - sådan søerne er dannet. Måske er årsagen til alle - flora og fauna er ikke fuldt forstået af menneskeheden.

konklusion

Sø - en vigtig del af Jorden. Halvdelen af alle de planter og dyr, der er nyttige for mennesker, bebo floder og søer. Hvorfor dannes søer, kan blive bedømt af de interne og eksterne processer i vores jord. Tektoniske og geologiske forandringer - dette er den væsentligste årsag til dannelsen af reservoirer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.