Hjem og familieTilbehør

Sikkerhedsnål: hvad vi ved om hende?

Det er næppe i vor tid kan finde et hjem, hvor der ikke ville være denne strålende enhed. Svært at tro, men når en lille sikkerhedsnål var i stand til at ændre verden. Og det vi sige uden nogen overdrivelse. I dag er denne unikke stykke er ikke kun bruges til sit formål, men også som et stilfuldt tilbehør.

Det ligner en sikkerhedsnål

For at undgå forvirring og usikkerhed, når beskrive hendes udseende. Selvfølgelig er det svært at antage, at en person, som endnu ikke har set, men hvem ved ... Så sikkerheden pin er i form af en metal nål, fastgjort til stangen og en særlig låget lukket. Denne enkle konto skal sikre slagtning eller stykker tøj eller stofstykker.

Historie opfindelse

Vidste du, at kun i Rusland fanget på navnet "sikkerhedsnål"? I alle andre lande kaldes det sikkert (sikkerhedsnål). Det er interessant, at de forskellige enheder, ser meget ligner en sædvanlig ben, brugte befolkningerne i Sortehavet tre tusind år siden. Også blandt de forgængere sikkerhedsnål broche omfatter gamle romerske, er et metalspænde, bæres som et ornament. Men på den sædvanlige moderne form sikkerhedsnål er kommet i stand takket være den amerikanske ingeniør Walter Hunt. Det skete i sommeren 1849.

Her måske vil læseren blive overrasket over hvor det skete, at en opfinder - en amerikaner, og stiften kaldes engelsk? Ligesom mange andre opfindelser, blev emnet født ved et uheld. En amerikansk Uolter Hant skylder din ven $ 15. Penge var stram, og forsøger at finde en måde at betale gælden, han nervøst twirled ramte ham i hænderne på et stykke ståltråd. Det tog omkring tre timer, og i hænderne på Hunt vendte en slags aktuel sikkerhedsnål. Walter indså, at hvis en populær på alle tidspunkter af metallet i form af en sløjfe med nålen for at vedhæfte en "lås", hvor det vil være muligt at skjule den skarpe ende, i hvilket tilfælde indehaveren af benene kan være sikker på, at han ikke mister. At se denne opfindelse, långiver ikke kun benådet Hunt gæld, men også betalt $ 400 for koncessionen af retten til at opnå et patent.

Denne fyr var ingen anden end Charlz Rouli, en britisk statsborger. Kløgtig englænder også mente, at patentet i USA i det 19. århundrede kunne beskytte sine rettigheder, og besluttede derfor at registrere det i deres hjemlande. Så blev født betegnelsen for de nye elementer - "sikkerhedsnål", selv om det er rimeligt at kalde det "amerikanske".

stilfuld tilbehør

Mens de overtroiske mennesker bærer denne ting kun "onde øjne", repræsentanter for forskellige subkulturer bruger det som bijouteri. Pin engelsk med spiral kan være en del af brystet eller ikon for eksempel en broche. Den mest aktive i denne rolle begyndte at anvende sikkerhed pin rockere efter midten af det tyvende århundrede, og det hele startede, da legenden har det, med Richard Hell, der udføres på det tidspunkt rolle forsanger i bandet Richard Hell & The Voidoids. Først de simpelthen fastgjort til tøj og fastgøres med deres hjælp, især revet jeans. Men det tog nogen tid, og en sikkerhedsnål nød designere oprørere såsom Viven Vestvud, John Richmond og Aleksandr Makkuin, og dukkede op på podiet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.