Hjem og familieTilbehør

Hvilke fugtighed sensorer til fan? Hvordan man vælger en temperatur og fugtighedssensor

Bare ti år siden kunne fugtighed sensorer til ventilator lade enheden selv. Priserne var virkelig vildt. Men nu er situationen har ændret sig. Det er ganske overkommelige for hver enhed.

Hvorfor du har brug for det, spørger du? Det er simpelt - at fjerne overskydende fugt fra rummet. Vigtigst denne beslutning til badeværelset og toilet, hvilket er normalt ganske fugtig, og naturlig ventilation er ikke tilstrækkeligt. Lad os tale om alt i detaljer.

Valg hygrometer

Det er vigtigt at gøre et godt valg. For at gøre dette, skal du forstå, at fugtighed sensorer skal opfylde en række krav. Vigtigst - nøjagtighed. På hvordan man kan være følsomme element afhænger af dets korrekte funktion, men det er stadig ikke alle. Det er vigtigt at købe et udskifteligt element, der er en, der kan fjernes uden problemer i tilfælde af nedbrud og sætte en anden uden ekstra installation arbejde. I princippet skal sensoren ikke være sårbar over for et kondensat og eksponering for skadelige kemiske.

De sekundære parametre omfatter prisen og størrelsen af enheden. Før du køber glem ikke at lære om kalibrering af hygrometer priserne så ofte fugtføler til ventilation kan være billigere end sin installation og konfiguration. Og lad os nu se på de vigtigste typer af hygrometre.

kapacitive sensorer

Indretningen er en kondensator med et luftgab. Den nederste linje er, at dielektricitetskonstanten af luft afhænger af dens fugtighed. Når ændre mængden af vanddamp i luften, og ændre kapacitans. Denne form for temperatursensor og fugtighed kan have en mere kompleks struktur. I dette tilfælde luftspalten er erstattet med et dielektrikum. Denne lidt øger nøjagtigheden af anordningen. Ulempen ved denne løsning er, at når luftfugtigheden er under 0,5% instrument unøjagtig. Men som i livet sådan foranstaltning næsten umuligt at opnå, er det ikke for os en væsentlig ulempe.

Især populære tyndfilm hygrometre, som er sammensat af flere temperaturfølere, temperatur kompensation for relevante. En tolerance på ikke mere end 2% i intervallet 5-95% relativ fugtighed.

resistiv hygrometer

Denne form for sensorer er baseret på fiksering af fugt-absorberende medium ændringer. Den særlige substrat, polymerer og lignende kan anvendes som det absorberende element Standard resistive temperaturføler og en fugtighed bestående af et substrat, hvorpå en fotoresist tilføres via to elektroder. Derefter dække med et ledende polymersubstrat.

Responstiden af anordningen er mellem 10 og 30 sekunder, hvilket er nok til badeværelset. En klar fordel - udskiftelighed. Desuden er sådanne detektorer har lidt behov for kalibrering. Den gennemsnitlige levetid på ca. 5 år. Men dette tal er stærkt reduceret ved udsættelse for kemisk damp sensor, olier, etc. I princippet er det en god løsning til brug i private hjem.

Termisk (thermistor) hygrometre

Denne type sensor er meget forskellig i princippet til tidligere versioner. Den nederste linje er, at der er flere termistorer, der er afstemt efter hinanden og monteret i et brokredsløb. Således udgangsspændingen er direkte proportional med den relative fugtighed.

Da en termistor er isoleret, og den anden er åben, passage af strøm i dem er anderledes. Varmeudstråling er forseglet termistor til tider mere end åben. Dette opnås ved anvendelse af tør nitrogen som isolator. Skyldes, at varmen skaber forskellige temperatur termistorer har en anden modstand. Forskellen på denne indikator karakteriserer den relative fugtighed.

Det skal bemærkes, at den relative fugtighed sensorer af typen mest almindeligt anvendte i tørrerum samlinger, mikrobølgeovne og andre indenlandske og industrielt udstyr. Ud over disse findes vi hygrometre sensorer dugpunkt, men de er meget dyre og er blevet anvendt i indsamlingen af meteorologiske data.

fugtighed digital sensor: fordele og ulemper

Fordelene ved den elektroniske løsning er, at vi får en lille ekstern skærm. Ham til at deltage i vores sender. Den resulterende oplysninger vises på skærmen. Men hvis en simpel kapacitiv sensor luftfugtighed egne hænder til at gøre ikke et problem, med en elektronisk udgave af alt er meget mere kompliceret. Det faktum, at digitalt udstyr kræver præcis kalibrering, så bliver nødt til at kalde en specialist for installation. Desuden er det muligt at indstille en timer, der vil arbejde for et givet program.

En anden er at sige, at den elektroniske hygrometer kan udstyres med en bevægelsesføler. Sidste fungerer således: når badeværelset man kommer ind, er blæseren tændes automatisk, når der ikke er én, enheden ikke fungerer. I princippet fordelene ved en sådan løsning er mange, men en elektronisk sensor type med din hænder luftfugtighed gør vanskelig. En anden væsentlig ulempe - manglen på ventilation under en strømafbrydelse.

Luftbefugter med en fugtføler

Princippet for driften af befugteren er, at ved at sænke mængden af vanddamp i luft forstøver aktiveres under en vis grænse. Denne opløsning gennemføres via fugtighedssensoren monteret. Oftest er det kapacitivt eller elektronisk med en afvigelse på 2%. Hvis før vi skulle sænke luftfugtigheden, der benyttede samme fugtføler og en ventilator, i hvilket tilfælde det er nødvendigt at øge tallet.

Den mest populære løsning er kolde befugtere. Princippet om driften af sådanne anordninger er det næste tegn. Efter befugtning patron ventilator blæser luft, der sprøjtes gennem en speciel dyse. Sådanne enheder er sammensat af en elektronisk sensor, der indikerer, at når du har brug for regelmæssig sprøjtning.

Der er mulighed for automatisk drift, uden om hygrometer. Princippet er, at timeren er indstillet hyppigheden af sprøjtning. I dette tilfælde er der ikke behov for at indstille en relativ fugtighed sensorer, hvilket i høj grad reducerer omkostningerne til befugteren.

Hygrometer - en nødvendighed for badeværelse

I øjeblikket er der kun et par måder at bevare optimal fugtighed. En af dem - en luftfugter. Men hvis for eksempel, i soveværelset, og har brug for en mere fugtig luft, bør badeværelset kun mindske denne parameter ved at fjerne overskydende fugt i ventilation. Den nederste linje er, at når vandet en masse, enheden fungerer som en lille - virker ikke.

Der er to tilstande: automatisk (maskine skiftede selv når sensoren udløses) og manuel (drift af timeren efter en manuel opstart i 2-30 minutter). Sådan fugtmåling sensor gør det muligt at justere blæserhastigheden, som afhænger af luftfugtigheden. Jo højere den er, køleren er hurtigere, og vice versa. Dette er en god løsning, hvis rummet er dårlig naturlig ventilation, og vand er forsinket i lang tid. Der er masser af HVAC selskaber, der producerer høj kvalitet hygrometer. Lad os se på et par modeller.

Soler & Palau Silent 100 CHZ

Fugtføleren af denne verden producent er kendetegnet ved høj stabilitet og god levetid som når 30 tusind. Timer ved normal brug. Fordelen ved denne løsning er, at blæseren med sensoren kan monteres i enhver position, der undertiden meget nødvendigt.

Boliger produkter bliver beskyttet mod fugt inde, hvilket bidrager til en mere stabil og langvarig drift. Ventilatoren er forsynet med en relativt kraftig elektromotor med en kontraventil, der giver en god udstrømning af fugtig luft. Drejeindretning udføres automatisk via en elektronisk sensor. Alle elementer er beskyttet mod kondensat, så den faktiske levetid er stort set ikke anderledes end det i vejledningen. Omkostningerne ved denne enhed er omkring 6-7 tusind rubler.

oversigt Maico ECA Piano H

De produkter, det tyske selskab berømt for Maico nøjagtighed og oppetid. Denne ventilator med fugtsensor er meget værd. Dette skyldes det faktum, at legemet er fremstillet af slagfast plast, er den elektriske motor er udstyret med beskyttelsessystemer mod overbelastning og kondensat overbelastning. Kraftig ventilator, sammen med høj præcision fugtføler giver en pålidelig udstrømning af luft fra rummet.

Det er sikkert at sige, at Maico ECA piano H er egnet til brug i et lille opbevaringsrum eller badeværelset, samt på kontoret eller generelle sjæl. Det er værd at være opmærksom på, at fugtigheden sensor til blæseren i enheden reagerer på ændringer i den relative fugtighed på 1-2%. I princippet er det en fantastisk løsning for en masse penge. Omkostningerne ved indretningen er 16 000 rubler.

Hvad er prisen for god fugt sensor?

Det er sikkert at sige, at i det øjeblik der er et stort udvalg af hygrometre. Nogle fugtsensorer er kun egnet til industriel brug, mens andre - kun til husholdningsbrug. Således er priserne for simple apparater begynde med 4 tusind rubler. For disse penge, bør du ikke stole på præcision hygrometre. Typisk er denne simple kapacitive sensorer med levetid ikke mere end 10 tusind timer.

Modeller af den midterste prisklasse, såsom Elicent ELEGANCE, vil koste omkring 8-10 tusind rubler. Til gengæld får du enheden til at servicere levetid på omkring 30.000 timer.

Sensorer med høj prisklasse fans koste omkring 20-30 tusind rubler - denne eksklusive løsninger, der passer til ethvert rum design. Desuden har disse enheder har en effektregulator, så velegnet til både store og små rum.

Nogle vigtige punkter

Selvfølgelig skal det bemærkes, at det ikke altid rationelt at installere i de badeværelse luftfugtighed sensorer. Dette skyldes det faktum, at indretningen vil pumpe ud fugtig luft, for derved at afkøle rummet. I dette tilfælde ville det være logisk at sikre en god udsugning. For at gøre dette, kan du gøre barer i dørbladet, som ville være tilstrækkelig. For at undgå infektion, kan du ændre antallet af ordningen, og sørg for, at ventilatoren kun arbejdede når lokalet er tomt. Men i dette tilfælde ikke vil udløse timeren på enheden.

I princippet en digital temperaturføler og en fugtighed rationelt installeret i kældre og lagre, hvor der er et behov for at bevare fugtigheden og temperaturen på et bestemt niveau.

konklusion

Du har lært en masse nyttige oplysninger om, hvad en fugtføler. Prisen for sådant udstyr kan variere afhængigt af magt, funktionalitet, størrelse og andre parametre. En sådan et køb - er ikke billigt, så at starte afstemningen hvordan du ønsker, at enheden beskrevet. Hvis et badeværelse eller badeværelse svampen begyndte at dukke op på grund af den øgede fugt og normal ventilation svigter, et hygrometer monteret på ventilatoren, vil det være meget nyttig. I nogle tilfælde er problemet løst ved en ventilator med elektrisk drev, som skal tændes og slukkes manuelt. Det er langt billigere og næsten ikke værre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.