TravelingRetninger

Seværdigheder i Kutaisi: mest interessante steder, beskrivelse

Kutaisi er en georgisk by, hvis historie begyndte mange århundreder siden. I øjeblikket er det et af Georgiens populære turistcentre. Hvad er denne bys interesse? Hvad er seværdighederne i Kutaisi værd at se?

De gamle kongeriges hovedstad

Historikere har en tendens til at tro på, at byen Kutaisi blev grundlagt selv før vores æra, ca. i 6.-5. Århundrede. De første skriftlige kilder, der nævner det, dateres tilbage til 3. århundrede f.Kr. e. Apollonius af Rhodos i digtet "Argonavtika" rapporterer, at Kutaisi var den by, hvor argonauterne sejlede på jagt efter den gyldne fleece.

Byen var hovedstaden i kongeriget for antikke georgier - Kolkhov. Gamle kilder beskriver denne region som fuld af overfyldte byer, hvor de laver god vin og dyrker lækre frugter.

Senere bliver byen en del af Imeretia som en del af det forenede georgiske rige. I det 15. århundrede, når Imeretia adskiller og bliver uafhængige, bliver Kutaisi hovedstaden i Imereti-rige og senere det imeretino-abkhasiske rige.

Som normalt blev disse lande ofte ramt af tyrkiske razzier. Gentagne gange anmodede kongeriget om hjælp fra russiske tropper, men det var kun under katarina II, at det russiske imperium besluttede at hjælpe. Efter at have frigivet indbyggerne i det imeretiske rige fra tyrkerne, blev regionen omdannet til Imereti-regionen i det russiske imperium.

Som en del af det socialistiske Georgien var denne by en del af Sovjetunionen og var en af de vigtige industricentre. Nu er byen Georgiens parlamentariske hovedstad. Mange af seværdighederne i Kutaisi led betydeligt under de tyrkiske razziaer, så i løbet af Sovjetunionen, men for nylig bliver de aktivt genoprettet.

Lidt om Kutaisi

Byen er en del af Imereti-regionen, og siden 2012 ligger det georgiske parlament her . Kutaisi ligger i den vestlige del af landet. Ved visse standarder er det en lille by (ca. 150 tusind mennesker bor her), men i Georgien anses det for at være den næststørste by.

Det ligger på begge sider af floden Rioni. Floden krydser mange originale broer, som giver byen en særlig smag og skelner den fra andre steder i landet. Broer kan registreres sikkert i lyse seværdigheder.

Kutaisi kaldes ofte byen maj, byen af roser, men navnet betegnes som "sten". Alt fordi i oldtiden var det placeret på den nordlige klippefyldte side af floden.

At komme til Kutaisi er ret nemt, ikke langt fra byen, på 14 km, er en international lufthavn. Også i byen er der to banegårde.

Kutaisi Lufthavn åbnes officielt kun i 2012, hovedsagelig tager det loukost-flyvninger. Dets navn er forbundet med navnet på kongen i Georgien - David Builder, der hersker i middelalderen. Kutaisi lufthavn er den næststørste lufthavn i landet og er i stand til at modtage lige langt lange fly.

En masse berømte personligheder besøgte Kutaisi. Her studerede Vladimir Mayakovsky, og digteren Lesya Ukrainka skrev i denne by et berømt drama-ekstravaganza "Forest Song". Sådanne kreative personligheder som Akaki Tsereteli, Niko Nikoladze, Titian Tabidze og mange andre besøgte også byen.

Bagrath Temple

Bagrati, eller Bagrat-katedralen, blev bygget under Bagrat III's regering, i 1003, og var den vigtigste katedral i det forenede kongerige Georgien. Templet lyser til ære for antagelsen af jomfruen. Tidligere var det en del af et stort palads kompleks. Her passerede de vigtigste begivenheder i kongeriget, for eksempel i det XI århundrede fandt kronen af David Builder sted i denne katedral.

Templet er synligt fra næsten overalt i Kutaisi, da det ligger på bakken Ukimerioni. Han led betydeligt under den russo-tyrkiske kamp i det 18. århundrede og blev genoprettet i vores tid. Nogle af de gamle fragmenter af templet blev delvist bevaret.

Før blev katedralen dekoreret med udskæringer og udskæringer. Gulv og vægge blev dekoreret med en mosaik, du kan se det nu. I vestibulen var der en freske med jomfruens billede.

Denne monumentale og majestætiske struktur, der repræsenterer et monument af kaukasisk middelalderlig arkitektur. Og fra toppen af bakken, hvor Bagrat templet er placeret, kan du se ikke kun hele Kutaisi, men også Rachin Range i det fjerne.

Kirke ved himlen

I Georgien er der mange templer, der ligger på toppen af bakkerne, men denne er unik, fordi den er øverst på et naturformet tårn. Katzhi søjlen er en 40 meter monolit af kalksten. Tidligere var det et symbol på frugtbarens gud, og senere byggede kristne et tempel på den.

Katzha-søjlen er et sted, hvor man bogstaveligt og figurativt kan komme tættere på Gud. Templet øverst på søjlen blev rejst på ruinerne af det engang eksisterende tempel på dette sted. Dens arkitektur er en gentagelse af den tidligere struktur. Bygningen af stenkirken er lille og ganske enkel. I nærheden er krypten.

Før det ønskede mange herskere at klatre op på bjerget, for eksempel Bagration i det XVIII århundrede. Deres forsøg blev kronet med fiasko. For første gang efter mange års fravær, klatrede folk til toppen af søjlen i 1944. Arkæologer undersøgte omhyggeligt området og konkluderede, at det religiøse liv her blev udført siden VI århundrede, da den første kirke blev bygget.

Bolnis kors er hugget ved foden af bjerget. Og til toppen fører nu jerntrappen. I nærheden af kirken blev der fundet rester af en ukendt munk. Lokale folk kalder ofte bjerget "ensomhedens fæstning".

Klosteret Saint David og Constantine

Klosteret Motsameta ligger i et utroligt smukt sted: På bakkerne i de grønne bakker over floden Rioni. Fra naboen - Gelati-klosteret - er den adskilt af en malerisk canyon. Fra et kloster til en anden fører en sti gennem canyonen.

En legende er forbundet med dette sted om de arabiske erobrere, der kom til georgiens lande. Araberne brændte en gammel kirke i det VIII århundrede og ønskede at konvertere de lokale beboere til islam. Konfronter den arabiske invasion besluttede brødrene David og Constantine, men desværre mistede kampen og blev fanget. Hvis man nægter at acceptere islam, blev brødrene udsat for grusom tortur i en uge. Så druknede de i floden.

Lokalbefolkningen opdagede ofreets kroppe og i det øjeblik hørte de Guds stemme, som beordrede at gå mod øst og forlade kroppen på det sted, hvor daggry vil fange dem. Et sådant sted viste sig naturligvis at være en brændt kirke, hvor den lokale byggede et kloster til ære for brødrene.

Helliges relikvier holdes i klosteret, og den 15. oktober hvert år afholdes en festival til deres ære - Motsametoba.

Klosteret selv er ret lille og hyggeligt. Over strukturen stiger to runde tårne med telt orange kupler. Alle malerierne i klosteret er nye og repræsenterer ikke historisk betydning, men det gamle klokketårn. Klokketårets alder er ukendt. På klostrets territorium er der en springvand med helbredende vand ifølge lokal.

Colchis springvand

På den centrale plads i byen Kutaisi er der en fontæne dekoreret med 30 usædvanlige figurer. Disse tal er udvidede kopier af arkæologiske fund fra Colchis lavland. I det oprindelige er disse guldfigurer med billeder af dyr.

Facing springvandet er lavet af Kharagauli sten. Hovedfigurerne i springbrønden er hestene i King Eet. Et af figurerne - den gyldne løve - er en gentagelse af figur af et løve, der findes i Alazani-dalen, der dateres tilbage til 3. århundrede f.Kr.

Fontenen blev oprettet i 2011 under ledelse af arkitekten David Gogichaishvili. På fountainens sted stod der først en statue af David Builder, som blev overført til stationens plads.

National Park

I den sydvestlige del af den største kaukasiske højderyg, på det eponymous bjerg, er der nationalparken Sataplia. Det subtropiske klima og bjergkæder rundt gør det meget attraktivt for sjældne dyr. Ca. 20 arter af endemiske bor her.

Den mest interessante ting i parken er for børn. Der er et krater af en lang uddød vulkan, karst grotter, hvor du kan se naturlige brønde, stalagmitter, stalaktitter. Og i en speciel pavillon kan du se på sporene af dinosaurer.

konklusion

Kutaisi er en smuk by med en rig historie. Sådanne seværdigheder i Kutaisi, som et kloster, Bagrat-katedralen, Katzhajs søjle, er omgivet af uforlignelig natur, fortæller en malerisk nationalpark om forhistoriske tider, og en fontæne i byens centrum i moderne tid fortæller Colchis-historien. Alt dette er absolut værd at se.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.