SundhedSygdomme og betingelser

Sepsis - hvad er det? Årsager, symptomer og behandling metoder

Hvorfor der sepsis, hvad er det, og hvad er symptomerne? Hvor farligt sådan tilstand? Disse spørgsmål er af interesse for mange, da forekomsten af dette problem. Efter alt, ofte sepsis er diagnosticeret, selv blandt nyfødte.

Sepsis - hvad er det?

Sepsis er den proces, hvor der er en generaliseret betændelse i væv og organer. Ligesom staten på grund af en fejl i immunsystemet. Sepsis kan være både akut og kronisk.

Til dato, for at skelne flere faser af sepsis udvikling.

  • Første exciter (kan være en bakterie, virus eller svamp) indføres i det primære fokus for inflammationsceller.
  • Da antallet af patogene mikroorganismer forøges, hvorved de ind i blodbanen.
  • Bakterierne er normalt isoleres i blod og væv enorm mængde af toksiner, der påvirker patientens tilstand.
  • Patogener spredes hurtigt i hele kroppen og danner sekundære foci af inflammation i nyrerne, huden, hjertemuskulatur, milt.
  • På dette stadium, er immunforsvaret aktiveres, men processen med tildeling af anti-inflammatoriske mediatorer er ikke afsluttet fuldstændigt.
  • Celler berørte organer begynder at bryde ned, hvilket ofte fører til udvikling af septisk shock syndrom og multiorgansvigt.

Hvad er årsagerne til sepsis?

systemisk inflammatorisk respons syndrom organisme, som regel forbundet med aktiviteten af patogene bakterier. Og som det agens kan handle stafylokokker, streptokokker, Escherichia, influenza bacillen, pseudomonas.

Aktivering af infektion kan skyldes forskellige faktorer. For eksempel er en ret almindelig kirurgisk sepsis. Hvad er det? Denne form for infektion er oftest et resultat af forkert udførte kirurgi. Af den måde, postoperative komplikationer ofte forbundet med udvælgelsen af ineffektive antibiotika, som ikke inhiberer processerne ved reproduktion og formidling af patogenet. Der er også obstetrisk-gynækologisk (obstetriske komplikationer), oral, transdermal sepsis. I nogle tilfælde, det primære fokus er den midterste eller indre øre, i sådanne tilfælde infektionen ofte påvirker hjernemembraner.

Sepsis kan være forbundet med vaskulære læsioner, og undertiden urogenitale system.

De vigtigste symptomer på sepsis

Risiko for sygdom er netop i de mange forskellige af sine symptomer. Som regel systemisk inflammation begynder med temperaturstigningen og konstante kuldegysninger. Ganske ofte de første tegn på sepsis vises på huden, er det de forskellige former for smitsomme og allergisk dermatitis. Huden kan være tør, og dens overflade mærkbar rødlige udslæt. Hvis årsagen til betændelsen bliver en kirurgisk indgreb eller hudskader, kan du opleve rødme og betændt i sårområdet.

Sepsis ofte påvirker leddene, der fører til arthritis symptomer. Der er en stigning i lever og milt. Åndenød og takykardi. På grund af vævsskade udvikler septisk chok, hvilket er yderst farligt for menneskers liv.

Sådan behandler sepsis?

I intet tilfælde kan ikke ignoreres optrådte utilpas. Tilstedeværelsen af angstsymptomer skal du straks fortælle lægen. Kun eksperten kender om, hvorfor og hvordan man kan udvikle sepsis, det er, og hvilke behandlinger er effektive.

Det første antibiotikabehandling, men i dette tilfælde er det vigtigt at afgøre, hvilken er antibiotikum-følsomme patogener. Vigtigt er symptomatisk behandling, som afhænger af, hvilke organer der blev ramt, for eksempel, inflammation og suppuration renal hæmodialyse. Til behandling af hud og mukøse væv antiseptiske anvendes navnlig opløsning "Chlorophillipt".

Det forstås, at sepsis - en meget farlig tilstand. Patienter med behov for hospitalsindlæggelse og konstant overvågning af medicinsk personale.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.