FormationHistorie

Seelow Heights. Kampen om den Seelow Heights

Ved afslutningen af Anden Verdenskrig var der et overfald Seelow Heights, som ligger øst for Berlin. Dette er i sandhed et stort slag viste utroligt heltemod og ofrer mange soldater og officerer fra den sovjetiske hær på et tidspunkt, hvor mindre end en måned tilbage, før den store sejr.

Seelow Heights - en højderyg af bakker, som ligger i 50-60 km øst for Berlin, på venstre bred af Oder. Deres længde 20 og bredde - 10 km. De tårner sig op over dalen af floden ikke mere end 50 meter.

Tyske militære befæstninger

Seelow Heights i 1945 - er en dybt lagdelt forsvar af Nazityskland. De var militære befæstninger, bygget næsten 2 år. Den vigtigste opgave for den tyske 9. armé er netop at forsvare Seelow Heights.

Fascistiske kommando skabt her den 2. linje i forsvaret, der består af grøfter, skyttegravene for de anti-tank våben og artilleri, et stort antal bunkers og maskine-gun platforme og personelminer forhindringer. Separate strukturer fungerer som referencepunkter. Umiddelbart før højderne blev gravet anti-tanken grøft med en bredde på 3,5 og en dybde - 3 m. Desuden har alle de tilgange til defensive strukturer blevet grundigt minerede samt cross-sweep håndskydevåben og artilleri ild.

9. tyske hær, som beskyttede den Seelow Heights, bestod af 14 infanteri divisioner, havde mere end 2,5 tusind. Tønder artilleri og antiluftskyts og 600 kampvogne.

tyske forsvar

Marts 20 Generelle Heyndritsi udpeget til at lede en gruppe af "Vistula" hære. Han blev betragtet som en af de bedste eksperter på defensive taktik. Han vidste på forhånd, at den sovjetiske hær ville sende sin vigtigste angreb langs motorvejen, ikke langt fra hvor var placeret i Seelow Heights.

Hendritsi ikke styrke flodbredden. I stedet brugte han en førsteklasses beliggenhed for højder, hvorigennem Oder. Flodslette af floden i foråret har altid været fuld af oversvømmelser, så de tyske ingeniører ødelagde den første del af dæmningen, og slip derefter vand opstrøms. Således sletten forvandlet til en sump. Bag det er der tre linjer til forsvar: det første - et system af forskellige befæstninger, barrikader og skyttegrave; sekund - Seelow Heights, kampen for hvem vil løbe fra den 16. april til 19; tredje - line "Wotan", som ligger 17-20 kilometer bag sig i forreste linje.

I begyndelsen af slaget ved den 56. tyske panserkorps havde omkring 50 tusind. Man. Efter slaget i Berlin var i stand til at bryde kun 13-15 tusind. Soldater, der senere blev forsvarerne af den nazistiske hovedstad.

Placering af sovjetiske tropper

9 april faldt Königsberg - den sidste bastion af Østpreussen. Så 2. Hviderussiske Front under kommando af marskal Rokossovsky, tog den østlige bred af Oder. Så i to uger for at omfordele sovjetiske tropper. I mellemtiden, den 1. Hviderussiske Front koncentreret sine tropper foran højder. Syd er der forbindelser med 1st ukrainske ledelse af Marshal Konev.

Total nær Seelow højder var 2,5 millioner mennesker, mere end 6 tusinde. Sovjetiske tanks, også medtaget her, og selvkørende artilleri, 7,5 tusind. Fly, omkring 3 tusind. "Katyusha" og 41 tusind. Mørtel og artilleri tønde.

kamp

16 1st april Hviderussiske Front gik i offensiven og krydsede den første linje i forsvaret. Ved aftenen den samme dag mødtes han med den stærkeste modstand mod tyskerne forsvare Seelow Heights. Kampen var meget hård. På den anden linje i forsvaret måtte komme tilbage-division modstander. Tætheden af artilleri på begge sider af hovedvejen, der gik langs højder nåede omkring 200 kanoner på 1 km.

På den første dag forsøg på at fremskynde forud for de sovjetiske tropper blev lavet. Hvad en kamp to tank-hære blev indført. Men det har ikke bragt det ønskede resultat. Mobile enheder og infanteri blev tvunget til at blive involveret i en opslidende kamp. Det skal bemærkes, at næsten alle de tank kampe i verden var ekstremt voldelige og blodige. Først i slutningen af 17. april, efter en kraftig luft og artilleri bombardement af fjendens forsvar på hovedlinjerne var blevet brudt.

Ring omkring Berlin

Nu historikere forsøger at forstå, hvis nødvendigt denne blodige slag og korrekt indtastet Marshal Zhukov, opgive den lettere måde - Berlin omgivelser. De, der er af den opfattelse, om det hensigtsmæssige i at tage den tyske hovedstad i ringen, hvorfor ikke mærke det indlysende, nemlig, kvantitative og kvalitative sammensætning af forsvaret garnisonsby. 9. tysk og 4. pansrede hær, indtager en gunstig position på Oder, der var omkring 200 tusind. Man. Det var umuligt at give dem selv den mindste mulighed for at flytte til Berlin og derved blive sine forsvarere.

Zhukov plan

Det blev opfundet genial i sin enkelhed planen. Ifølge ham, tanken hære måtte tage en stilling placeret i udkanten af Berlin og til at danne omkring noget som en kokon. Hans opgave var at forhindre en styrkelse af den garnison af den tyske hovedstad på bekostning af tusindvis af 9. hær, samt reserve styrker, der kunne komme fra vest.

I den første fase af indgangen til byen var ikke planlagt. Først var det nødvendigt at afvente tilgang af sovjetisk kombineret arme formationer. Så den "kokon" skulle åbne op, og efter at have stormet Berlin.

Uventet tur Marshala Koneva i den tyske hovedstad, som historikere siger, har ført til nogle ændringer i den oprindelige plan Zhukov. Udtænkt "kokon" er blevet en klassiker miljø ved hjælp af to tilstødende flanker er en række fronter. Næsten alle de kræfter i det 9. tyske hær var fanget i en ring i skoven, som ligger mod syd-øst for hovedstaden. Dette er en af de største nederlag i de fascistiske tropper, er så ufortjent forblev i skyggen af stormen på Berlin.

Som et resultat, hovedstaden i Det Tredje Rige forsvarede kun medlemmer af Hitlerjugend, resterne af de ødelagte dele af Oder og politiet. I alt var der ikke mere end 100 tusind. Man. Sådan en række forsvarere til at forsvare den store by, som historien har vist, var det ikke nok.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.