Nyheder og SamfundNatur

Salgir floden - hovedpulsåren Krim

Salgir floden i Krim betragtes som en af de vigtigste vandveje af halvøen. Vandløb langs sin længde indtager første sted. Riverbed krydser hovedstaden i Krim - Simferopol byen. Lad os tage et nærmere kig på denne vandgennemstrømning.

hydronym

Ordet "Salgir" i lang tid ikke er forbundet med strømmen, og med alle de flodlejer, både midlertidig og permanent. For eksempel er det floden, der flyder i sådanne bosættelser som Yalta, Alushta, og andre. Også Crimeans tilegnede navnet på sengene, som efter en lang regn fyldt med vand i form af regn.

Dechifrere ordet "Salgir" som hydronym af floden på to måder. Den første - en tyrkisk dialekt "salgyr" og "salgur". Det skal bemærkes, at denne version endnu bruges i flere lokale telefonbøger. Anden udførelsesform - oversættelse tjerkessiske sprog tokens "fedtstoffer" betyder "tilstrømning" og "Gil" - begyndelsen eller vand kilde.

River har mange navne - Salgir (grundlæggende) Salgir Baba, Salgir far.

Værdien af floden

Geografisk flod Salgir beliggende i centrum af halvøen. Dens hovedstad ligger præcist på bredden af vandløbet. Til Simferopol Salgir værdi kan ikke undervurderes. Lokalbefolkningen stadig huske de dage, hvor floden var meget ren. Om dens betydning fremgår af nogle af navnene på byens gader og den centrale avenue. Også udgivet en lang tid ganske populært socio-politiske udgave, som blev kaldt "Salgir".

whereabouts

Ved krydset af to strømme Kyzylkobinki og Angara, der er på Krim-halvøen, i en højde af 390 meter over Sortehavet, floden begynder Salgir. Ikke langt derfra er et stort reservoir af Simferopol. flow længde på omkring 230 km. Den omfatter mere end 450 kilder. Det samlede areal er omkring 4 sq. M. km (3750 kvadratkilometer - .. på en data 4010 kvadratkilometer - på den anden side). Og her er, hvor floden munder ud Salgir? Det refererer til Azovske Hav. Det munder ud i bugten Siwash, der adskiller fastlandet fra halvøen.

Floden dækket skråninger af bjergene i Krim - Demerdzhi, Chatyr-DAG, Karabakh-Yayla. Strømme langs motorvejen Simferopol - Alushta. Den største kilde - Ayan, ligger i nærheden af landsbyen Zarechnoye (i beholderen område). Han er næsten alle grundvand Chater-Dag massivet. Floden løber ud i Lille Salgir. Floden løber gennem hele halvøen til den Mexicanske Siwash og hældt anden stor tilstrømning kaldet Bink, selvom tidligere, tværtimod blev sidstnævnte betragtes som det primære kanal.

Under Salgir nær kilden til den hurtige, som passerer gennem bjergrigt terræn, men i midten af det bliver meget mere støjsvage.

dyrenes verden

For ikke så længe siden Salgir henviser til de høje vandstrømme. I øjeblikket er dog sommersæsonen er ofte tørt flodleje. Det var kun i løbet af sæsonen af kraftige regnskyl, er det fyldt med vand, og vandstrømmen bliver velhavende. Naturligvis sådan funktion afspejles i fauna i dette område. Professor NA Golovkinsky Offline geologer i 1895 denne måde blev udtrykt om dyret vandgennemstrømning verden: "I det XVIII århundrede floden var så rig Salgir at der blev foretaget sådanne slags fisk som havørred, Bullhead og shemaya". Nu kun uhøjtidelige repræsentanter kan ses her. Denne aborre, skalle, karpe, ørred, men er blevet meget sjælden gæst.

seværdigheder

Hovedattraktionen af floden og funktion er størrelsen. Det vides ikke, det nøjagtige sted, hvor floden begynder og slutter. Der er flere versioner om længden af indekset. One - 232 km, på den anden - 204 km.

Meget interessant og mystisk som en hule Kizil-Koba, der går mystiske legender. Naturen her er unik: der er et bjerg stream med en hurtig strøm andre steder - hurtig vandfald, i den tredje - glat, rolig og fredelig flod. Turister vil være noget at se.

Malerisk udsigt over kysten og selve floden Salgir vises mange malerier, postkort, og er beskrevet i vers og digte af berømte forfattere. Mennesker, der bor i disse områder er kommet op med en masse legender og historier, forsøger at forklare visse hændelser, der opstår med vandløbet.

Salgir som en kilde til vand

Salgirsky vandingssystem, som omfatter vandløbet Salgir giver drikkevand til hovedbyen Krim - Simferopol. Også, floden, eller rettere dets vand anvendes til brug for kraftvarme. Krim landbrugsvirksomheder er meget udbredt ressourcer Salgir at overrisle landbrugsjord.

eksisterende problemer

Salgir floden er i øjeblikket går gennem sine bedste tider. Den miljømæssige situation er ikke særlig god. Kystlinjen er meget beskidt, en masse skrald overalt, vægten andel, der synes på grund af uansvarlighed af feriegæster.

Hertil kommer, den konstante brændende sol påvirker meget vandveje af Krim - det er tørt, og kun når nedbøren falder (for det meste i efteråret), vandløb genopbygge deres lagre.

Salgir floden - et sted for turisme. Hvor du kan kombinere flere typer af rekreation fra svømning til at hæve op til toppen af de smukke bjerge i Krim. Lokale ofte skovture og sætte telt byer i weekenden. Også på bredden af floden kan du finde en masse monumenter, mindesmærker, museer, tema bibliotek, spektakulære natur og, selvfølgelig, gå en tur i den smukke park, vejrtrækning ren og sund luft.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.