Nyheder og SamfundNatur

Lille, men helt udformet. De feeds og hvordan man kan udvikle en mariehøne?

Ladybug eller bille af Jomfru Maria - er en lille og temmelig smukke insekt. Hans søde udseende og bizarre lyse variegation umindelige tider tiltrukket sig opmærksomhed fra den person. I nogle lande med disse biller er knyttet til mange forskellige legender, ordsprog, fortællinger og ordsprog. Så emnet for denne artikel - mariehøns. Hvad ved vi om dem?

De mariehøns spise?

Det latinske navn for disse biller - Coccinellidae. Når de er blevet præsenteret særskilt i samme familie. Livet er såkaldte mariehøns passerer i den aktive søgen efter føde: de hurtigt løbe igennem planterne og kan flyve til lange afstande. De, og deres larver lever primært på bladlus skadelige. Til dette de kaldes mariehøns bladlus. Men bladlus - er ikke den eneste kilde til magt mariehøns. Disse insekter og deres larver dræbe skjoldlus, spindemider, skjoldlus, blad biller, små grønne larver, æg af andre insekter mv

Entomologer er rørt over denne skabelse: en fejl i en misundelsesværdig appetit. På én dag mariehøne nødt til at spise op til halvtreds bladlus og andre larver. Hvordan er den mariehøne? Selvfølgelig, at udskyde larverne. Så for den fulde udvikling af disse skabninger har brug for omkring tusind bladlus! Hvis larver af mariehøns ikke lider af mangel på mad, er det meget hurtigt at udvikle. På et år kan vokse flere generationer af larver. Og det hele afhænger af maden!

Hvorfor har de brug for lyse farver?

Det er kendt, at de lyse farver forskellige dyr - det er deres naturlige nedladende beskyttelse mod fjender. Mariehøns - er ingen undtagelse. Hvis det sprog, forskere, entomologer, farven på disse insekter - advarsel (truende). Hun taler om deres uspiselig. Sandsynligvis alle, der selv engang holde en mariehøne i hånden, ved, at det efterlader en orange dråbe, hvis det ved et uheld med en finger. Dette - giften cantharidin.

For en mand med sådan gift er ikke farlig, men fuglene, grab et insekt, vil det brænde i halsen. Næste gang der bliver behængt at tænke, før snuppe forfærdelig! Mest sandsynligt, vil fuglen flyve omkring siden af de lyse biller, mange af dem efterligne mariehøns, dressing op i samme påklædning. Så denne Scarlet bug kan kaldes en lille, men udalenky.

Af den måde, er ikke altid dekoreret med mariehøns point. Ofte er mønstre på bagsiden af dem tage en meget indviklet form, f.eks som et komma, bindestreg, og selv bogstavet "m". Der er disse biller, hvis skal er dækket med enkle ornamenter. Ikke alle mariehøns er malet kun i rød eller gul. I naturen er der også biller sorte farve. Nu skal vi tale om, hvordan man udvikler en mariehøne.

æglægning

Kun bugs dukkede op i foråret begynder at fodre og reproducere. Før du lægger æg, de slugten på nok bladlus. For én sæson kvindelig mariehøne lægger 300-1200 af testiklerne. de normalt har en oval form med en lidt indsnævrede ender og gul. Nogle gange er der appelsin eller hvide æg. Disse skabninger producere en forholdsvis tyk murværk, hvor æggene selv er placeret tæt på hinanden.

Larver og pupper

Lad os lære at udvikle en mariehøne i larvestadiet. Deres larver er mere eller mindre kampodeovidnye. De har en aflang form. Mindst - en oval eller flad. Larverne, som føder udelukkende skjoldlus, body dækket med hvide voksagtige tråde. De har ofte farverige og lyse farve. Tegning på deres krop kan bestå af orange, hvide eller gule pletter. Krop overflade er dækket med hår, børster og vorter.

For en måned larverne kan vokse op til 8 mm i længden. Det hele afhænger af den rigdom af fødevarer. Før du bliver til en voksen insekt - imago, skal larve af en mariehøne undergå puppestadiet. På dette stadium, det holder op til 12 dage. Hastigheden af udviklingen er helt afhængig af den omgivende temperatur. Voksen bille når en længde på op til 8 mm.

kunstig udvikling

Hvis du vil vide, hvordan man udvikler en mariehøne i naturen, sagde vi ovenfor: det lægger larver, der lever hele tiden og vokse. Men dyreliv - ikke det eneste sted, de blev født. Faktum er, at disse dejlige fejl i nogle lande dyrkes i særlige laboratorier. Dermed for at bekæmpe skadedyr i markerne. For eksempel er det stadig gør i Japan.

For den fulde udvikling af disse skabninger fodret larver af hvepse. Fra denne biller fertiliteten steget betydeligt (op til 10 gange). Efter at frigive de mariehøns på området. Som vi har set, er formålet med denne procedure - destruktion af skadedyr. Disse flittige insekter tages straks at arbejde. Hertil kommer, gartnere opmærksom på, at mariehøne i haven - det er også et uundværligt værktøj i kampen mod forskellige skadedyr. Alt dette gør de skarlagenrøde biller nyttige for landbruget.

Som vinter mariehøns?

For vinteren er normalt afsendt allerede voksne biller (Imago). For at gøre dette, kan de samles i flokke. Dette gælder især i bjergene, hvor de strømmer til de omkringliggende lavland. Ofte, efter en vinter livret af mariehøns - bladlus - ikke udvikler det samme, og biller har brug for noget at spise. Så de fortsætter med at sove i højlandet, hvor det er koldt. De vågner op, når sommeren kommer i lavlandet.

store rejse

I øjeblikket entomologer der er ingen tvivl om, at mariehøns, ligesom mange andre insekter, efterår og forår anstifte lange rejser. Historier er tilfælde, hvor disse biller lyse, ligesom nogle røde kerner blev strøet i Londons gader. Forskere derefter vurderet, at de enorme flokke af mariehøns har omkring 5 milliarder biller.

Det er stadig ikke klart, hvad der forårsager disse skabninger at overvinde sådan en stor afstand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.