HjemlighedGør det selv

Sådan vasker iod. Tips og tricks Stain

Nogle gange sker det, mindre problemer, der kan bringe en masse besvær. For eksempel, at barnet snavsede hvide trøje juice eller ketchup, eller måske du ved et uheld spildes på din favorit bluse frisk kaffe. Men det værste - er jod og strålende grøn. De fleste renserier nægter at tage tingene med sådanne forureninger. Bare rolig! Der er en måde. Nu vil du lære at vaske jod hjemme med hjælp af de disponible midler.

Sådan vasker tøj med jod

Hvis stoffet ikke kræver særlig pleje, er det muligt at vaske det med eddike og bagepulver. Disse komponenter bidrage til at slippe af med selv de gamle pletter, hvis du ikke har lagt mærke til dem med det samme. At fjerne snavs, gnid det med pulver soda let fortyndet med vand. Så suge pletten eddike og lad det trække i 3-4 timer. Når iodet fuldstændigt angiver, vil kun have at vaske tøj ved følgende reaktion og tørres i solen.

En anden effektiv metode - acetone. Det er dog ikke egnet til produkter af silke og kashmir, kan disse stoffer raspolztis og kaste. Bør ikke anvendes i stedet for acetone neglelakfjerner, hvis det er farvet. Ellers risikerer du at sætte på en ting farvet plet. Behandle stedet for kontaminering med acetone og forsigtigt gnide en vatpind. Når pletten er fjernet, skylles tøjet med koldt vand og sæbe. Det vil hjælpe slippe af med lugten.

Udvaskning pletten af iod med sarte stoffer

Hvis alle konventionelle tekstiler enkel, silke, cashmere, chiffon og andre sarte materialer kræver særlig opmærksomhed. Hvad kan udvaske jod med uld og andre sarte stoffer? Folk retsmidler!

Kartoffelstivelse - en stor hjælper i fjernelse af forureninger. Fugt pletten med varmt vand og rundhåndet drys med stivelsespulver. forurening site skal blive blå, da stoffet vil reagere. Efter ændring af farven falmede pletten i koldt vand og behandle med blid pletten. Hvis denne gamle snavs, lad blandingen natten over. Der var ingen stivelse derhjemme? Egnede og konventionelle kartofler. Skæres i halve og gnid stedet med en vegetabilsk plet fra ansigtet og bagsiden. Så prostirnite i koldt vand.

Mælk - en anden populær måde at slippe af med jod pletter på sarte stoffer, men det hjælper kun på friske pletter. Soak det forurenede område med ting i mælken i 20-30 minutter og derefter vaske grundigt med sæbe. Hvis spor af jod stadig, så prøv med en pletfjerner.

Iod udvaske med møbelstof

Nogle gange, skødesløs åbning af boblen med antiseptiske fører til dannelsen af pletter på møbelpolstring. Sådan vasker din favorit sofa med jod, uden at ødelægge det, fordi indhaling koster penge? Møbelstof, som regel ganske tyk og holdbar. Du kan prøve at fjerne pletten metoder angivet ovenfor. Men hvis det ikke virker, er det tid til at lade de store kanoner.

Ammoniak hjælper bekæmpe eventuelle pletter, herunder jod og grøntfoder. Du skal blot tilføje 1 spsk. l. alkohol i 200 ml vand og gnid snavs klud dyppet i denne sammensætning. Glem ikke fra tid til anden for at ændre klud til at rengøre, så for ikke at gnide jod på polstring.

Du kan købe natrium hypo og hæld den på pletten. Efter nogen tid pletten vil afvige sig selv. Vil kun grundigt skylle kluden og tør den. Hvis pletten stadig, behandl med en tyk opløsning af sæbe.

Som vask tæppe og linoleum

Spildt på gulvtæppet eller linoleum jod - dette er ikke en tragedie. Moderne faciliteter til pleje af tæpper vil hjælpe med at fjerne pletten hurtigt. For eksempel Vanish lineup til pleje af møbler og tæppe klarer denne opgave. Men før du behandler med pletfjerner forurening, rense den med brintoverilte. Det vil hjælpe til at fjerne pletter og kerne lag vil lette opgaven.

En anden usædvanlig måde ud - et middel til eliminering blokeringer, for eksempel en muldvarp. Disse omfatter i sin sammensætning er ganske aggressive stoffer og er derfor kun egnet til faste overflader. En lille mængde pulver eller gel til børstning rør at anvende linoleum på stedet for kontaminering og lad for en halv time. Derefter rigeligt vaskes med rent vand.

Læder møbler og jod

Det sværeste er sandsynligvis tilfældet med lædermøbler. Sådan vasker med jod favorit stol, hvis han straks absorberes i materialet? Først og fremmest skal du straks tørre pletten våd, gennemvædet med hydrogenperoxid. Det forhindrer, at jod penetration i vævet og fjerne størstedelen af forureningen. Du kan derefter bruge en hvilken som helst af de metoder, der er egnede til sarte stoffer. Hvis pletten har haft tid til at suge i, så håber stadig kun ved særlige midler.

Bemærk husmødre

  • For bedre at håndtere eventuelle pletter indefra ting, for ikke at ødelægge hende endnu mere.
  • For hver Udstyr monteret en lille plaster på væv. Den er designet til at teste, hvordan ting vil opføre sig i en vaskemaskine. Men du kan tjekke på dette stykke af stoffet reagerer på renere.
  • Må ikke overdrive det med pletfjerner. De dæmpe fibrene i stoffet, hvilket kan føre til dannelsen af huller.
  • Jod er bange for sollys. Hvis pletten forbliver hvide skjorte efter rengøring, tage ting til balkonen og lad det under de direkte stråler.
  • For at lette håndtering, kan du lægge tøj på en stor tallerken eller skål, en god træk og gnid væk pletten.
  • For syntetiske og uldstoffer, samt jeans, bør du ikke bruge barske pletfjernere.

Nu hvor du ved, hvordan at vaske pletten af jod og gemme dine favorit jakke fra papirkurven. Og for at fortsætte med at undgå sådanne misforståelser og for at spare tid, er det bedre at købe medicinske antiseptiske i form af en blyant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.