Af teknologiGadgets

Hvad han tritium lommelygte?

Teknologi står ikke stille, og det, der engang syntes umuligt, er nu ved at blive en realitet. Et eksempel på resultaterne af moderne videnskab og teknologi kan tjene som en tritium lampe, som bruges af militæret, men det er tilgængelig for almindelige borgere. De unikke egenskaber af tritium tillader dets anvendelse i mange områder af menneskelig aktivitet. Men mest af alt isotopen anvendes i den militære industri.

Hvad er det?

Tritium - isotop af hydrogen, der er sammensat af to neutron og en proton, har en større, i forhold til første grundstof i det periodiske system, atommassen. I naturen dannes ved bombardement af atomer af forskellige partikler, der falder tilbage til Jorden fra rummet.

I industrien for tritium i særlige kernereaktorer bestrålet isotop lithium-6. Det vigtigste anvendelsesområde - grundlaget for termonukleare våben, samt brændstof til atomkraftværker. Desuden er det anvendes til udforskning arbejde i forskellige områder af industrien. Tritium bruges til produktion af spektakulære belysning biler timer. Berømte tritium lommelygte ville ikke fungere uden denne isotop.

Princippet om driften af belysningsindretninger

Brintisotop anvendes til fremstilling af lygter baseret radioluminescerende baggrundslys, som også kaldes trigalight eller GTLS. Hvordan tritium lommelygte Betalight Torch? Anvende egenskaber af tritium betahenfald af radioaktive partikler og interaktion med phosphor:

  1. Isotop placeret i en særlig transparent kolbe, den indre overflade af hvilken et tyndt lag af en phosphor - et stof, der konverterer enhver absorberede energi til lys.
  2. Tritium i det spontane henfald beta, på grund af sin ustabilitet, udsender ladede partikler overføres fra den exciterede molekyle fotoluminescerende fosfor til normal.
  3. Som et resultat, sådan overgang og udskilt lysenergi, som derefter forstærkes og sendes reflektorer.

Dette tritium egenskab bruges i militære industri til instrument belysning samt at angive de fluer på skydevåben. Blandt de enheder, der produceres til massemarkedet, kan ofte findes tritium lommelygte eller nøglering. De har forskellig farve palet og design.

Fordele og ulemper ved tritium enheder

En vigtig fordel, som har en tritium lampe, er dens holdbarhed. Halveringstid på en isotop af hydrogen er mere end 12 år, henholdsvis indretningen vil kunne operere med succes i løbet af denne tid, let potusknev.

En anden fordel består i tritium lampe komplet fravær aftagelige og skrøbelige komponenter. Det blev oprindeligt udviklet til brug i rummet, og derfor ikke har nogen kontakter og knapper.

En tredje fordel er høj ydeevne. Belysning har nok lysstyrke til at belyse i de mørke, navigationskort, vejen til hulerne angiver stoppested og potentielt farlige objekter for andre rejsende. Ingen eksterne faktorer - temperatur, lufttryk - påvirker ikke dets arbejde.

Den eneste ulempe kan kaldes en høj pris. For at producere et kilo tritium kræver omkring $ 30 million. På grund af dette, selv de mindste enheder kan have prisen på et par tusinde.

Tritium og dens virkning på organismen

Alle elementer med radioaktivt tritium indhold - dette er baseret på deres arbejde. Omkring 200 mCi tildeler den moderne tritium lommelygte. Skade imidlertid kroppen er ikke givet, på grund af den lave energi af de udsendte partikler. Deres magt er kun nok til at dække afstanden på 6 mm, de er derfor nemt fanget tøj, gummihandsker, og selv kan ikke overvinde de øverste lag af huden.

Når det indtages eksponering ren risiko er minimal, da elementet ikke er involveret i metaboliske processer og blot passerer gennem kroppen. De repræsenterer en stor par fare tritium. I et sådant tilfælde, kombineret med oxygen, danner en "tungt vand", som meget vel kan deltage i metaboliske processer. Men i løbet af dens fjernelse er omkring to uger, og i den tid, med en enkelt hit, den deraf følgende eksponering er ikke farligt.

Den indeholder også restriktioner på ejendommen er at producere tritium lampe med hænderne. Periodisk indtrængning af tungt vand i kroppen forårsager uønskede virkninger, hvilket er grunden fra sådan bør opgives en venture. Desuden at justere håndværk produktion umulig på grund af de høje omkostninger ved udgangsmaterialet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.