ComputereUdstyr

Sådan kontrollere harddisken i Windows

En af de mest upålidelige komponenter i enhver moderne PC - en harddisk, også kendt som "harddisk, HDD, skrue, hårdt, hårdt." Ifølge statistikker, blev det meste af servicekald forårsaget af problemer med disse enheder. Det ser ud til, at: i betragtning af den nuværende udvikling af computerteknologi, er brugeren ikke behøver at vide, hvordan man kontrollere harddisken. Stadig, siden starten ikke var en halv snes år, og de "børnesygdomme" skal overvindes. I virkeligheden er det ikke, og ejeren af computeren er ofte nødvendigt at forstå, end at kontrollere harddisken. Grunden er enkel: grundlæggende ændringer i princippet af "skruer" lavet var ikke: alle de samme plader, overtrukket med magnetiserbart materiale; flyver over deres hoveder med rammen; en stepper mekanisme og en motor roterer spindlen. Selvfølgelig har rotationshastigheden blevet forøget, optagelse tæthed øges, er nogle andre egenskaber forbedres. Men alle disse forbedringer - evolution, så eventuelle ændringer i form af pålidelighed kan forventes. Undtagelse - harddiske baseret på solid state-hukommelsen (SSD), hvori der ikke er nogen bevægelige dele. Derfor er spørgsmålet for dem, end at kontrollere harddisken helt relevant. I hvert fald i sin sædvanlige betydning.

Ejerne af mere overkommelige klassiske "hårde" bare brug for at vide, hvordan man kontrollere harddisken. Forkert lukning af operativsystemet, en rystes eller overophedning - kan alle føre til ulæselige dele af magnetisk overflade, såkaldte dårlige-blokke (badov, bedov). Optag på sektor data er ikke mulig, men som udlæsningen. Oplysninger i dem, er det muligt at genskabe ikke altid. Den "nye" harddisk, som indeholder overfladen af sådanne problemer, bør ikke købe. Et grundlæggende, som allerede er gennemført genoprettelse af knækkede sektorer bedre forberede udskiftning.

Hvordan ved du, at tilstanden af overfladen? Intet kompliceret om det. Nok til at køre et specialiseret program, angive den ønskede drev og se de oplysninger om det. Det er også muligt at udføre testen, hvilket giver mere præcise resultater.

Den mest enkle kontrol af harddisken er baseret på studiet af data SMART Table. Hver moderne HDD firmware som konstant registrerer eventuelle ændringer i de overvågede parametre: temperaturen stiger til over acceptabel - registreres tælleren; der var en ulæselig sektor - dette faktum registreres.

Windows-brugere skal downloade, installere og køre programmet HDDScan. Angiv den ønskede harddisk (det skal være forbundet til computeren), og tryk på SMART knappen. For brudte sektorer er ansvarlig for at RSC: her det røde skilt, der angiver tilstedeværelsen af problemområder. Det højere tal i kolonnen Værdi, jo værre tilstanden.

Mere nøjagtigt at bestemme slitage, kan du bruge testen. Du skal vælge Kontroller tilstand, og tryk på Start. Jo flere dolgochitaemyh områder - det værre. overfladen af kortet vises her - i den største vindue. En sådan test er den mest informative af alle. Det kan også findes på Victoria-programmet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.