Sport og FitnessOutdoor Sports

Russisk skiløber Sergei Shiryaev: biografi og resultater

Russisk skiskole er rig på kendte navne og en af dem - Sergey Shiryaev. OL deltager i Vancouver bestået en vanskelig karrierevej, som omfattede både succeser og skandaler, men han viste sig konstant deres faglige niveau.

Tidlig karriere

Sergey Yurevich Shiryaev blev født februar 8, 1983 og i skolen blev professionelt involveret i skiløb. Som studerende, 18 år, har den unge russiske begyndt at deltage i de russiske konkurrencer, hvor, efter at have vundet to års erfaring med forestillinger, begyndte han at regelmæssigt ind i top ti.

I 2005 blev han inviteret til at spille for landsholdet, og den første turnering viste sig at være ganske vellykket for Sergey - i Innsbruck, Østrig, i kapløbet om 30 km Russerne kom 8th. I november samme år i Finland Shiryaev første gang på podiet, at vinde "Silver" på devyatikilometrovoy afstand, og en måned senere vandt han guldmedalje på den italienske bane i Dobbiaco, at vinde løbet ved 15 km.

internationale succeser

Men på trods af sin succes, har russerne i De Olympiske Vinterlege i Torino ikke få på grund af tilstedeværelsen af mere erfarne holdkammerater. På trods af udeladelsen af en så vigtig start, Sergey Shiryaev et mål om at komme til de næste olympiske lege, for året 2006 7 gange stiger op på en piedestal, hvorfra 4 gange - med en guldmedalje. Den følgende sæson begyndte med to sejre for skiløbere - i Cavalese og Davos.

I februar stafet til sin liste over resultater Shiryaev tilføjede en anden og en fænomenal finish. Tale ved den afsluttende fase, puklen af mere end 30 sekunder var ikke et problem for russerne - på målstregen Sergey "bragt" til de kandidater 0,7 sekunder, hvilket skaber en sensation og blev en levende legende på det russiske hold. Imidlertid blev glæden snart overskygget af atleten ubehagelige nyheder fra International Federation of ski sport.

Doping og diskvalificeret

I marts 2007, Anti-Doping selskab fundet i prøve "A" Sergei forbudt stof erythropoietin, snart bekræftet åbningen og en anden prøve af atlet. På baggrund af resultaterne af møde i kommissionen fik Sergey Shiryaev en toårig suspension. Efter annonceringen af den russiske side har foretaget sin egen undersøgelse, der resulterede i de identificerede fejl trænere russere - Anatoly Chepalova og Alexander Bazaychenko. For overtrædelse i coaching af de to eksperter blev afskåret fra at arbejde med holdet i flere år.

Forsøg på at vende tilbage til eliten

Sergey Shiryaev ikke opgive deres drøm om at gå til OL, og efter kun to uger efter, at doping diskvalifikation var vinderen af løbet i 10 kilometer i den franske Metabefe. På kun et år var den russiske i stand til at bevise, at det er i stand til at konkurrere om medaljer i konkurrencer på alle niveauer, og er blevet sendt til trænerne ved De Olympiske Vinterlege i Vancouver. Men atleten var ude af stand til at starte den vigtigste verden komme på podiet: at deltage i de to løb (15 km freestyle og i maraton 50 km), fik Sergei ikke komme ind i relæet Ruslands fire, efterlader drømmen om medaljer.

På trods af tilbageslag, Sergey Shiryaev, i sit første interview efter OL, sagde han forventer at vinde en medalje i hjemmet turnering i Sochi i 2014. Hans ord skiløber begyndte straks at bekræfte succes nationalt, kontinentale og verdensmesterskaber. For året 2010, efter De Olympiske Lege, i en aktiv atlet har igen været 7 medaljer, hvoraf tre - den højeste standard. Næste år Shiryaev brugt endnu mere produktiv, om end på et lavere niveau. Ofte bliver der kun europæiske og russiske konkurrencer, skiløberen 5-gange vinder og fire - vinderen af turneringen.

På trods af stabile zavoovyvanie priser, tilstanden af russerne begyndte at forværres, og i de næste to sæsoner Sergey Shiryaev, skiløber, indtil for nylig blev betragtet som den foretrukne i enhver race, i næsten ingen vindere, kun tre gange var det andet, og igen - den tredje. Coaches håbede, at denne recession vil ændre den succesfulde bølge af atlet, men kun lige kom ind i top ti for 2014, året russerne, idet 10 th sted i den østrigske maraton i begyndelsen af sæsonen, og i 2015, der deltager i de to løb, var fjernet fra landsholdet, hvor erfarne Shiryaev skubbede de mere succesrige unge atleter. Senere Sergey handlede kun på nationalt såvel som amatør konkurrencer, hvor ofte han blev inviteret som en mester i sport i international klasse, og invitere op til nu.