Intellektuelle udviklingReligion

Robe - en daglig vane klostervæsen og gejstlige

Beklædning, som i hverdagen er kaldet til at skelne mellem de ansatte i kirken af lægfolk, engang i oldtiden selv nedstammer fra tøjet slidt i verden. Men temmelig snart vi købte de særlige kendetegn ved de gejstlige og monastiske kig anderledes end andre mennesker. I århundreder disse klæder skære stort set uændret. I dag robe - en præstens tøj, repræsentant for Kirken, "rige er ikke af denne verden." Og det er helt i overensstemmelse med dette koncept.

Præstekjole og cowl

Denne dobbelte store beklædningsgenstande munke og præster i alle mulige grader.

Præstekjole - den nederste tøjet. Det er en lang, ankel-længde, med smalle ærmer og krave døve. Munkene, skal han være til stede, udført i sort. De hvide præster kan variere: sort, brun, navy, grå, og selv - hvid (sommer). Materialer til fremstilling traditionel cassock tillades også forskellige: klud og uld, hør og satin, shantung og silke.

Robe - et bredt overdel. lange ærmer - nedenstående palmer. Beklædning selv - til tå. Farve - normalt sort. Men kan tillades, og andre nuancer: mørk blå og brun, grå, creme, hvid. Materialer anvendes til fremstilling af samme som for præstekjole. Ofte brugt også foring.

Præstekjole Priest kan undertiden relateret til bekvemmelighed og konfigureres som standard eller demi-sæson pels. Så er det på den varme foring og kan trimmes med en krave (med pels eller med sort fløjl).

i tilbedelse

Som regel alle former for tjenester (undtagen liturgi) også gennemført en præst i præstekjole og klæder. Oven i hverdagstøj slid særlige klæder - messehagler. På liturgi skriftefaderen bør være klædt i en præstekjole, hvorover - stikharion og beklædningsgenstande. A diakoner tjener surplice, bæres over hans præstekjole. Biskoppen tjener også præstekjole, som bar biskoppelige klæder. Nogle molebens tilladte i henhold til lovgivningen, tjener stjal, bæres over en kjole eller kjole. Medens præstekjole - det er snarere en daglig vane, er det vigtigt som grundlag for liturgiske klæder.

Lidt historie

I verden og i den østlige og vestlige folkeslag lange skørt tøj med en forholdsvis snæver (eller bred - som en mulighed), ærmerne var gennemtrængende. Således under jordiske rejse Kristi (som ifølge mange forskere, og han bar en) i Judæa havde hendes simple mennesker. Mange østlige nationer, og i dag betragtes som en national kjole og visuelt ligner en munk Kjortel. Og for den ortodokse troende præst robe - det er et symbol på Kristi beklædningsgenstand.

Oprindelse af ordet

Ordet "robe" er afledt af det græske adjektiv "Rason", som betyder "behandlet, blottet for fnug, mager, lurvet." Ifølge legenden, er dette præcis meningen at bære tøj til munkene. Fra midt i religiøse klæder og trådte i hverdagen for de gejstlige som helhed.

trosbekendelse

Robe af præsten - et symbol på ånd og tro, visuel dokumentation for løsrivelse fra verdslighed. For enhver troende fred og ro i hjertet, et åndeligt væsen med Gud - det vigtigste mål og mål. Men for gejstligheden og religiøs i særdeleshed. Og den ydre beklædningsgenstand af præsten justerer denne åndelige tilstand, da det minder om ham og hjælper med at opnå en balance, som er prototypen af kjolen, hvor Kristus selv havde.

Det er værd at understrege, at særlig vigtig og sort religiøs præstekjole og klæder: i virkeligheden er det er fraværet af farve, lysstyrke farvespektret, symbolet på afkald på den forfængelighed af verden og fokusere på det indre liv og fællesskab med Herren.

katolsk robe

Det er lidt anderledes end de ortodokse klæder. Præstekjole (fra det latinske ord betyder "nederdel, robe") - tøj bæres uden for tjenesten, med lange ærmer og lange til tå. Hun har en særlig stand-up krave, der trækkes ind i indsatsen, kaldet gejstlige krave. Katolsk robe, kåbe, lukkes med knapper, en række af dem. Og dens farve bestemmes af hierarki af rang en bestemt præst. Således i en almindelig Tjener, som regel en sort præstekjole. Biskop - lilla, kardinalen - en rød farve, Paven - beleyshaya. I form den præstekjole lidt ligesom en præstekjole ortodoks stil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.