BilerLastbiler

Retarder - hvad er det? Retarder - retarder

Retarder. Hvad det er, er ikke alle klar lige fra titlen. På engelsk er udtrykket bogstaveligt betyder "moderator". Det anvendes i forskellige områder af videnskaben og industrien til enheder, enheder eller stoffer der hæmmer flow dynamik en proces. Med hensyn til området for maskinindustrien retarder betegner en enhed, der er installeret på køretøjer med henblik på at bremse hastigheden af deres bevægelse uden eller med delvis anvendelse af det primære bremsesystem.

Hvor nyttig moderator?

Behovet for at anvende inhibitorer på grund af det faktum, at under forhold med langvarig stress på de vigtigste bremsesystemet pålidelighed og effektivitet af sidstnævnte reduceres betydeligt, hvilket har en negativ indflydelse på sikkerheden. Som regel, dette gælder for tunge lastbiler, og tog, som bevæger sig i lyset af konstante op- og nedkørsler på bjergveje.

Lad os betragte den reelle situation, som hjælper med at forklare, hvorfor der er en retarder. Gå ned ad bakken, har føreren til stadighed sætte farten ned for at opretholde en konstant hastighed. Denne langvarige belastning på friktion bremsesystem fører til dets overophedning og for tidligt slid. I det første tilfælde, at bruge kostbar tid på flyet, at lad den køle bremserne i den anden - stigende dyre del til reparation og vedligeholdelse af køretøjet.

Behovet for at finde en ekstra deceleration kilde også påvirket af, at den fornødne kapacitet og hastighed af lastbiler stiger hvert år. For eksempel til lastbilen stoppe fra en hastighed på 80 km / t kræver 4 gange større bremsekraft end for sin egen stoppe fra 40 km / t. Det er svært ikke at blive enige, at være til rådighed, og at vide, hvordan man bruger retarder, føreren føler sig mere trygge og roligere.

Fra historien om retarder

Den vigtigste repræsentant i historien om retarder af opfindelsen er det tyske selskab Voith. Forsøg på at anvende ideen foretaget af en moderator siden andet kvartal af sidste århundrede, og sin første ordre på udviklingen den har modtaget i slutningen af 50'erne fra en stor producent af lokomotiver. Efter en vellykket gennemførelse af projektet i 1961, Voith skaber adskille sin enhed, som den dag i dag har specialiseret sig udelukkende i retardere frigivelse.

Syv år senere, Voith designs bestilt af grundlæggeren af de første Setra midler for hjulkøretøjer. Således Setra forsøgt at øge sikkerhedsniveauet for transport af passagerer med deres busser. En ny udvikling fra Voith mødte forventninger og begyndte at vinde popularitet blandt andre bilproducenter. Ved udgangen af sidste århundrede, førere af tunge køretøjer har ikke kun en generel idé om, hvad en retarder i lastbiler og busser, men også aktivt brugt maskinen i deres daglige arbejde.

De mange forskellige moderatorer

At omfatte retardere og motorbremsning og udstødningsbremse. Imidlertid er udtrykket "retarder" bruges oftest til de enkelte enheder, der er installeret på drivakslerne af motoren eller gearkasse. Der findes flere typer af retardere. Som de er opdelt i primære og sekundære, afhængigt installationsstedet. Primær indrettet til PPC, og sekundært - efter. I primære retardere En ulempe er til stede. På tidspunktet for gearskift, han ikke forstyrrer transmissionen, og bremsekraften på hjul forsvinder. Ifølge princippet af de retardere er opdelt i hydrodynamisk og elektrodynamiske.

Den hydrodynamiske retarder

Oftere end andre i de tunge køretøjer kan opfylde den hydrodynamiske retarder. Hvad det er, og hvordan det virker, vil det være lettere nemmere at forstå dem, der er bekendt med automatgear enhed. Grundlaget for den hydrodynamiske retarder på princippet om en fluidumkobling. Strukturelt maskinen består af to hjul med skovlblade anbragt i et fælles hus til hinanden. Et af hjulene er stift fastgjort inden, og det andet, som er forbundet med køretøjet aksel kan rotere.

På det tidspunkt, hvor retarder rummet mellem bladene er fyldt med væske. Centrifugalkraften forekommer under rotation af rotoren, har tendens til at forskyde den udad, mens statoren vingen forstyrrer denne proces og et svar forsinkende virkning. I slukket tilstand, når fluidet i retarder huset der, knivene roterer frit og ikke vekselvirker.

I de fleste tilfælde er olie, der anvendes som arbejdsfluid. I nogle enheder forsyningen af olie er selvstændig, og i nogle - er forbundet med transmissionen smøresystem. en betydelig mængde varme genereres i fremgangsmåden ifølge retarderen. Ifølge loven om bevarelse af energi, den trækkraft øjeblik som absorberer retarder, omdannes til varme, der hæver temperaturen af arbejdsfluidet. Derfor, for effektiv varmeoverførsel retarder er forbundet til hovedkredsløbet af motorens kølesystem.

Elektrodynamiske retarder. Hvad er det?

På en lignende værker princip og elektrodynamiske retarder. Hvad er det og hvordan han klarer med sin opgave, kan det forstås med henvisning til lovgivningen i elektrodynamik. Indretningen har også en rotor og en stator, og bremsemomentet frembringes som resultat af deres interaktion. Det er bare den flydende del i elektro-magnetiske felt spiller moderatorer. Efter indkobling batteristrømmen strømmer ind retarderen stator elektrisk vinding danner magnetfeltet , hvori rotoren roterer. Fremspirende hvirvelstrømme skabe et område modsat der genererer en stator og en rotor erhverver retarderende drejningsmoment.

Som i hydrodynamiske retarderingsmidler betydelig varmemængde under drift. Overophedning i disse aggregater fører til nedsat effektivitet og færdiggøre sin fiasko. Anvendelsen af flydende afkøling i elektromagnetisk retarder af indlysende grunde er vanskelig. Derfor, indretningen indbefatter en række elementer, der udfører den funktion at beskytte mod overophedning. Hjul anbragt på rotorbladene, som, når roteret skaber luftstrøm sprede genereret varme. Også elektrodynamiske retardere er forsynet med nuværende grænse forsyning systemet i tilfælde af overophedning.

Intarder og akvatarder

Ovenstående er de grundlæggende sorter retardere. På deres grundlag, er designere skaber nye typer af retardere, der kan kaldes den mest avancerede klassiske modeller. Den ZF selskab, den europæiske markedsleder produktionen af dele og transmissionsdele, for eksempel, har integreret retarder inde i checkpoint og kaldte denne intarder knude.

Tysk Voith på sin side er at eksperimentere med placeringen af retarder på køretøjet og sammensætningen af arbejdsfluidet. En af de udviklinger - akvatarder - retarder, som er sat foran motoren og bruger frostvæske som en arbejdende væske. Sådan en retarder, hvis funktionsprincip ikke anderledes end enhver anden hydrodynamisk enhed ikke længere har behov tvungen køling, som i væsentlig grad simplificerer og reducerer egenvægten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.