FormationUngdomsuddannelse og skoler

Regler: hvordan at runde et tal med to decimaler

I matematik kaldes afrunding operation, hvilket reducerer antallet af tegn inklusive ved hjælp af deres erstatning, idet der tages hensyn til visse regler. Hvis du er interesseret i spørgsmålet om, hvordan at runde et tal med to decimaler, skal det først beskæftige sig med alle eksisterende regler for afrunding. Der er flere muligheder for, hvordan man kan afrunde tallene:

  1. Statistisk - anvendes i forfinelse af byens beboere. Taler om antallet af borgere, der kaldes kun en tilnærmet værdi og ikke det nøjagtige tal.
  2. Halv - afrunding halvdelen går til det nærmeste lige tal.
  3. Afrunding til et mindre antal (runde til nul) - det er den nemmeste runding, hvor kassation af "ekstra" cifre.
  4. Afrunding til det højere antal - hvis de tegn, der ønsker at runde, ikke nul, så antallet er afrundet. En sådan metode bruges udbydere eller mobiloperatører.
  5. En ikke-nul afrunding - tal er afrundet i overensstemmelse med reglerne, men når resultatet skal være 0, så afrunding sker "fra bunden".
  6. Den alternerende afrunding - når N + 1 er lig med 5, er antallet af vindinger afrundet i den nedre, jo større side.

For eksempel, er du nødt til at runde nummer 21,837 til hundrededele. Efter afrunding din korrekte svar bør være 21,84. Forklar hvorfor. Figur 8 er inkluderet i den tiende afladning derfor i udledningen 3 hundrededele, og 7 - hundrede. 7 mere end 5, så vi øge 3-ku 1, dvs. op til 4. Det er nemt, hvis du kender nogle få regler:

1. Sidstnævnte bevarer tal stiger til en i det tilfælde, at første støbt ved foran det - mere end 5. Hvis tallet er 5, og bag den er der stadig nogle andre figurer er tidligere også steget med 1.

For eksempel, er vi nødt til at runde op til den tiende: 54,69 = 54,7, eller 7,357 = 7,4.

Hvis du stillede et spørgsmål om, hvordan man kan afrunde et tal med to decimaler, handle på samme måde som ovenstående scenarie.

2. Sidstnævnte bevarer tallet forbliver uændret, hvis den første af de stemmer, der står foran det er mindre end 5.

Eksempel: 96,71 = 96,7.

3. Den sidste af de gemte numre forblive uændret, forudsat at det er endnu, og hvis den første cast - nummer 5, og bag det er der ikke længere nogen tal. Hvis reserverne regne - er ulige, er det steget med 1.

Eksempler: 84.45 = 63.75 = 84,4 eller 63,8.

Bemærk. I mange skoler, elever giver en forenklet version af afrundingsreglerne, så du bør holde dette i tankerne. De alle tal er uændrede, hvis de går efter tal fra 0 til 4 og er steget med 1, forudsat at når der er et tal fra 5 til 9. Korrekt løse problemer med afrunding i henhold til strikse regler, men hvis skolen likvideres en forenklet version, at undgå misforståelser bør holde sig til det. Vi håber du vil forstå, hvordan til at afrunde et tal med to decimaler.

Afrunding ud livet er det nødvendigt for den bekvemmelighed for at arbejde med tal og vejledning nøjagtighed. På nuværende tidspunkt er der var en sådan definition, som en anti-afrunding. For eksempel, når optælling af stemmerne fra enhver forskning runde tal anses for at være dårlig formular. Butikker bruger også anti-afrunding til at skabe et indtryk af købere mere favorable priser (f.eks skrive 199 i stedet for 200). Vi håber, at spørgsmålet om, hvordan til at runde tal til hundrededele eller tiendedele, nu kan du svare dig selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.