FormationVidenskab

Poppers kriterium. Ansvarsfraskrivelse og provability

Den nittende århundrede var det tidspunkt, hvor der var et lyst udvikling filosofi positivisme. I begyndelsen af det 20. århundrede, i begyndelsen af 1900'erne, blev dannet af de såkaldte Wien Circle forskere, der anses for videnskaberne ideal, de er kritiske over for humaniora, selv om mange af dem var selv humanister. Blandt medlemmerne af Wien Circle er særligt markant var Karl Popper. Hans opdagelser var meget vigtigt. Poppers kriterium gælder ikke kun for videnskab, men også i retspraksis.

Professor vred?

Herr Popper var lærer meget hård karakter. Han kunne bortvise den studerende med et foredrag for den mindste uenighed eller et dumt spørgsmål. Men dem, der ønsker at lytte til ham var altid meget. Til filosofi Popper pågældende uoverkommeligt kritisk, han opfordrede de studerende til at tænke selvstændigt, men stemmen på hans foredrag var en risikabel forretning. Især hvis enhver studerende spurgt, om det er muligt at anvende princippet om falsifikationisme til princippet om falsifikationisme. Det var nok til at sige det er en enkel tautologisk udtryk for lærerens øjne var blodsprængte. Hvad er princippet om Popper?

Videnskab har egenskaber

For at læse sætningen, en hypotese eller teori om videnskab, er det nødvendigt, at det i princippet er muligt at modbevise. Poppers kriterium siger, at der er en afkræftelig uadskillelige træk af videnskabelig viden. Hvis der ikke kan modbevises noget, så kan det, og du ikke bevise. Der er også et krav om at sikre, at formuleringen var tilstrækkeligt klare, eller en sætning, hypotesen eller teori mister anfægtes. Hvis det er umuligt at tilbagevise den betragtede viden, så støtte ham bare gør pseudovidenskab.

Falskheden er ikke bevist

Poppers kriterium siger, at viden, der ikke har en afkræftelig ikke nødvendigvis falsk. Mange metafysiske principper, for eksempel, er ikke falsk, de simpelthen uvidenskabelige - det vil sige, kan deres gyldighed ikke bevises. Vi ved bare ikke, og kan ikke vide på alle. Hvad viden kriterium Popper gør automatisk pseudovidenskab?

Især mistænkeligt i den forbindelse, det såkaldte esoterisk viden. De er som regel meget bredt formuleret, hver person kan forsøge at finde en bekræfte, hvis det ønskes. De fleste af de esoteriske principper kan ikke kontrolleres, så viden af denne art, skal betragtes som et produkt af den menneskelige lediggang skabt til fritid. Men du behøver ikke behandle dem alt for alvorligt.

Arkansas forretning

Som nævnt er kriterium Popper og retsvidenskab. Som følge heraf har tilfældet med undervisning i kreationisme i skolerne blevet bevist, at denne doktrin ikke kan betragtes som en del af naturvidenskaben, og bør finde sted i løbet af religion, da den viden af denne art ikke kan bevises og endegyldigt. Efter denne hændelse, i 1982, dette princip skulle bruges i fremtiden, hvis vil beslutte, om videnskabelig eller uvidenskabelig, selv om retssager af denne art - en sjældenhed selv blandt amerikanere, der elsker at sagsøge.

Så Karl Popper lagde grunden til moderne videnskabelig forståelse. Det var han i stand til at formulere, hvad vores tid for en person synes indlysende. Men ikke så indlysende, hvis vi husker populariteten af esotericism ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.